05 / 05 / 2024

edis deprem sistemi

edis deprem sistemi

Yüksek teknoloji ile depremi yerinde tespit eden, deprem öncesinde bölgeye uyarı gönderen ve otonom tedbir alan entegre bir sistem EDIS; Apti, Sentez, Hubbox ve Seismic AI gibi alanında uzman 4 firmanın bilgi birikimlerini ve tecrübelerini birleştirerek oluşturuldu.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir: İzmir Tuzla Fayı'nın süresi doluyor! 7 büyüklüğünde deprem...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 sene önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerine dikkat çekti ve Tuzla Fayı'nı işaret ederek 7 büyüklüğünde deprem üretebileceğini söyledi. 

Deprem erken uyarı sistemi bina ve iş yerlerinden sonra cep telefonlarına geliyor!

Deprem erken uyarı sistemi Edis bina ve iş yerlerinden sonra şimdi de cep telefonları üzerinden de hizmete sunulacak.

Yerli ve milli deprem erken uyarı sistemi resmen kullanılmaya başlandı!

Akıllı sistemlere entegre edilen EDIS Deprem Erken Uyarı Sistemi, alışveriş merkezlerinden, sanayi şirketlerine, bankalardan, holding merkezlerine kadar pek çok alanda kullanılmaya başlandı.

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

Deprem tehlike yazılımı geliştirildi! Depremin şiddeti önceden tespit edilecek!

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Buna göre yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilim gözlemlenecek.  

Prof. Dr. Ahmet Serbes uyardı: Erken uyarı sistemi bir deprem tahmini değildir!

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki deprem öncesi bazı cep telefonlarına deprem olacağı yönünde uyarı mesajı gitti. Telefonlara giden erken uyarı mesajıyla ilgili Prof. Dr. Ahmet Serbes, bu uygulamanın bir deprem tahmini olmadığını söyledi. 

Google deprem uyarı sistemi telefondan nasıl açılır?

Depremden kısa süre önce bildirim atan Google deprem uyarı sisteminin nasıl aktif edildiği vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki, Google deprem uyarı sistemi telefondan nasıl açılır?

TCDD olası afetler için düğmeye bastı! Demiryollarına deprem sensörü sistemi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ray hatlarına sel ve deprem riskine karşı uyarı sistemleri yerleştirmeye başlandığını duyurdu.  

İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansı yok! SON DAKİKA! Deprem erken uyarı sistemi nasıl olmalı? 

Prof. Dr. Haluk Özener, 5. Uluslararası Deprem Erken Uyarı Konferansı'nda İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansının olmadığına dikkat çekerek, uyarı sistemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Google deprem bildirimi nasıl kullanılır? Deprem bildirimi nasıl açılır? Google Android Deprem Uyarı Sistemi kullanımı!

Türkiye geneli son günlerde adeta beşik gibi sallanıyor. Ülkemizde sık sık meydana gelen depremlerin ardından, saniyeler önceden depremi bilmek isteyen vatandaşlar, Google Android Deprem Uyarı Sistemi'ni araştırmaya başladı. Peki Google deprem bildirimi nasıl kullanılır?

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

İstanbul'un deprem erken uyarı sistemi çalışıyor mu? Kandilli'den son dakika açıklaması!

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul'un deprem erken uyarı sisteminin çalışmadığını gündeme getirmişti. Peki İstanbul'un deprem erken uyarı sistemi çalışıyor mu? Kandilli Rasathanesi, açıklama yaparak sorun bulunmadığını açıkladı.

Bakanlıktan deprem ataması! Sonuçlar açıklandı mı? Tıklayıp öğrenin!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde görev almak isteyen doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanları için talep sistemi açıldığını aktarmıştı. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı deprem ataması sonuçları açıklandı mı sorusunun yanıtı merak konusu oldu.

edis deprem sistemi Haberi

edis deprem sistemi

EDIS, yapay zeka tabanlı gelişmiş mimarisi sayesinde toplum bilincini artırmak, insanların uğrayabileceği zararı en aza indirmek ve doğal afetlere karşı korunma önlemlerini almaya teşvik etmeyi hedefliyor.

Sistem, sanayi ve dükkanlara direkt erişim ve hizmet verecek şekilde planlanırken site, apartman ve iş merkezlerine erişimi Apti üzerinden gerçekleştiriyor.

Yerli ve yabancı 4 firmanın ortak sinerjisi ile bir araya gelerek kurulan EDIS'in, depremi önceden haber vererek insanların hayatını kurtarırken, sanayi ve işletmelerdeki büyük ölçekli maddi kayıpların önüne geçmesi bekleniyor.

 "ALINAN ERKEN UYARI SİNYALİ İLE DOĞALGAZ, ELEKTRİK GİBİ SİSTEMLER KAPATILABİLECEK"

EDIS'in tanıtım toplantısında konuşan EDIS Kurucu Ortağı ve CEO'u Ali Emre Erişen, olası afet durumlarında tedbir alabilmenin mümkün olabilirliği fikri ile yola çıktığını belirterek, pek çok üniversitenin deprem araştırma enstitüleri ve sismoloji bilim insanlarının desteklerini alarak 2017...