15 / 05 / 2024

EFT

EFT

Çeşitli bankalar transferleriyle para göndermek ya da almak isteyen kişilere özel saat kısıtlandırılmasının ortadan kaldırması sebebiyle büyük avantaj elde eden FAST işlemi için limitler yeniden oluşturuldu. Peki FAST yeni limiti ne kadar?

Tüketici derneği uyarıda bulundu! Havale ve EFT yaparken dikkatli olun!

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, EFT veya havale yolu ile para gönderen tüketicilere yönelik uyarı yaptı. "Havale veya EFT, ödemelerin yapıldığının bir kanıtıdır. Yapılan açıklama kısmına önem verilmez ise herhangi bir uyuşmazlık ve konunun yargıya taşınması durumunda tüketicileri

EFT uyanıkları Maliye kıskacına takıldı! 'Kira' ve 'Diğer' seçeneği incelemeye alındı!

Maliye, son senelerin en kapsamlı çalışması için düğmeye bastı. Kira gelirlerini masaya yatıran maliye şimdi de bütün kira ödemeleri ile "Diğer" olarak işaretlenip yapılan para transferlerini incelemeye aldı. 

Bankaların EFT, FAST ve havale, işlem ücretlerine zam yapıldı...

Havale, EFT ve FAST ücretlerine, yeni yıl ile beraber zam geldiği duyuruldu. Buna göre, işlem ücretleri enflasyon zammı kadar zamlanırken, yeni ücretler ise Şubat ayı itibarı ile geçerli olacağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Hafta sonu ve 16:00'dan sonra EFT ve FAST işlemleri yapanlar dikkat! Yüzde 50 fazla azami ücret uygulaması kaldırıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bankaların hafta içi saat 16.00'dan sonra ve hafta sonları yapılan EFT/FAST işlemlerinde değişikliğe gitti buna göre; yüzde 50 fazla azami ücret uygulaması resmen kaldırıldı.

İş Bankası müşterisi olanlara duyuru! Banka bunu tam 1 yıl ücretsiz veriyor!

İş Bankası, müşterilerine tam 1 yıl ücretsiz hak veriyor. Bankanın sunduğu İşCep uygulaması ile müşteriler ücretsiz EFT/havale işlemleri yapabilecek. Bunun için sadece mobil uygulama üzerinden ‘Müşteri Olmak İstiyorum’ seçeneğini kullanmak yeterli.

İş Bankası'ndan bir sürpriz geldi

Bankalar son dönemde EFT ve Havale ücretlerine ciddi oranda zam yaptı. Vatandaşlar da havale ücretlerine para ödemeden bu para göndermenin yollarını arıyordu. İş Bankası'ndan bu yönde bir hamle geldi.

TCMB’den bankalara 700 milyon liralık döviz cezası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, sene başında getirdiği yurt dışına spot döviz EFT ve havale işlemlerinde bilgilendirme sorumluluğunu yerine  getirmedikleri sebebiyle bankalara yaklaşık 700 milyon TL'ye yaklaşan “ilave ücret” uygulaması yaptı.

İş Bankası duyurdu! Tam bir sene ücretsiz olacak!

İş Bankası, resmi internet sitesi üzerinden yeni kampanyasının detaylarını duyurdu. Açıklanan yeni kampanya şartını yerine getirenler tam bir sene boyunca ücretsiz havale ve EFT yapabilecek. İşte detaylar…

Eft Konut İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eft Konut İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Nihal Çayır tarafından kuruldu.

Kripto paralarda EFT dalgası!

ABD'den gelen EFT onayı ile kripto paralar değer kazanmaya devam etti. Uzmanlar kriptolardaki bu yükselişin devam edeceğini dile getirdi.

Bitcoin tarihinin en yüksek kapanışı yaptı!

Bitcoin'in vadeli işlem  EFT'si New York borsasında işlem görmeye başlamasıyla piyasada hareketlilik başladı. Bitcoin, günü en yüksek kapanışı gerçekleştirdi. 

Çeft Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve  Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çeft Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve  Ticaret Limited Şirketi  Kağıthane’de   50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Taner Çeft Ve Mehmet Tekin Çeft tarafından kuruldu.

Müjde! EFT'de saat sınırı kalkıyor!

Merkez Bankası, FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) adlı yeni bir ödeme sistemi geliştirildiğini ve artık farklı banka hesapları arasında para transferi işlemlerinin (EFT) saniyeler içinde, istenilen gün ve saatte yapılabileceğini açıkladı.

EFT Haberi

EFT

2022 FAST işlem sınırlandırılması ile ilgili Merkez Bankası’ndan milyonlarca kişiyi ilgilendiren açıklama geldi. 21 Şubat 2022 tarihi itibarıyla güncellenen belirli bir sınır üzerinden işlemlerin gerçekleştirilebileceğini bildiren Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yeni limiti açıkladı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın açıklaması ile birlikte Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) için yeni limit ne kadar oldu?

FAST LİMİTİ NE KADAR VE KAÇ TÜRK LİRASI?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nda (TCMB) yapılan yazılı açıklamada “FAST Sistemine gösterilen yoğun ilgi ve ödemeler ekosisteminin dinamik gereksinimleri göz önünde bulundurularak para transferlerinde 2.000 TL olan FAST işlem tutar limiti de 21 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 5.000 TL’ye yükseltilecektir” ifadeleri kullanıldı.

FONLARIN ANLIK VE SÜREKLİ TRANSFERİ (FAST) NEDİR?

Çeşitli bankalar aracılığı ile başka bir bankanın müşterisine para yollamak isteyen kişiler mesai saatleri haricinde işlem yapamıyordu....