23 / 05 / 2024

Ege kültürü 2014

Ege kültürü 2014

Dışişleri Bakanlığı Yunus Emre Kültür Merkezi’ nin organizasyonuyla İzmir Kalkınma Ajansı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı' nın katılımıyla Japonya'nın Başkenti Tokyo'da, "Ege Tanıtım Günleri" düzenlendi.

Denizli Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi tamamlandı!

Ege Bölgesi’nin en büyük kongre ve kültür merkezi olan Denizli Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı.

Tekirdağ Büyükşehir'den 4 ilçeye kültür merkezi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu 2014'ten bu yana birçok alanda olduğu gibi kültür alanında da gerçekleştirdiği atılım kapsamında başarılı projelere imza attı. Kapaklı, Çerkezköy, Saray ve Ergene ilçelerinde yapımı süren kültür merkezleri bu projelerin başında geliyor.

Datça Rum Kilisesi kültür evi mi olacak?

Muğla'nın Datça ilçesindeki tarihi Rum kilisesi "Hızırşah Yaşayan Tarih, Kültür, Sergi Evi" olacak. Metruk haldeki kiliseyle ilgili Datça Belediyesi'nin hazırladığı projeye Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) destek verdi.

Murat Göğebakan Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Temmuz 2014'te ölen sanatçı Murat Göğebakan'ın adını taşıyan Adana'nın Ceyhan ilçesindeki kültür merkezini, anne Hatice Göğebakan ile birlikte hizmete açtı.

Murat Göğebakan Kültür Merkezi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik: "Ülkemizde Cumhuriyetin kuruluşundan 2003 yılına kadar toplam 42 kültür merkezi açılmışken, 2003-2014 yılları arasında 56 kültür merkezi açılmıştır" dedi.

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları yönetmelik değişikliği!

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair değişiklik 7 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları yönetmelik değişikliği..

Ankara Sincan'da 5 milyon 145 bin TL'ye satılık otopark ve kültür merkezi binası!

Ankara Sincan'da mülkiyeti Sincan Belediyesine ait olan çok katlı otopark ve kültür merkezi binası kiraya verilmek üzere Sincan Belediye Başkanlığı tarafından 18 Aralık 2014 günü saat 14:00'de ihale ediliyor.

Sincan çok katlı otopark ve kültür merkezi 5.1 milyon TL'ye 5 yıllığına kiralık!

Sincan Belediye Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarılan, Atatürk Mahallesi'ndeki çok katlı otopark ve kültür merkezi binasının 5 milyon 145 bin TL bedelle 5 yıllığına kiralanması işi için 8 Aralık 2014 tarihine kadar teklif alınıyor...

Gültepe Kültür Merkezi ihalesi 26 Kasım'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Gültepe’de yeni bir kültür merkezi yapmak üzere harekete geçti. Bu kapsamda gerçekleştirilecek yapım ihalesinin tarihi 26 Kasım 2014 Çarşamba olarak belirlendi.

İzmir Gültepe’ye Kültür Merkezi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Gültepe’de yeni bir kültür merkezi yapmak üzere harekete geçti. Bu kapsamda gerçekleştirilecek yapım ihalesinin tarihi 26 Kasım 2014 Çarşamba olarak belirlendi.

Gültepe Kültür Merkezi'nin ihalesi 26 Kasım'da yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Gültepe’de yeni bir kültür merkezi yapmak üzere harekete geçti. Bu kapsamda gerçekleştirilecek yapım ihalesinin tarihi 26 Kasım 2014 Çarşamba olarak belirlendi.

Çelik sektöründe iş güvenliği ve sağlığı kültür olarak yerleşecek!

Çelik sektöründe iş güvenliği ve sağlığı kültür olarak yerleşecek. Ülkemizde son on yılda 14 bin, 2014 yılının on ayı içinde bin 600 yurttaşımız iş kazalarında hayatını kaybetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli disiplin amirleri yönetmeliğinde değişiklik!

Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli disiplin amirleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 12 Kasım 2014 tarihinde 29173 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler...

Ege kültürü 2014 Haberi

Ege kültürü 2014

İzmir Kalkınma Ajansından (İZKA) yapılan açıklamaya göre, İzmir ve Ege bölgesinin kültürel ve turistik değerlerinden ticaret ve yatırım olanaklarına kadar geniş bir yelpazede Japonya’da tanıtmak amacıyla Tokyo'da düzenlenen "Ege Tanıtım Günleri" yoğun ilgi gördü. 


Japonya’daki üst düzey protokol üyeleri, medya, iş dünyası, turizm sektörü temsilcileri ile akademik çevreden oluşan yaklaşık 250 kişinin katıldığı resepsiyonla açılan etkinlikte, Ege'nin kültürel değerlerini Japon katılımcılara yakından tanıtmak amacıyla Tire’den getirilen keçe, Yenipazar’dan getirilen 8 köşeli kasket, Söke’den getirilen körüklü çizme ile dokuma ve iğne oyası ustalarının sergiledikleri ürünler misafirlerin ilgisini çekti.


Türk aşçı Mustafa Buğday'ın hazırladığı Ege Mutfağı'na özgü yiyeceklerden ikram edilen etkinlik, Disney Maihama Hotel’de iki gün...