02 / 05 / 2024

ege maden

ege maden

Burdur bejinin New York JFK Havalimanı'nın bir bölümüne döşendikten sonra çok beğenilmesi üzerine havalimanı yetkililerinin, diğer bölümlere de döşenmesi için Ege Maden İhracatçıları Birliğine sipariş verdiği bildirildi...

AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması için son başvuru tarihi 13 Temmuz!

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) tarafından düzenlenen AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması’nın başvuruları 13 Temmuz 2020'ye kadar devam edecek. 

Çin ve Hindistan’da inşaat projelerine hız verildi!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Kaya, Çin ve Hindistan’da inşaat projelerine hız verildiğini açıkladı.

Çin'in inşaat sektöründe frene basma eğilimi var!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya "Çin'de 2016 yılının son çeyreğinde bir hareketlenme beklemiyoruz, inşaat sektöründe frene basma eğilimi devam ediyor ama bir taraftan da doğaltaş stokları bitiyor." dedi.

Mevlüt Kaya: Marble ile dünyanın en büyük 3 fuarı arasındayız!

İzfaş tarafından hayata geçirilen, Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin desteklediği 21. Marble Fuarı, dünyanın lider üreticileri ile Türk mermer sektörünü bir araya getirdi.

Çin'in mermerinin yüzde 50'si Türkiye'den!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen 2014 yılında Çin'in yaptığı 1,7 milyar dolar blok mermer ithalatının yüzde 50'sini Türkiye tek başına gerçekleştirdi" dedi.

Çin'in 1.7 milyar dolarlıklık mermer ithalatı Türkiye'den!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen 2014 yılında Çin'in yaptığı 1,7 milyar dolar blok mermer ithalatının yüzde 50'sini Türkiye tek başına gerçekleştirdi" dedi.

Egeli madenciler arazi bedellerini tartışacak!

Üyelerinin yoğun olduğu illerde bölgesel istişare toplantıları düzenleyen Ege Maden İhracatçıları Birliği, 9 Aralık 2014 tarihinde maden kanununda yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere bütün üyelerinin katılımıyla İzmir'de toplanacak.

Mermerciler Çin'de beklentilerin üzerinde ticari bağlantıyla döndü!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kaya, " Temaslarımız olumlu geçti. 2015 yılının hazırlıklarına şimdiden başladık. Daha yüksek katılım ile Yunfu’da olacağız " dedi.

Verona Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 49. kez düzenlendi!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye'den 112 firmanın katıldığı Verona Fuarı' nın 2008 'deki küresel ekonomik krizden sonra "dip" yaptığını bildirdi...

TBMM Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu, Manisa'da!

Dün geldikleri Manisa 'dan sabah saatlerinde Soma'ya geçen TBMM Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu üyeleri, Ege Linyit İşletmeleri misafirhanesinde madenci kıyafetleri giydikten sonra Eynez Maden Ocağı'na geldi.

Mermerde blok ihracatına kısıtlama geleceği iddiası sektörde sıkıntı yarattı!

Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin Burdur bölgesine özel hazırladığı raporda yer alan mermer firmalarına yüzde 25-30 işlenmiş ürün ihraç etme zorunluluğu önerisi, yanlışlıkla Ekonomi Bakanlığı’nın bir çalışması gibi duyurulunca sektör endişeye kapıldı

Doğaltaş ticareti Çin'den İzmir'e milyarlarca dolar getirecek!

Çin'in Xiamen şehrinden gelen ticaret heyeti İzmir'de temaslarda bulundu. Cangzhou, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kaya'nın, Xiamen Fuarı'nda Türkiye'ye ayrılan alanın artırılması talebine olumlu baktıklarını söyledi.

Madencilik sektörünün çatı kuruluşları 23 milyar dolarlık ihracat hedefliyor!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ise TÜMMER, İMİB ve EMİB'in uyumlu bir çalışma dönemine girmesinin sektörün ortak slogan kullanması için büyük bir şans olduğunu bildirdi.

ege maden Haberi

ege maden


Ege Maden İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi ve Gür Mermer firması sahibi Ali Gür, yaptığı açıklamada, dünyada "Burdur beji" olarak bilinen mermer çeşidinin güneş ışınlarını fazla yansıtıp gözü yormadığını, çok sert dokusu olması dolayısıyla suyu emmediğini ve üstüne basıldığında aşınmayan özelliğe sahip olduğu için çok tutulduğunu söyledi. 


Burdur bejinin Türkiye ekonomisine yılda yaklaşık 350 milyon dolar ile Burdur'da 10 bin kişiye istihdam imkanı sağladığını anlatan Gür, geçen yıl New York JFK Havalimanı yetkililerinin, havalimanındaki bir holün mermer kaplama yapılması yönünde kendilerine talepte bulunduğunu ifade etti. 


Bunun üzerine New York'a 6 bin 700 metrekarelik Burdur beji gönderdiklerini belirten Gür, "Bu mermerin 220 bin dolar bedeli vardı. Bu bedel Ege Maden İhracatçılar Birliği tarafından karşılandı ve mermer hibe olarak havalimanı yetkililerine teslim edildi"...