04 / 05 / 2024

egede kaç adacık var

egede kaç adacık var

Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikası Bakan Yardımcısı Nektarios Santorinios, Ege’deki 28 adacığı imara açma planını, Ankara’dan gelen tepki üzerine geri çekti.

Temettü emeklisi olmak isteyenler kaç liralık yatırım yapmalı? Temettü hesaplama nasıl yapılır?

Borsa İstanbul’da temettü ödemeleri başladı. Birçok yatırımcının emeklilik için biriktirdiği temettü hisselerinin kazancı nasıl hesaplanıyor? İstediğiniz emeklilik için kaç lira yatırmanız gerekiyor? İşte temettü hesaplama ve merak ettiğiniz soruların cevabı…

Altın piyasasında şok gelişme! Altına kota getirildi, kaçakçılık başladı!

Dün Hakkari'de 221 kilogram gümrük kaçağı külçe altın ele geçirildi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise altın ithalatının yasaklanmasının yanlış bir karar olduğunu söyleyerek  meydana gelen olayın buna bir örnek olduğunu söyledi. 

Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro istasyonu açılıyor...

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın, İstanbul Havalimanı-Kağıthane kısmının geçen sene hizmete alındığını açıklayan Uraloğlu, bu senenin ilk çeyreğinde Kağıthane-Gayrettepe kısmını da hizmete açmayı planladıklarını kaydetti. İşte ayrıntılar...

Kaç aylık hane geliriyle ev alınırsa piyasa normaldir?

GYODER Gayrimenkul Zirvesi bu sene 18. kez, 25-26 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı. İşte 18. GYODER Gayrimenkul Zirvesi'nden 15 sonuç! 

1 dolar bugün ne kadar? 26 Eylül Salı dolar/TL kuru kaç TL? Kıyıda köşede doları olan baksın!

26 Eylül Salı dolar/TL kuru araştırılıyor. Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününe sakin başladı. Peki 1 dolar bugün ne kadar? 26 Eylül Salı dolar/TL kuru kaç TL? Kıyıda köşede doları olan baksın!

İstanbul bayram namazı saat kaçta? 28 Haziran bayram sabahı kaçta kılınacak?

Kurban Bayramı’nın gelip çatmasıyla bayram namaz saatleri sorgulanıyor. İstanbul’da bayram namazı saat kaçta sorusuna Diyanet tarafından açıklama geldi. 28 Haziran’da olan Kurban Bayram namazı için saatler il ve ilçe şeklinde paylaşıldı. İşte İstanbul için açıklanan bayram namazı saatleri…

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan uyarı! Kaçak kıyma çekimine 60 bin TL ceza!

Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan ‘kaçak kıyma’ çekimi uyarısı geldi. Sadece uyarıyla kalmayan bu duruma 60 bin TL para cezası uygulanacak. Kasap unvanını taşımayan ve hijyenik olmayan koşullarda kasaplık yapan kimselere yasak geldi.

Kc İnşaat Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Kc İnşaat Mühendislik Anonim Şirketi Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kağan Külekçi tarafından kuruldu.

EYT'den faydalanamayanlar hemen bakın! EYT'yi az farkla kaçıran kısmi emeklilkten faydalanacak! Detaylar peş peşe geldi!

EYT'yi az farkla kaçıran vatandaşlar için kısmı emeklilik formülü gündeme geldi. Peki kısmi emeklilik nedir?

50 bin liraya kaç TL kâr ederim? İşte mevduat faiz getirisi hesabı!

Elinde nakit bulunduranlar hem mevcut paralarını korumak hem de belirli bir getiri sağlamak için mevduat hesaplarına yatırabiliyor. Her bankanın kendi mevduat hesaplarında çeşit çeşit faiz uygulamaları bulunuyor. Peki hangi bankada 50 bin liraya ne kadar kâr elde ederim? İşte detaylar...

Depreme karşı güçlendirme yapmak pahalı mı? Hane başına kaç liraya çıkıyor?

Ülke çapında 6-7 milyon riskli konut bulunduğu, bunun 600 bin adedinin İstanbul’da yer aldığı belirtilirken, uzmanlar bina güçlendirmesiyle  binaların yüzde 70-80 oranında ayakta kaldığını vurguluyor. Peki bina güçlendirmesinin maliyeti yüksek mi?

En iyi kış lastiği markası hangisi? 4 mevsim kış lastiği yerine geçer mi?

Kış aylarına girilmesi ile birlikte araç sahipleri kış lastikleri için pek çok soru yöneltmeye başladı. Hangi kış lastiğinin iyi olduğu, Kaç tane kış lastiğinin olması gerektiği gibi sorular sıkça sorulmaktadır.

Bakanlık, son dakika haberi olarak duyurdu! Hesaplara yatıyor!

SON DAKİKA… Yaklaşık 84 milyon liralık destek ödemesi hesaplara yatacağı haberi geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı, 83 milyon 943 bin liralık tarımsal destekleme ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.

egede kaç adacık var Haberi

egede kaç adacık var

Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik krizi aşmasına yardımcı olmak için Ege Denizi’ndeki adacıkları imar ve iskana açma planını ortaya atan Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikası Bakan Yardımcısı Nektarios Santorinios, Türk yetkililerden gelen tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kaldı.


Santorinios, 9 Ocak’ta Yunan Parlamentosu’nda yöneltilen bir soruya verdiği yanıtta, Yunan hükümetinin Ege’de bulunan 28 adacığa yönelik iskan ve bayındırlık planlaması yaptığını açıklamıştı. Santorinios, Ege’deki ekoloji turizmini canlandırarak yerli halka iş sahası yaratma amacıyla hazırladıkları planı Dışişleri ve Savunma bakanlıklarından yetkililerle de birkaç kez masaya yatırdıklarını kaydetmişti. Santorinios, projenin maliyetinin büyük bölümünü Avrupa Birliği (AB) fonlarından karşılamayı planladıklarını da vurgulamıştı.


‘Kabul etmeyiz’

Türk Dışişleri Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Santorinios’un ortaya attığı plana tepki göstererek, “Türkiye, Yunanistan’ın statüsü tartışmalı coğrafi formasyonlar...