29 / 04 / 2024

eğik asansör

eğik asansör

Makineli kabin olarak da tabir edilen asansör birçok çeşide sahip. Peki asansör çeşitleri nelerdir? İşte yanıtı...

Hazır beton güven endeksi eşik değerin üzerinde! 

İnşaat sektörünün büyüme hızını gösteren öncü göstergelerden biri olan Hazır Beton Endeksi eşik değerin üstüne yükseldi.

Kiracı asansör giderlerinden sorumlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki asansör giderlerinin kiracıya mı ev sahibine mi ait olduğunu kaleme aldı.

Bozulan asansörün parasını kim karşılar?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu bozulan asansörünün parasını kim karşılayacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Her daire asansör masrafı öder mi? 

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında bina içerisinde bulunan her dairenin asansör masrafı ödeyip ödemeyeceğini sorusunu yanıtladı. İşte İmal'ın o yazısı...

Giriş katında oturan asansör parası verecek mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Giriş katında oturuyorum. Yeni apartman yöneticisi benden de asansör aidatı istedi. Bu konuda ne yapabilirim?'' sorusuna cevap verdi. İşte o yazı...

İzmir Karşıyaka'daki eğik binalar yeniden inşa edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı üçüncü oturumunda geçen Mart ayında yıkım çalışmalarına başlanan Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi'ndeki eğik binalara yönelik imar planı değişikliği masaya yatırıldı.

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

27 yıldır eğik duran bina yıkılıyor!

Kartal’da çöken 7 katlı binanın ardından olay yerine 5 dakika mesafede bulunan ve 27 yıldır eğik bir şekilde durarak olası bir tehlikeye davetiye çıkaran 6 katlı bina ile birlikte aynı alan içerisinde yer alan 5 binanın daha yıkımına başlandı.

Ankara Şehir Hastanesinde asansör düştü iddiası!

Sağlık Bakanlığından, Ankara Şehir Hastanesinde asansörün düştüğü ve dört kişinin yaralandığı yönünde bazı internet sitelerinde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı açıklandı. 

3 katlı binalara asansör zorunluluğu geldi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre, 3 katlı binalara asansör yeri bırakma zorunluluğu geldi..

Asansör periyodik kontrol yönetmeliği 2018!

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte asansör periyodik kontrol yönetmeliği 2018..

3 kattan daha yüksek binaya asansör şartı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni İstanbul İmar Yönetmeliği’ni hazırladı ve yayınladı. İBB'nin hazırladığı yeni yönetmeliğe göre; 3 kattan yüksek binaya asansör şartı getirildi.

Yeni imar yönetmeliğinde asansör maddeleri!

1 Ekim 2017 itibari ile yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği ile binalardaki asansör zorunluluğu değişti mi? Kaç katlı binalarda asansör yapılması zorunlu olacak?

eğik asansör Haberi

eğik asansör

Asansör çeşitleri nelerdir?

İnsanları ya da yükleri yüksek yerlere dikine veya eğik raylar arasında çıkarıp inriren makineli kabine asansör deniyor. 1853 yılında Elisha Graves Otis'in yaptığı yük taşıma asansörü, ilk asansör örneği olarak karşımıza çıkıyor.  

İlk insan asansörü de yine Otis'e ait. Söz konusu asansör 1857 yılında New York'ta bir büyük mağaza için yapılmıştır. Asansör tarihine baktığımız zaman Avrupa'da ilk kez yapılan asansör 1867 Paris Uluslararası Sergisi'nde Fransız Mühendisi Edoux'nun yaptığı hidrolik kaldırıcı oluyor. Daha sonra ise 1889'da Eyfel kulesine asansör kuruluyor.


Asansör çeşitleri..

*Eğik asansör, yatayla 90 dereceden en az bir açı yapan bir düzlemde inip çıkan asansördür.


*Hasta asansörü, hastanelerde, hastaların sedye ile taşındıkları geniş asansöre deniyor. Bu asansör kabinin ölçüsü yaklaşık olarak 1,75x2,75 şeklindedir.


*Hidrolik asansör, bir motopomp ve piston düzeninden...