07 / 07 / 2024

eğitim yatırımları için teşvik belgesi

eğitim yatırımları için teşvik belgesi

Eski teşvik mevzuatı yürürlükteyken eğitim sektöründe 3 yılda 154 yatırım teşviki alınmıştı. 2012’de yürürlüğe giren yeni mevzuat patlamaya yol açtı. Yeni düzenlemeyle birlikte son 1.5 yıl içinde 413 yatırım projesi teşvik belgesine bağlandı...

Oyuncu Merve Boluğur yatırım için arsa arıyor!

Son zamanlarda sosyal medya paylaşımları ile dikkatleri üzerine çeken oyuncu Merve Boluğur yatırım için arsa aradığını açıkladı.

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

İstanbul'da ortalama ev fiyatları 200 bin, ABD'de 400 bin dolar! Yatırım için batıya koşmak mantıklı mı?

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2023'te yüzde 163,7 arttı. Peki Türkiye'deki fiyatlara karşın yatırım için batıya koşmak mantıklı mı? İşte ayrıntılar...

İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Yatırım Programı kapsamında İzmir’e ayrılacak olan yatırım tutarları da tek tek belli oldu. İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldığı belirtildi.

Eskişehir'de fabrika yatırımları için gaza basıldı! 2030 yılında toplam bin 250 fabrika olacak!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir'e yapılan sanayi yatırımlarının devam ettiğini söyleyerek, hedeflerinin 2030 yılına kadar bin 250 fabrika olduğunu açıkladı.

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar lira olduğunu söyledi.

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.

BOSS4 İnşaat 4 milyar TL'lik yatırım için düğmeye bastı! 2 bin yeni konut geliyor!

BOSS4 İnşaat 4 milyar TL'lik yatırım için düğmeye bastı. Bu kapsamda 2 bin yeni konut inşa edilecek.  Söz konusu konutlar Maltepe, Zeytinburnu, Bahçeşehir ve Büyükçekmece Kumburgaz'da yükselecek.

Deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına tam 4 milyar TL'lik ek bütçe ayrıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımları için 4 milyar Türk lirası ödenek tahsis edildi...

Ne altın ne de dolar... Herkes yatırım için ilk onu tercih etti! Buna yatırım yapan servetine servet ekledi!

Milyonlarca kişi paralarını enflasyona karşı korumak için çeşitli yatırım araçlarına yöneldi. Nisan ayında en çok buna yatırım yapanlar kazandı. Ne altın ne de dolar...Herkes yatırım için ilk onu tercih etti! Buna yatırım yapan servetine servet ekledi!

TOKİ Diyarbakır'da 2 yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Yeni eğitim yatırımları için düğmeye basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır'ın iki ilçesinde 2 yeni konut inşa edecek.

Kilit Grup yeni otel yatırımları için düğmeye bastı!

Turizm sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan Kilit Grup, yeni otel yatırımları için start verdi.

Yap işlet devret modeliyle gerçekleştirilen yatırımlar için önerge verildi!

Yap işlet devret modeli ile gerçekleştirilen yatırımların bütçe üzerindeki etkilerinin tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

eğitim yatırımları için teşvik belgesi Haberi

eğitim yatırımları için teşvik belgesi

Eski teşvik mevzuatı yürürlükteyken eğitim sektöründe 3 yılda 154 yatırım teşviki alınmıştı. 2012’de yürürlüğe giren yeni mevzuat patlamaya yol açtı. Yeni düzenlemeyle birlikte son 1.5 yıl içinde 413 yatırım projesi teşvik belgesine bağlandı. Böylece son 5 yılda eğitim sektöründe 567 yatırıma belge alınmış oldu. Bu yatırımların büyüklüğü 5 milyar lirayı buluyor. Özel sektör en çok ilk ve ortaokul yatırımlarına ilgi gösterdi. 2012 yılı sonrası sadece ilköğretim hizmetleri için 276 adet yatırım teşvik belgesi düzenlendi.


Eğitim yatırımlarına büyük ilgi var. Özel ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite sayıları artıyor.  Bakanlık verilerine göre 16 Temmuz 2009 ile 31 Kasım 2013 arasında eğitim sektöründe 567 adet yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Bu yatırımların toplam tutarı 5 milyar lirayı buldu. Özellikle 2012 yılında çıkarılan yeni yatırım...