19 / 05 / 2024

egzoz muayenesi

egzoz muayenesi

Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi projesi 81 ilde uygulamaya geçti. Egzoz Emisyon ölçümleri yaptırılmayan araçlar, birkaç saniyede tespit ediliyor.

Ehliyet, pasaport, egzoz muayenesi... Hepsi zamlandı! Yeni yıla işte bunlarla giriyoruz!

Türkiye 2024 yılına yeni alınan uygulama ve bir dizi tarife değişikliği ile giriyor. Ehliyet, pasaport, egzoz muayenesi... Hepsi zamlandı! Yeni yıla işte bunlarla giriyoruz!

Eski doğalgaz sayaçları 2025 sonuna kadar değiştirilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1 Ocak 2014-31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş doğal gaz sayaçlarının 2025 yılının sonuna kadar sökülerek, yerine geçerli muayenesi olan sayaç takılacak.

Araç muayenesinde yeni dönem: Egzoz gazı emisyon testi şart mı?

TÜVTÜRK, araç muayene sürecinde yaşanan aksaklıkları en aza indirmek adına yeni yönetmelikler getirdi. Sorunsuz bir araç muayenesi deneyimi için mutlaka egzoz gazı emisyon testinizi yaptırmalısınız. Bu testi ya sabit olan ölçüm merkezlerinde ya da yetkili mobil istasyonlarda gerçekleştirebilirsiniz.

Bakan Özhaseki açıkladı! Son bir yılda egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca yaptırım uygulandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, son 1 senede gerçekleştirilen denetimlerde egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca idari yaptırım uyguladıklarını ifade etti.

Aracı olanlar yandı! Sadece kontağı çevirmenin aylık maliyeti 1500 lirayı buluyor!

Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, “4-6 yaş arası bir aracın sadece yürütme maliyeti vergi, trafik, kasko, araç muayenesi, yıllık bakımı eklendiğinde aylık 1500 liraya ulaşıyor. Araçtaki motor arızaları 50-300 bin, fren sistemi arızaları 5-20 bin bandında” şekline konuştu.

Bu kişiler araç muayenesi yaptıramayacak: Otomobil sahipleri dikkat!

Araç sahiplerinin belirli aralıklar ile muayene işlemlerini yaptırması zorunlu tutuluyor. Araç muayenesine gidecek vatandaşlar için ise TÜVTÜRK son dakika duyurusunda bulundu. İşte detaylar...

Araç muayene tarihim ne zaman? Araç muayenesi 1 gün geçerse ne olur?

Aracı olan vatandaşların belirli günlerde sorduğu birtakım sorular vardır. Onlardan biri de araç muayene ile ilgili olmaktadır. İşte bu konuda sorulan soruların yanıtları!

GSS, sigorta prim borcu, araç muayenesi borcu olanlar dikkat! Peş peşe açıklanan bu tarihleri kaçırmayın!

Vatandaşın kamuya olan borçları ile ilgili yapılandırma ve borç silme yasası yürürlüğe girdi. Yapılandırma yasasıyla beraber milyonlarca vatandaşa borçlarından kolayca kurtulmanın yolu açıldı. İlgili yasayla sağlanan avantajlardan faydalanabilmek için ise bazı tarihlere dikkat etmek gerekiyor.

2023’te araç muayenesi yaptırmak isteyenler dikkat! Acilen göz atın! Canınız yanmasın!

Bütün araçlarda yapılması zorunlu olan araç muayenesi fiyatları 2023 yılı birlikte zamlandı. Araç muayene fiyatları yeniden değerleme oranı olan yüzde 122 oranında artırıldı. İşte detaylar...

Elektrikli araç satışı yüzde 157 arttı! Dünya devleri Türkiye'yi seçti...

Pandemiden sonra temiz havaya ne kadar ihtiyacımız olduğu bir kerede daha kanıtlandı. Çevre dostu olan elektrikli araçlar çevre kirliliğine de egzoz olmadığından gürültü kirliliğine de neden olmuyor. Türkiye'de de satışları yükselen araçların, meşhur markaları Türkiye odaklı bakışa sevk ettirdi. 

Mondial Nevada 250 fiyatları ne kadar? Mondial Nevada 250 30 Ekim 2022 fiyat listesi!

Euro 4 normlarına uygun çift egzoz yapısıyla dikkat çeken Mondial Nevada 250 fiyatları ne kadar? Mondial Nevada 250 30 Ekim 2022 fiyat listesi...

Mercedes’in yeni gözbebekleri Türkiye'de

Yeni Mercedes-AMG SL 43 ve Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+, Formula 1'den aktarılan elektrikli egzoz gazı turboşarjıyla dünyada bir ilke imza atıyor. Hızlanma sırasında gaz komutlarına daha hızlı yanıt veren ıslak debriyaj ve arkadan çekişli AMG SPEEDSHIFT MCT 9G şanzıman sayesinde SL ruhu ve sportiflik,

Sürücüler aman dikkat! Yeni uygulama başladı cezası 3 bin TL!

Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES), bir ilde daha hayata geçti. Sistem, egzoz gazı emisyon ölçümleri yaptırılmayan araçları plaklarından anında tespit edecek. Araçlarının ölçümlerini yaptırmayan sürücülere ise sistem üzerinden oluşturulan bir tutanakla 2 bin 815 lira ceza kesilebiliyor.

egzoz muayenesi Haberi

egzoz muayenesi

Egzoz muayenesi yaptırmayanları hemen yakalayan sistemle tespit edilen araçlara ceza kesiliyor. İşte Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi'ne takılan araçlara verilen ceza...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hava kirliliğine karşı başlatılan Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) projesi 1 Eylül'den itibaren 81 ilde devreye sokuldu. Plaka okuma sistemi ile araçların plakaları otomatik olarak okunuyor ve tespit edilen araçlara 2 bin 815 TL ceza kesiliyor. İşte detaylar...

KİLİT KAVŞAK KIRIKKALE'DE BAŞLADI!

ASELSAN tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen mobil plaka tanıma sistemi (MPTS) cihazlarının yerleştirildiği EGEDES uygulaması, 43 ilin geçiş güzergahı “kilit kavşak” Kırıkkale’de de devreye sokuldu.  Egzoz Emisyon ölçümleri yaptırılmayan araçlar, sistem sayesinde birkaç saniyede yakalandı. Egzoz muayenesi olamayan araçlara ceza kesildi.

2 BİN 815 TL CEZA!

Vatandaşların egzoz ölçümlerini tamamlamadan trafiğe çıkmaması gerektiği, egzoz...