17 / 05 / 2024

ehil mirasçı olmak

ehil mirasçı olmak

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespiti yönetmeliklerle açıklanıyor. Peki, ehil mirasçı kimdir?

Reddi miras beyanı nasıl yapılır? Reddi miras beyanı iptal edilebilir mi?

Reddi miras veya mirasın reddi; yasal ve atanmış mirasçılara bu mirastan sorumlu olmak istememeleri halinde tanınmış bir hak olarak veriliyor. Peki, Reddi miras beyanı nasıl yapılır? Reddi miras beyanı iptal edilebilir mi? İşte tüm detaylar...

Matild Manukyan'ın mirasında 36 akrabası hak sahibi çıktı!

Eski vergi rekortmeni, genelev kraliçesi Matild Manukyan'ın mirasına ortak olmak isteyen 36 akrabasının avukatı Oktay Köse, 36 kişinin mirasta hak sahibi olduğunu kanıtladı.

Matild Manukyan’ın mirasında 37 kişiye kötü haber!

Merhum Matild Manukyan’ın milyonlarca TL'lik mirasına ortak olmak için 37 kişinin açtığı dava reddedildi.

Matild Manukyan’ın miras kavgası bitmiyor! İşte okuması bile yoran miras!

Genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın dev mirasına ortak olmak amacıyla Kerope Çilingir’e dava açan toplam 36 kişi, bu defa nüfus kayıtlarının düzeltilmesi için mahkemeye başvurdu.

Miras kalan tarla nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annemin vefatından iki sene sonra eşi vefat etti. Biz ikisi ilk,ikisi ikinci eşten olmak üzere dört kardeşiz. Annemin babasından miras olarak kalan tarlaları var. Dört kardeş bu malları nasıl bölüşeceğiz?' sorusunu yanıtladı

Osman Birgili: Değerlerimiz kurucularımızdan miras!

Tekfen Holding CEO’su Osman Birgili, “DNA’mızda olan ilkelerimiz her biri ülkemiz için birer değer olan kurucularımızdan bizlere kalan bir miras. Böylesine değerli bir kurumun parçası olmak, her geçen gün daha fazla insana ulaşarak, hayatlarına değer katma isteğimizi artırıyor." diyor...

Miras tarım arazileri için en kritik üç ay başladı!

Babadan miras tarlalar 3 ay içinde intikal ettirilmezse mahkeme yolu gözükecek. Mahkeme araziyi 'ehil mirasçı' olarak seçeceği kardeşlerden birine veya 3'üncü bir şahsa satacak.

Birden fazla ehil mirasçı varsa ne olur?

Miras kalan tarımsal arazinin devir işlemlerinin tamamlanmaması durumunda, bu yerlerin istemde bulunan ehil mirasçıya devri kararı alınabiliyor. Peki, ehil mirasçılar kimdir? Birden fazla ehil mirasçı varsa ne olur?

Ehil mirasçılık yasası!

Ehil mirasçılar; Kişisel yetenek ve durumları göz önünde tutulmak suretiyle Yönetmelik hükümlerince belirlenen kriterlere uygun sulh hukuk mahkemesi tarafından belirlenen mirasçı veya mirasçıları oluyor. İşte ehil mirasçılık yasası..

Ehil mirasçı nasıl belirlenir?

Ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin usul ve esaslar, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerine dayanılarak hazırlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, ehil mirasçı nasıl belirlenir?

Kimler ehil mirasçıdır?

Ehil mirasçı kavramı, tarım arazilerinin korunması için yürürlüğe giren kanun ve yönetmeliklerde karşımıza çıkıyor. Peki, ehil mirasçılık nedir? Kimler ehil mirasçıdır? Ehil mirasçıya ait kriterler nelerdir?

Ehil mirasçı ne demek?

Miras kalan tarım arazilerinin intikali için Bakanlık tarafından 3 aylık bir süre verilmişti. Bu süreden sonra arazi ehil mirasçılara verilecek. Peki ehil mirasçı ne demek?

Vasiyet alacaklısının hakları!

Vasiyet alacaklısı olabilmek için miras bırakanın ölümü anında mirasa ehil olarak sağ olmak gerekiyor. Peki, vasiyet alacaklısının hakları nelerdir? Vasiyet alacaklısının istem hakkı nasıl kullanılır?

ehil mirasçı olmak Haberi

ehil mirasçı olmak

Ehil mirasçı kimdir?

Ehil mirasçı, kişisel yetenek ve durumları göz önünde tutulmak suretiyle Tarımsal arazilerin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelik hükümlerince belirlenen kriterlere uygun sulh hukuk mahkemesi tarafından belirlenen mirasçı veya mirasçılara deniyor.


Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin usul ve esaslar Tarımsal arazilerin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelik'te yer alıyor. Peki, ehil mirasçı kimdir?


Ehil mirasçıya ait kriterler..

MADDE 10 – (1) Ehil mirasçının belirlenmesinde aşağıdaki kıstaslar dikkate alınarak yapılan hesaplama sonucunda elli puan ve yukarısına sahip olan mirasçı veya mirasçılar ehil mirasçı olarak kabul edilir. Mirasçılardan;


a) Geçimini mirasa konu tarım arazilerinden sağlayanlara yirmi puan,


b) Tarım dışı geliri bulunmayanlara on puan,


c) Eşi fiilen tarımsal faaliyette bulunanlara...