16 / 05 / 2024

ehil mirasçı yönetmelik

ehil mirasçı yönetmelik

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespiti yönetmelikle açıklanıyor. İşte ehil mirasçı yönetmeliği...

Ehil mirasçı kimdir?

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespiti yönetmeliklerle açıklanıyor. Peki, ehil mirasçı kimdir?

Ehil mirasçılık yasası!

Ehil mirasçılar; Kişisel yetenek ve durumları göz önünde tutulmak suretiyle Yönetmelik hükümlerince belirlenen kriterlere uygun sulh hukuk mahkemesi tarafından belirlenen mirasçı veya mirasçıları oluyor. İşte ehil mirasçılık yasası..

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 2015!

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik tam metni..

Ehil mirasçı nasıl belirlenir?

Ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin usul ve esaslar, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerine dayanılarak hazırlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, ehil mirasçı nasıl belirlenir?

Kimler ehil mirasçıdır?

Ehil mirasçı kavramı, tarım arazilerinin korunması için yürürlüğe giren kanun ve yönetmeliklerde karşımıza çıkıyor. Peki, ehil mirasçılık nedir? Kimler ehil mirasçıdır? Ehil mirasçıya ait kriterler nelerdir?

Güvenli yapılar için inşaat sektöründeki yönetmelik karmaşasına son verilmeli!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç olduğunu belirtti.

Ehil mirasçı ne demek?

Miras kalan tarım arazilerinin intikali için Bakanlık tarafından 3 aylık bir süre verilmişti. Bu süreden sonra arazi ehil mirasçılara verilecek. Peki ehil mirasçı ne demek?

Noterlik işlemlerinin elektronik ortamda yapılması hakkında yönetmelik!

Noterlik işlemlerinin elektronik ortamda yapılması hakkında yönetmelik 11 Temmuz 2015 tarihinde 29413 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yer alan esaslar..

Vergi mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin yönetmelik!

Vergi mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin yönetmelik 11 Temmuz 2015 tarihinde 29413 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin esaslar...

Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Mal Memurlarının Kayyımlığı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 10 Haziran 2015 tarihinde 29412 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler..

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 9 Temmuz 2015 tarihinde 29411 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeler..

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerine ilişkin yönetmelik!

İşyerlerinde işveren veya işveren vekili tarafından yürütülecek i sağlığı ve güvenliği hizmetlerine ilişkin yönetmelik 29 Haziran 2015 tarihinde 29401 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte esaslar...

Orman ve su işleri uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Orman ve su işleri uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Haziran 2015 tarihinde 29376 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanmasına dair yönetmelik yürürlükten kaldırıldı!

27 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz kültür varlıklarına yardım sağlanmasına dair yönetmelik ile Taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanmasına dair yönetmelik yürürlükten kaldırıldı..

ehil mirasçı yönetmelik Haberi

ehil mirasçı yönetmelik

Ehil mirasçı yönetmeliği!

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin usul ve esasları, 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tarımsal arazilerin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelik'te yer alıyor.


Yönetmelikte ehil mirasçı şu şekilde tanımlanıyor; "Ehil mirasçı; Kişisel yetenek ve durumları göz önünde tutulmak suretiyle bu Yönetmelik hükümlerince belirlenen kriterlere uygun sulh hukuk mahkemesi tarafından belirlenen mirasçı veya mirasçılara deniyor."


Mirasa konu tarımsal arazilerde devir

MADDE 9 – (1) Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esastır.


(2) Mirasçılar mirasa konu tarım arazilerinin mülkiyeti devir işlemlerini mirasın açılmasından itibaren bir yıl içinde aşağıda belirtilen şekillerde gerçekleştirebilir.


a) Asgari tarımsal arazi büyüklüğü ve yeter gelirli arazi...