29 / 04 / 2024

ekolojik köy projeleri

ekolojik köy projeleri

Batman Elih' te Doğoyla Diyalog Kooperatif Girişimi, ' alternatif yaşam alanları ' yaratma yollarını arıyor. Kent hayatının dayatma olduğunu belirten yaşam savuncuları, ekolojiyle bütünleşmiş kültürel alanlar üzerinde çalışıyor

Dekar Kıyıbahçe 4. Etap satışta!

Ulaşılabilir fiyatlarla bahçeli ev projeleri geliştiren gayrimenkul sektörünün öncü markası Dekar Yapı, Çekmeköy Ömerli’deki projesi Dekar Kıyıbahçe’nin 4. Etap satışlarına başladı. 

Dekar Kıyıbahçe'de 2. Etap satışları başladı! 0,64 faiz oranıyla!

Ulaşılabilir fiyatlarla bahçeli ev projeleri geliştirme konusunda gayrimenkul sektörünün öncü markaları arasında yer alan Dekar Yapı, Çekmeköy Ömerli’deki projesi Dekar Kıyıbahçe’de ilk etap teslimleri ve ikinci etap satışları başladı.

Kadıköy Belediyesi'ne "Sağlıklı Şehir Planlaması" ödülü!

Kadıköy belediyesi, bu yıl Eğitim mahallesinde hizmete giren “Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi” projesi ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği ‘2018 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama ödülleri’ yarışmasında ödüle layık görüldü..

Kadıköy'de üniversitelere yakın 8 konut projesi!

İstanbul Anadolu Yakası'nda kentsel dönüşüm kapsamında projelerin yoğunlaştığı Kadıköy Fikirtepe son zamanların en çok tercih edilen bölgelerinden oldu. Peki bölgede hangi konut projeleri var? Hangi üniversiteler yer alıyor? İşte cevabı...

Kadıköy'de samandan hizmet binası!

Kadıköy Belediyesi, 40’a yakın gönüllü ile birlikte yığma saman balyasından Ekolojik Yaşam Parkı ve Kompost Eğitim Merkezi inşa ediyor. Bu bina Türkiye'de ilk olarak imece usulü yapılıyor.

Kadıköy'de samandan bina inşa ediliyor!

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Kadıköy Belediyesi, 40’a yakın gönüllü ile birlikte yığma saman balyasından Ekolojik Yaşam Parkı ve Kompost Eğitim Merkezi inşa ediyor

Kadıköy'e Ekolojik Yaşam Parkı kurulacak!

Kadıköy Belediyesi, Eğitim Mahallesi'nde bulunan Kemal Sunal Parkı'na Ekolojik Yaşam Parkı kuracak. Parka, 60 metrekarelik Kompost Eğitim Merkezi inşa edilecek.

Emlak Bankası'nın hedefi büyük konut projeleri!

2001 yılında bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme yetkisi kaldırılarak tasfiyesine kararı verilen Emlak Bankası tasfiyeden çıkarılacak. Emlak Bankası'nın hedefi büyük konut projeleri...

Gezi Parkı'ndan Harbiye'ye ekolojik köprü geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Gezi Parkı'nı Harbiye'ye bağlamak için yapılması planlanan ekolojik köprü çalışmaları başlatıldı.

Kadıköy-Kartal Havaray Hattı çalışmaları ne durumda?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe’ye yapılan projeleri hakkında bilgi verdi. Topbaş, "Kadıköy-Kartal Havaray projesinin hazırlıkları sürüyor” dedi.

Türkiye’nin ilk ekolojik yuvası Kadıköy’de açılıyor!

Türkiye’nin ilk ekolojik yuvası Kadıköy’de açılıyor. Kadıköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası 15 Ekim Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla saat 15.00’de açılacak.

Kadıköy'e ekolojik kreş geliyor!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, hayata geçirdikleri projelerle ilgili bilgi vererek, ekolojik kreşi yakın zamanda hizmete açacaklarını belirtti.

Emlak Konut faizi yıllık yüzde 10 ile sınırlandıracak!

Emlak Konut çatısında başlayacak kampanyaya hasılat paylaşımı projeleri dahil olacak. Faiz yüzde 0.7 veya enflasyona endeksli olacak. Enflasyonun yükselme olasılığına karşı faiz yıllık yüzde 10 ile sınırlanacak.

ekolojik köy projeleri Haberi

ekolojik köy projeleri

Elih'te (Batman) Doğayla Diyalog Kooperatif Girişimi üyesi yaşam savunucuları, ekolojik köyler oluşturacak. Girişim üyeleri, Eğitim Sen Elih Şubesi'nde bir araya gelerek, projelerini tartıştı Ekolojik bir köy oluşturmayı hedefleyen kooperatif üyeleri, kendi evlerini oluşturup, kendi elektriklerini, sularını ve diğer ihtiyaçlarını yine kendi imkanlarıyla üretecek. 


Kooperatif üyelerinin yapacakları çalışmanın sonuç vermesi dahilinde, şehir hayatına alternatif, kapitalist rejime bağlı olmadan bir yaşamın mümkün olduğunu kanıtlamış olacak. Girişimi sözcüsü Miraz Rûsipî, kent hayatının dayatma olduğunu belirterek, kent hayatını müteahhitlerin belirlediğini ifade etti. 


Ekolojik evler yapacaklar Rûsipî, "Bütün alanları müteahhitler tarafından belirlenmiş konutlarda yetişen çocuklar ne kadar özgün fikirler yaratabilirler ki? Biz tam bu noktada doğayla yaşamak isteyen insanlar bir araya gelip 'Ekolojik yapılar yapabilir miyiz?', 'Ekolojiyle bütünleşmiş bir kültür oluşturabilir miyiz?' sorularını sorduk kendimize. Eğer...