28 / 12 / 2024

ekonomi büyüme 2017

ekonomi büyüme 2017

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı olan Esfender Korkmaz, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla oranlarını değerlendirdi. Korkmaz, ekonomideki ve inşaat sektöründeki büyümenin devam edip etmeyeceğini cevaplandırdı.

Fitch Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomi ve Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini içeren raporu yayınladı. Raporda Türk ekonomisinin 2023'te daha önce hesaplanandan fazla büyüyeceği öngörüldü.

Fitch Ratings, Türkiye'nin 2017 büyüme tahminini yükseltti!

Fitch Ratings:“Yılın 3'üncü çeyreğinde büyümenin yüzde 7'yi aşmasını bekliyoruz. Bu nedenle 2017 yılına ilişkin büyüme tahminimizi haziran ayındaki yüzde 4,7'den yüzde 5,5'e revize ediyoruz” dedi.

Yabancı ekonomistlerden Türkiye'ye büyüme övgüsü!

Yabancı ekonomistlerden Türkiye'nin ekonomisinin büyümesine övgü geldi. Commerzbank Kıdemli Gelişmekte Olan Piyasalar Ekonomisti Ghose, "Türkiye, 2017'de yüzde 5,8 büyüme kaydedebilir" dedi.

Uluslararası yatırımcılar Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Nomura, Goldman Sachs, Morgan Stanley ve J.P. Morgan, Türkiye'ye ilişkin 2017 büyüme öngörülerini yükseltti. Türkiye ekonomisinin büyümesinde ağırlıklı olarak inşaat sektörü ve ihracatın rol oynadığı belirtildi.

Nomura, Türkiye’nin büyüme tahminini yüzde 5,5’e yükselti!

Japon finans devi Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti. Nomura'dan yapılan açıklamada Türkiye'nin 2017 yılına ilişkin büyüme tahmininin yüzde 4,2'den yüzde 5,5’e yükseltildiği bildirildi

İnşaat sektöründe yüzde 6.8'lik büyüme!

TÜİK 2017 yılı ikinci çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla rakamları açıklandı. Türkiye ekonomisine güvenin arttığını gösteren verilerde inşaat sektöründe yüzde 6,8'lik büyüme artışı kaydedildi.

Hekim Holding 2017'de yüzde 15'lik büyüme hedefliyor!

Hekim Holding ikinci kuşak temsilcisi Aydan Hekim şirketin 2017 yılında yüzde 15'lik büyüme hedeflediğini dile getirdi. 3 şubesi bulunan Hekim Holding 320 milyon TL ciroya sahip.

IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini 0,4 puan düşürdü!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ekonomik Görünüm (DEG) Raporu'nun Nisan 2017 sayısını yayımladı. IMF Türkiye'nin bu yılki büyüme tahminini 0,4 puan düşürerek yüzde 2,5'e çekti.

Kayseri Park AVM 2017 yılında büyüme hedefliyor!

Kayseri'nin ve İç Anadolu Bölgesi'nin yaşam merkezi olan Kayseri Park AVM, 2017 yılında ciro ve ziyaretçi sayısında yüzde 10 büyüme hedefliyor.

AB'den Türkiye için büyüme uyarısı!

AB Komisyonu Kış 2017 Ekonomik Tahminler raporunu yayınladı. Raporda,ülkemizin ekonomisinde büyüme ivmesi kaybı sonbahar daha yüksek olduğunu belirtti.

2017'de büyüme için planlar hazır!

"Daha Güçlü Türkiye" için ellerini taşın altına koymaya hazırlanan gayrimenkul şirketleri yeni projelerine hız kesmeden devam ediyor. Yeni dönem büyüme stratejilerini ülke büyümesini desteklemek üzere yeniden inşa ediyorlar.

Kayseri Park AVM yüzde 10 büyüme hedefliyor!

Kayseri Park AVM, bu yıl ciro ve ziyaretçi sayısında yüzde 10 büyüme hedefliyor. Kayseri Park AVM Genel Müdürü Taner Aydın, 2017 yılında da büyüme hedeflediklerini belirtti.

İnşaat sektöründeki büyüme 2017'de de hız kesmeyecek!

İnşaat sektörü 2016 yılında da Türkiye ekonomisinde büyümenin itici gücü olmayı sürdürdü. Yılın ilk üç çeyreğinde ekonomi ortalama yüzde 2 büyürken, inşaat sektöründe bu oran yüzde 7’nin üzerine çıktı.

ekonomi büyüme 2017 Haberi

ekonomi büyüme 2017

2017 ikinci çeyreğinde (Nisan-Mayıs-Haziran) Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.1 oranında büyüdü. Son tespitlere göre nüfus artış oranı yüzde 1.5 olduğuna göre ilk çeyrek fert başına büyüme oranı yüzde 3.6 oldu.


IMF'nin, 2017 için gelişmekte olan ülkeler ortalama büyüme tahmini yüzde 4.5'tir. Yüzde 5.1 büyüme bugünkü dünya ekonomik konjonktürüne göre daha yüksektir. Ancak büyüme konusunda iki önemli tespit yapmak zorundayız... Birisi bu büyüme yeterli mi? İkincisi ise büyüme devam eder mi?


1- Gelir artışını fert başına büyüme gösterir. Türkiye'nin kaynak yaratması ve dış kaynak ihtiyacından kurtulması için fert başına gelir artışının yüksek olması gerekir. Ayrıca Türkiye'nin dış borçlarını ödeyebilmesi için de, önce gelir yaratması sonra da bu geliri dövize çevirmesi gerekir. Bunun için en...