28 / 07 / 2024

ekonomik kriz gökdelenler

ekonomik kriz gökdelenler

Ekonomist Andrew Lawrence, 1999 yılında gökdelenlerin kriz göstergesi olabileceğini ortaya attı, en yüksek yeni bir “gökdelen yapma yarışı ile ekonomik kriz” arasında güçlü bir ilişki olduğunu iddia etti.

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Hızla artan enflasyon ve günden güne büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması halinde bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

İzmir’deki gökdelenler için şok mahkeme kararı! Gökdelenler yıkılacak mı?

İzmir'de yükseklikleri ile dikkat çeken gökdelenler tartışma konusu olmaya devam ediyor. Mahkeme, bu gökdelenlerin yüksekliğini hukuka aykırı buldu.

Fahiş kiralar yüzünden İstanbul’da tersine göç başladı

İBB Bölgesel İstihdam Ofisi'nin yaptığı araştırmaya göre, artan yaşam maliyetleri, fahiş kiralar ve deprem korkusu, işgücünün İstanbul’dan göçünü tetikledi. Ekonomik kriz İstanbul’da tersine göç başlamasına neden oldu.

TCDD flaş zam sonrası gelen tepkiler üzerine indirime gitti! Tarife güncellendi!

TCDD flaş zam sonrası gelen tepkiler üzerine indirime gitti! Tarife güncellendi! Ekonomik kriz nedeniyle bütçelerini dengelemekte zorlanan vatandaşlar, TCDD'ye yapılan yüzde 200'lük zam kararına tepki gösterdi. Meslek odaları ve kamuoyunun eleştirilerine maruz kalan TCDD, aldığı kararda geri adım at

BİM’den çok konuşulacak açıklama! Ekonomik krizi gözler önüne serdi!

BİM 2022 yılı kapsamında mali sonuçlarını açıkladı. Firmanın faaliyet raporunda, pazar payını artırırken her kesimden yeni müşteriler kazanmıştır" ifadeleri yer aldı. Raporda alım gücünün düştüğü bir kez daha görüldü.

PTT ödemelerde hız kesmiyor! TC kimliğe göre 34 bin TL'yi kaçırma!

Artan ekonomik kriz vatandaşları kredi alternatifine yönlendiriyor. PTT, dar gelirli vatandaşlara yardım etmek için 34.000 TL nakit ödemeleri yapmaya başladı. T.C. Kimlik Numarası sonu çift sayı olanlar hemen başvurabilirler. 

Turkcell’den gündeme bomba gibi düşecek kampanya! Bu kampanya aklınızı başınızdan alacak!

Yıllardır telekomünikasyon sektöründe hizmet veren ve bulunduğu pazarda ciddi bir paya sahip olan Turkcell, insanların ekonomik kriz ve yükselen enflasyon karşısında yaşadıkları mağduriyetleri bir nebze olsun giderebilmek adına yeni bir kampanya düzenlediğini duyurdu.

Ayda 9 bin 796 lira kazanamıyorsanız resmen açlık sınırındasınız!

Yüksek enflasyon, işsizlik ve ekonomik kriz vatandaşı zor durumda bırakırken sürekli artan fiyatlarla birlikte açlık sınırı da aynı oranda yükseldi. Birleşik Kamu-İş’in hesaplamasına göre asgari ücretliler açlık sınırının da altında kaldı.

İstanbul’daki o gökdelenler için şok karar!

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki “Four Winds Park Residance” gökdelenleri, 2020 yılından sonra çıkarılan yeni düzenleme sonrası tekrar gündeme oturdu.

Artış yüzde 110’u aştı! Vatandaş ne yapacağını şaşırdı

Yüksek enflasyon nedeniyle son 1, 2 yıldır yaşanan ekonomik kriz, vatandaşların da temel gıda ürünlerine erişimini zorlaştırdı. 2022 yılının ocak ve eylül arasındaki döneminde gıda fiyatlarındaki artış yüzde 110,6 oldu.

Altını, doları, eurosu olanlar dikkat! Kritik tarihe günler kaldı

Türkiye’yi gelecek haftadan itibaren yoğun bir ekonomik veri gündemi beklerken gözler bir yandan ihracat ve enflasyon rakamlarında diğer yandan da TBMM’nin gündemine gelecek torba kanun teklifi görüşmelerine çevrildi.

Ekonomik kriz, altını yerle bir etti! Analistler: Dibi gören altın, tepeyi de görecek! 25 Eylül 2022 fiyat listesi...

Altın fiyatları bu hafta Fed faiz kararından sonra düşüş eğilimine geçti. Hafta sonunun son gününde de aşağı yönlü hareket eden altın fiyatlarında deprem yaşanıyor. Peki, bugün gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın ne kadar? 25 Eylül 2022 güncel altın fiyatları.

Ekonomik kriz trafiği etkiledi! Kayıtlı taşıt sayısında ciddi erime

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bundan bir önceki aya göre yüzde 0,1 azalım gösterdi. Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı ağustos ayının sonu itibarıyla 26 milyon 29 bin 230 olarak kayıtlara geçti. İşte detaylar…

ekonomik kriz gökdelenler Haberi

ekonomik kriz gökdelenler

Ekonomist Andrew Lawrence, 1999 yılında gökdelenlerin kriz göstergesi olabileceğini ortaya attı, en yüksek yeni bir “gökdelen yapma yarışı ile ekonomik kriz” arasında güçlü bir ilişki olduğunu iddia etti.


GÖKDELENLER KRİZ HABERCİSİ Mİ?


Teorinin varsayımı şöyle: Kaynaklar, dünyanın veya ülkenin en uzun gökdelenini inşa etmeye ayrılırken, ekonomik büyüme yavaşlıyor. Ekonominin aşırı büyüme evresinde yüksek riskli ve ekonomik olmayan yatırımlar gündeme geliyor. Ucuz kredi sayesinde konut balonu şişerken, bir güç gösterisi olarak gökdelen yapma yarışı da kızışıyor. Teorinin gerçekliği tartışmalı. Fakat bazı örnekleri var.

- 1873 yılında New York’ta inşa edilen “Equitable Life” sonrası 5 yıllık “durgunluk”,

- New York “Singer Binası ve Metropolitan Kuleleri”  “1907 bankacılık krizi”,

- 1929 yılında inşaatı başlanan “Empire State” gökdeleninin yapılması sırasında “1929 ekonomik buhranı”,

- 1974 yılında 500 metrelik “Willis...