27 / 04 / 2024

ekonomik kriz yüksek enflasyon

ekonomik kriz yüksek enflasyon

Türkiye'de son bir haftada yatırımcının yönünü dolardan Türk lirasına çevirmesi için peş peşe ekonomi paketleri açıklandı. Yaşanan ekonomik krizi ve enflasyonla ilgili açıklamalar yapan Bakan Nebati, 'Bırakın küçükler debelensin büyükler vizyon sahibidir büyük karar alır' dedi.

Ekonomik kriz icraları patlattı, bir senede yüzde 59,4 yükseldi...

Yüksek enflasyon nedeni ile yükselen fiyatlar vatandaşı kredi kartlarına ve bireysel kredilere yönlendirirken bankalarında alacakları bir o kadar yükselmeye başladığı kaydedildi. Buna göre, bankalar tarafından tahsil edilmesi gereken tutar 8-15 Aralık haftasında 5,6 milyar lira daha yükselerek 2 tri

Türkiye’de konut sektöründe rakamlar kriz yılı 2018'i solladı!

Türkiye’de konut satışlarında sert düşüş devam ediyor. TÜİK verilerine göre Kasım ayında konut satışı 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 20,6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Söz konusu oranlar ‘kriz yılı’ olan 2018’in Kasım ayındaki satış rakamından biraz yüksek.

Yüksek Hızlı Trenlerle ile seyahat eden yolcu sayısı 80 milyona ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerle (YHT) ile bugüne kadar 79 milyon 581 bin vatandaşa hızlı, konforlu, ekonomik ve güvenli seyahat imkanı sağladıklarını kaydetti. YHT ile seyahat detayları ve ayrıntıları haberimizde...

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının Mart ayında yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Kriz büyüyor Uzmanlar uyardı! Yüksek fiyatlar senelerce sürecek!

Son bir senedir tüm dünyayı etkisi altına alan enerji kriziyle birlikte artan yüksek elektrik ve doğal gaz fiyatlarının en az 2025'e kadar devam edebileceği düşünülüyor.

Avrupa Merkez Bankası yüksek enflasyon ve kriz için çözümü buldu

Avrupa Merkez Bankası kıtayı etkisi altına alan yüksek enflasyon ve krize karşı geliştirilen yeni yatırım aracının hayata geçirilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Banka ayrıca faiz arışını da gündemine aldı. İşte detaylar..

IMF'ten küresel ekonomide yüksek risk devam ediyor uyarısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonomik görünüme yönelik belirsizliğin son derece yüksek olduğunu, enflasyonun kalıcı hale gelmesi halinde görünümün daha da kötüleşebileceğini ifade etti.

Deutsche Bank CEO'su: Yüksek enflasyon toplumsal barışı tehdit ediyor

Almanya, yükselen enerji fiyatları ve enflasyon konusunda tarihi bir zorlukla karşı karşıya. Hükümet yetkilileri mevcut krizin birkaç ay içinde bitmeyeceğini dile getiriyor. Avrupa'nın en büyük ekonomik gücü Almanya, yüksek enflasyonuun toplumsal barışı da tehidt etmesinden kaygılı..

Abdullah Gül'den dikkat çeken ekonomik kriz çıkışı: Hayret verici gelişmeyi ilk kez açıkladı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 25. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı. Ekonomik krize ilişkin değerlendirmeler de yapan Gül, yüksek enflasyonun herkes tarafından hissedilen rahatsız edici bir boyuta ulaştığını söyledi. Gül, ekonomideki "Hayret verici" gelişmeyi de açıkladı

Enerjide yüksek fiyatlar yaşanacak uyarısı: Petrol ve doğal gaz krizi geliyor

Ekonomi uzmanları enerjide büyük kriz yaşandığına dikkat çekerek uyardı. Petrol ve doğal gazda yüksek fiyat riski kapıda. Rusya Ukrayna savaşının ardından küresel piyasalarda yaşanan arz sorunları nedeniyle dünya ekonomilerinde daralma ve resesyon bekleniyor.

Yüksek faiz politikası konut talebini azaltıyor!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, Türkiye ekonomik koşullarında yüksek faiz oranlarının konut sektöründe talebi azalttığını değerlendirdi.

Çin Yuanı 31 ayın en yüksek seviyesine yükseldi!

Çin'de güçlü ekonomik toparlanma ve dolarda gerilemenin etkisi ile yuan, dolara karşı 31 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

ekonomik kriz yüksek enflasyon Haberi

ekonomik kriz yüksek enflasyon

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati,  A Para Sohbetleri Programı'nda türkiye'de son dönemde yaşanan yüksek enflasyon ve kriz ortamıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Türkiye'nin ekonomik büyüme içinde olduğunu söyleyen Nebati, "İşinize odaklanın, hedefiniz belli, bizler ekonomi yönetimi olarak odaklandık ve yürüyoruz, bu ülke yürümeye devam edecek. Bugün biz, geçmişteki gibi hantal, bürokratik engellerle vakit kaybeden ve küçük düşünen bir Türkiye değiliz. Küçükler debelenmeye devam etsin, büyükler vizyon sahibidir, büyük karar büyük kararlar alır. Türkiye büyük ülkedir." dedi.

"İlave istihdam 5 milyon kişiyi aştı"

Bakan Nebati, Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yıllık bazda reel olarak yüzde 7,3 büyüyerek güçlü performansını devam ettirdiğini söyledi.

Bu dönemde iç talebin büyümeye katkısının 3,9 puan ve net dış talebin katkısının 3,5 puan olduğunu açıklayann Nebati, "Tam bir dengede gidiyoruz. Böylece, 2021 yılı...