04 / 05 / 2024

eksper bedeli yüksekse ne yapılmalı

eksper bedeli yüksekse ne yapılmalı

Gayrimenkul tapu işlemlerinde yaşanan sorunlar arasında satış bedelinin, eksperin belirlediği değerden düşük olması ve dolayısıyla Maliye ile yaşanacak problemler yer alıyor. Peki, tapu satış bedeli eksper değerinin altında ise ne yapılmalı?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan tartışmalar çığ gibi büyürken, kira bedelinin 5 yıl dolmadan artırılıp artırılamayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

Antalya Migros AVM 10 yıllığına kiraya verilecek! Yıllık kira bedeli dudak uçuklattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Konyaaltı’nda yer alan Migros AVM’yi 10 seneliğine kiraya vermek için ihaleye çıktı. Söz konusu alışveriş merkezi için ilk yıl kira bedeli 270 milyon Türk Lirası artı KDV şeklinde açıklanırken kiralama ihalesi 29 Şubat tarihinde yapılacak.

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

CHP'li Tekin'den kira yorumu! İstanbul’da kira bedeli son 2 senede yüzde 304 yükseldi!

CHP'li Gürsel Tekin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İstanbul'daki kira fiyatlarını paylaştı. Tekin, "Son 2 yılda İstanbul’da kira bedeli yüzde 304 arttı" dedi.

Devlet destekli tarım sigortalarında sigorta bedeli yüzde 138,1 arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, devlet destekli tarım sigortalarında toplam sigorta bedeli, geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 138,1 artarak 296,1 milyar TL'ye yükseldi.

Tarlasına traktör alacak çiftçiler şimdi bakın! Ziraat Bankası peş peşe açıkladı! Traktör kredilerinde son dakika!

Ziraat Bankası’nın sübvansiyonlu traktör kredilerinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Traktör kredilerinde komisyon bedeli yükseltildi. Peki çiftçiler artık daha çok mu komisyon ödeyecek? 

Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Yüzde 100 oranında arttırıldı!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışın ardından gözlerin çevrildiği konulardan biri de Zorunlu deprem sigortası teminat bedeliydi. Beklenen haber geldi  ve azami teminat bedeli yüzde 100 artırıldı.

Teknosa'dan yenilenmiş iphone kampanyası! Üstelik 1 yıl garantili 27 Eylül fiyat listesi

iPhone 12 Pro Max ya da iphone telefonlardan herhangi bir tanesini satın almak istiyorsanız ve fiyatlar sizin için yüksekse üzülmeyin. Teknosa'da yenilenmiş telefon kamyanyası var. Peki Teknosa'da yenilenmiş ipone telefonların hangi versiyonları var ve kaç lira? 

Akfen GYO'nun 2021'deki kira bedeli ekspertiz değerinin yüzde 111'i kadar oldu!

Akfen GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 5 yıllık dönem için alınan toplam kira bedeli, 5 yıllık kira ekspertiz değeri toplamının yüzde 88'i kadar gerçekleşirken, 2021 yılında alınan kira bedeli ise kira ekspertiz değerinin yüzde 111'i oranında gerçekleşti. 

Yabancılara gayrimenkul satışında hizmet bedeli yükseltilmeli!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, emlak işletmeleri tarafından yabancılara gerçekleştirilen aracılık işlemlerinde hizmet tutarının yükseltilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gayrimenkulde değer hilesi otomasyon sistemiyle engellendi!

Türk vatandaşlığı alabilmenin koşullarından olan, 250 bin dolarlık gayrimenkul yatırımı yapmak istemeyen yabancılar ile bazı değerleme uzmanlarının fazla değer gösterme hilesi, hayata geçirilen otomatik eksper atama yöntemi ile engellendi.

Dumanlıkent İnşaat Metal Elektrik Reklam Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dumanlıkent İnşaat Metal Elektrik Reklam Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe’de  400 bin TL sermaye bedeli  Yüksel  Dumanlıdağ tarafından kuruldu.

Kafkale İnşaat Malzemeleri Nakliyat Kimya Elektrik Metal Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kafkale İnşaat Malzemeleri Nakliyat Kimya Elektrik Metal Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de  400  bin TL sermaye bedeli Yüksel Dumanlıdağ tarafından kuruldu.

eksper bedeli yüksekse ne yapılmalı Haberi

eksper bedeli yüksekse ne yapılmalı

Tapu satış bedeli eksper değerinin altında ise ne yapılmalı?

Tapu dairelerinde gerçekleşen gayrimenkul alım satım işlemlerinde yaşanan sorunlar arasında satış bedelinin, eksperin belirlediği değerden düşük olması ve dolayısıyla Maliye ile yaşanacak problemler yer alıyor.


Örneğin, 2007 yılında 120.000 TL bedel ile satın aldığınız bir gayrimenkulu 2012 yılında 125.000 TL bedelle satmak istediniz.  Söz konusu gayrimenkul için ise eksper bedeli 150.000 TL olduğunu farz edelim. Bu durumda tapuda satış bedelini 150.000 TL den gösterdiğiniz takdirde; 25.000 TL gibi bir fark ortaya çıkar. Söz konusu bu fark için vergi dairesine bildiride bulunmak ve elde etmediğiniz bir gelirin vergisini ödemek zorunda kalabilirsiniz.


Bu durumun önüne geçmenin yolu tapuda harca esas bedeli ve satış bedelini ayrı ayrı beyan etmek olacaktır. Yukarıda verdiğimiz örneğe göre; satış bedelini...