25 / 11 / 2024

eksper kime denir

eksper kime denir

Konut kredisi kullanırken satın alacağınız gayrimenkulün değerlendirilmesi SPK Lisanslı uzmanlar tarafından yapılıyor. Bu uzmanların katıldığı sürece ise ekspertiz süreci deniyor. Peki, ekspertiz raporu neden alınır?

Enkaz bedeli nedir?

Enkaz bedeli, adından da anlaşılacağı gibi deprem felaketinde sağlanan bir yardımdır. Bu yardım, yasal bir şekilde yapılır ve devlet tarafından sağlanır. Peki enkaz bedeli nedir, kime ödenir, nasıl hesaplanır? İşte depremden etkilenen kişileri ilgilendiren enkaz bedeli ile ilgili bilgiler...

Kiracılar buna dikkat edin! Oturduğunuz ev elinizden gidebilir! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde konutun intifa hakkının başkasına geçmesi durumunda kiranın kime ödeneceğini kaleme aldı. Peki konutun intifa hakkının başkasına geçmesi durumunda kira kime ödenir? İşte Tamer Heper'in açıklaması ve okuyucusunun sorusuna verdiği o yanıt...

Emlakçı ve gayrimenkul danışmanı arasındaki farklar!

Emlakçı ve gayrimenkul danışmanı kime denir? Emlakçı ve gayrimenkul danışmanı ne iş yapar? İşte emlakçı ve gayrimenkul danışmanı arasındaki farklar...

Gayrimenkul avukatı kime denir? Ne iş yapar?

Profesyonel bir süreç kapsamında ele alınması gereken hukuk bünyesindeki gayrimenkul çalışmaları, büyük öneme sahiptir. Peki çalışmalarla ilgilenmesi gereken kişi kimdir? Gayrimenkul avukatı ne iş yapar?

Kentsel dönüşüm kredisi kime ödenir?

Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde riskli binasını yıktıran kimselere birtakım finansal destek veriliyor. Bu destekler arasında yer alan kentsel dönüşüm kredisi kime ödenir?

Miras kalan evin kirası kime ödenir?

Miras, bir kimsenin vefatının ardında bıraktığı taşınır ve taşınmaz mallar oluyor. Peki, miras kalan evin halihazırda kiradaysa ya da kiraya verilirse ne olur? Miras kalan evin kirası kime ödenir?

Bilirkişi kime denir?

Hukuk mahkemelerinde, hakim veya savcının hukuki bilgisi dışında, çözümü uzmanlık, özel veya teknik bilgi gerektiren durumlarda başvuruluyor. Peki, bilirkişi kime denir? Bilirkişi kimdir?

Veraset ve intikal vergisi taksitleri ne zaman ödenir?

Kanunda tanımı yapılan malların kişilere veraset yoluyla veya her ne şekilde olursa olsun ivazsız bir surette intikal etmesi halinde ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi taksitleri ne zaman ödenir?

Doğalgaz faturası internetten ödenir mi?

İGDAŞ faturaları, İGDAŞ'ın veznelerinden ödenebildiği gibi; yetkili bankalar aracılığı ile de ödenebiliyor. Peki, doğalgaz faturası internetten ödenir mi? İGDAŞ vezneleri nerelerde var? İşte İGDAŞ ödeme noktaları..

Elektrik faturası hafta sonu ödenir mi?

Elektrik faturaları, TEDAŞ'ın resmi internet sayfasında belirtilen ödeme noktalarından ödenebiliyor. Ayrıca anlaşmalı bankalar aracılığı ile de ödeme yapılabiliyor. Peki, Elektrik faturası hafta sonu ödenir mi?

İnternetten elektrik faturası ödenir mi?

Elektrik faturası, faturanın üzerinde belirtilen son ödeme tarihine kadar fatura ödeme noktalarına gidilerek ödenebiliyor. Peki, internetten elektrik faturası ödenir mi? İnternetten elektrik faturası nasıl ödenir?

Gecikmiş elektrik faturası nereye ödenir?

Elektrik faturalarının ne kadar olduğu ve en son hangi gün ödenmesi gerektiği, faturanın üzerinde belirtiliyor. Peki fatura ödeme günü geçerse ne olur? Gecikmiş elektrik faturası nereye ödenir?

Elektrik faturası nereye ödenir?

Elektrik faturaları, PTT Şubelerinden, anlaşmalı banka şubeleri ve anlaşmalı ödeme noktalarından ödenebiliyor. Peki, elektrik faturası nereye ödenir? Elektrik faturası nasıl ödenir? İşte elektrik faturası ödeme yerleri..

eksper kime denir Haberi

eksper kime denir

Ekspertiz raporu neden alınır?


Konut kredisi kullanılarak satın almak istediğiniz ev için konut ekspertiz raporunun banka tarafından istendiği biliniyor.  Konutun değer tespitinin yapılabilmesi için hazırlanan ekspertiz raporu bu konuda uzman ve lisanslı ekspertizler tarafından yapılıyor. 


Ekspertiz raporu, almayı düşündüğünüz mülkün yasal olarak gerçek değerinin belirtildiği bir rapor olarak karşımıza çıkıyor. Bu değerin belirlenmesi için inşaat durumu (evin yüzde kaçının tamamlandığı), gayrimenkulün metrekaresi ve yaşı, konutun bulunduğu il, ilçe ve semt, çevresindeki konutların değerleri, şerefiye payı ve gayrimenkulün inşaat maliyeti gibi kriterler göz önünde bulunduruluyor.


Tüm bu kıstaslara göre derin bir araştırma yapan bilirkişi, evin gerçek bedelini ortaya çıkarıyor.  Bu bedel rayiç bedelini ya da mülkün satan/alan için manevi değerini yansıtmayabiliyor. 


Toplanan bu bilgilerin ardından işlemler tapu dairesinde devam ediyor. Tapu dairesinde taşınmazın üzerinde...