17 / 05 / 2024

ekspertiz değeri hesaplaması

ekspertiz değeri hesaplaması

Kredi ile ev almak isteyenler için ekspertiz raporu gerekiyor ve banka rapordaki değere göre kredi verebiliyor.Peki konut ekspertiz değeri nasıl hesaplanır?İşte ekspertiz değerinin hesaplanması..

Akfen GYO'nun 2021'deki kira bedeli ekspertiz değerinin yüzde 111'i kadar oldu!

Akfen GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 5 yıllık dönem için alınan toplam kira bedeli, 5 yıllık kira ekspertiz değeri toplamının yüzde 88'i kadar gerçekleşirken, 2021 yılında alınan kira bedeli ise kira ekspertiz değerinin yüzde 111'i oranında gerçekleşti. 

Yeni Gimat GYO'nun kira ekspertiz değeri 15 milyon TL oldu!

Yeni Gimat GYO'nun portföyünde bulunan Ankamall AVM ve CP Ankara Oteli'nin değerleme raporuna göre 2020 yılı için aylık kira ekspertiz değerleri sırasıyla KDV Hariç 15 milyon 14 bin 286 TL ve 500 bin TL olarak tespit edildi.

Panora AVM'nin kira ekspertiz değeri 89.6 milyon TL!

Panora GYO'nun portföyündeki Panora AVM'nin 2020 yılı yüzde 100 doluluk oranı dikkate alınarak yapılan hesaplama ile yıllık kira ekspertiz değeri 89 milyon 604 bin TL + KDV olarak tespit edildi.

Mall of İstanbul AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Torunlar GYO projelerinden Mall of İstanbul'un 2019 yılı ekspertiz raporu yayınlandı. Dev AVM'nin piyasa değeri şaşırttı. Mall of İstanbul AVM'nin piyasa değeri bir senede tam 410 milyon TL arttı. Peki Mall of İstanbul AVM'nin piyasa değeri ne kadar? İşte tüm detaylar...

Akiş GYO Akasya AVYM kira ekspertiz değeri raporu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Akasya Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ne ilişkin hazırlattığı ekspertiz değerleme raporunu KAP'ta yayınladı...

Hasan Özgür Girişken: Kentlerin değeri vardır!

Mimarlar odası başkanı Girişken kent gündemine ilişkin konuları değerlendirdi. Girişken, "Kentler marka değildir, marka ticari ürünlerine aittir. Kentlerin değeri vardır" dedi.

Kocaeli Başiskele'nin konut değeri yükseldi!

Konut projeleri ve üretimi konusunda İzmit, Kartepe, Başiskele üçgeninde, son yılların yükselen değeri ve üçgenin en tepesinde Başiskele olduğunu herkes biliyor ve görüyor. Peki neden?

Katarlılar'ın Londra’da sahip olduğu emlak değeri 1,4 milyar dolar!

Londra'daki Katarlılar'ın sahip olduğu emlak değeri 1,4 milyar dolara ulaştı. Böylece, Londra'nın en pahalı semtlerinden sayılan Mayfair'in 4'te 1'i Katarlıların eline geçmiş oldu. Bölgede Katarlıların sahip olduğu ev sayısı 4300'e ulaştı.

Sitelerdeki dairelerin emlak değeri nasıl artar?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'site yönetimleri ve emlak değeri artışı' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

3. Köprü güzergahındaki arsaların değeri son 6 yılda yüzde 20 arttı!

3. Köprü ve bağlantı yollarının güzergahı üzerinde arsa satın alanlar şimdiden ihya oldu. Bölgedeki köylerde arsaların değeri son altı yılda 20 kat arttı. Projenin tamamlanmasıyla fiyatların daha da yükselmesi bekleniyor...

Yaşam ve yatırım değeri Balance Güneşli!

Balance Güneşli, satın alınılabilir veya kiralanabilir ofis ve yaşam alanları ile ''yeni bir yaşam ve yatırım değeri'' olarak öne çıkıyor.Bölgeye prestij kazandıracak proje, değerli bir yatırım aracı olarak görülüyor...

Mecidiyeköy Galatasaray Oteli'nin ekspertiz değeri 140 milyon dolar!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Lig Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ayan'ın sorularını yanıtladı. Özbek Mecidiyeköy'deki otelin ekspertiz değeri 140 milyon dolar olduğunu belirtti.

Tapu değeri nereden öğrenilir?

Gayrimenkullerin rayiç bedelin belirlenmesinde semt, ilçe mahalle, manzara, ulaşım, sokak gibi unsurlar göz önünde bulunduruluyor. Peki, bir taşınmazın tapu değeri nereden öğrenilir?

ekspertiz değeri hesaplaması Haberi

ekspertiz değeri hesaplaması

Konut ekspertiz değeri nasıl hesaplanır?

Ekspertiz; eve gelen eksperler yani uzmanlar tarafından belirli kriterlere göre değer biçilmesine deniyor.Kriterlere uygun olarak, eksperler tarafından hazırlanan rapor bankaya sunulduğunda eğer banka kabul ederse  ekspertiz raporunun üzerinde belirtilen değerin %75’i kadar kredi verilebiliyor.Satın alınacak olan evin %25’lik kısmını peşin olarak ödenmesi gerekiyor. Bu oran bazı bankalarda ve danışmanlık süreçlerinde  değişebiliyor.Fakat standart uygulamada ekspertiz değerinin dörtte birini peşin olarak ödenmesi gerekiyor.


Konutun ekspertiz değeri sabit olmuyor ve konutun özelliklerine göre farklılık gösteriyor. Ekspertizlerin değerleme yaparken baktıkları kriterlerden bazıları şunlardır:Konutun genel ve stratejik konumu,binanın yaşı,Kiraya verilmesi halinde kira getirisi,İmar durumu,İnşaat kalitesi,Konutun kullanım alanı,Asansör, bahçe,otopark ,balkon ,ısınma ,ulaşım durumu,Oda sayısıdır.


Ekspertiz değeri belirlenirken  3 temel yöntem bulunuyor. Bu yöntemler;


Gelir İndirgeme: Konutun kiraya verildiği taktirde getirisini ve konut için ödenen...