03 / 05 / 2024

ekspertiz eve nasıl değer biçer

ekspertiz eve nasıl değer biçer

Ekspertiz; bir uzman tarafından gayrimenkulün değerinin belirlenme çalışmasına deniyor. Ekspertiz raporu sonucunda banka müşteriye kredi veriyor. Ekspertiz raporda nelere dikkat eder? Peki, ekspertiz nasıl değer biçer?

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracıların ve ev sahiplerinin kiraladıkları eve dair merak ettiği pek çok soru var. Onlardan biri de kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? İşte o soruların yanıtları!

Elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Yeni bir eve taşınırken, iş yeri açarken veya inşaatı yeni bitmiş bir yapı için sıfırdan elektrik abonelik başvurusu yapılması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır?

Ev alacak vatandaşları yakından ilgilendiren ekspertiz ücretlerinin nasıl geri alınacağı merak konusu oldu. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır? İşte detaylar...

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır?

Herkes kendisine ait güzel bir eve sahip olmak istiyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların ilk tercihi konut kredisi çekmek oluyor. Peki konut kredisi nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

İnşaat işçileri koronavirüse karşı nasıl önlem almalı?

Koronavirüs salgını nedeniyle çalışma hayatı eve taşındı. Şantiyelerde ise çalışma hayatı devam ediyor. Agra Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, koronavirüse karşı nasıl önlem alınması gerektiğiyle ilgili bilgiler verdi.

Konut ekspertiz raporu nasıl alınır?

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecine girmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl başlıyor? Ekspertiz nasıl alınır?

Konut kredisi ile alınan eve nasıl ortak tapu yapılabilir?

Konut kredisi ile ev almak ve bir de ortak tapu istiyorsunuz. Peki konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılır mı?

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebi yapılır ve icra takibi başlatılabilir. Peki, eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Kiracı depozito hesabı nasıl yapılır?

Mesken ve işyeri gibi kiralamalarda kiracı, eve taşınırken ilk kirayı ve depozitoyu peşin ödüyor. Peki, kiracı depozito hesabı nasıl yapılır?

Ruhsatsız eve nasıl ruhsat alınır?

İnşaat ruhsatı; imar kanununa uygun bir şekilde inşaat yapımına başlama izni verilen belgeye olarak tanımlanıyor. Peki, ruhsatsız eve nasıl ruhsat alınır?

Ekspertiz raporu nasıl düzenlenir?

Ekspertiz raporu konut kredi kullanımı için zorunlu olup, tamamlandıktan sonra bankaya sunuluyor. Peki, ekspertiz raporu nasıl düzenlenir?

Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

ekspertiz eve nasıl değer biçer Haberi

ekspertiz eve nasıl değer biçer


Ekspertiz nasıl değer biçer?


Bankadan görevlendirilmiş olan eksperler konutu incelemeye alıyorlar. Yapılan incelemeler sonucunda bankaya bir ekspertiz raporu sunuluyor. Arsa değeri, bina değeri, ulaşım, alt yapısı, imar durumu gibi durumları inceleyip değer biçme işi ekspertiz olarak tanımlanıyor.


Ekspertiz raporu kredi için başvurulan bankaların anlaşmalı olduğu değerleme şirketlerinden alınıyor. Tüketici isterse kendisi bir gayrimenkul ekspertizi ile anlaşabiliyor. 


Ekspertiz raporunda bir sorun çıkması halinde ekspertiz raporunun iptali için Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuru yapılabiliyor.


Ekspertiz nasıl değer biçer?

Gayrimenkul eksperleri, hem geçmiş hem de yakın zamanda gerçekleşen satışları karşılaştırarak, beklemede olan satışlar ve gayrimenkul projelerine dair pazar verilerini analiz ederek tespit ediyorlar. Bu analiz sonucunda gayrimenkulü bir piyasa değeri biçerler. Konut ekspertiz raporu  altı ay ile bir yıl arasında güncelliğini yitiriyor.



Konut ekspertizi nasıl yapılır?


Öznur...