03 / 05 / 2024

ekspertiz gayrimenkule nasıl değer biçer

ekspertiz gayrimenkule nasıl değer biçer

Ekspertiz; bir uzman tarafından gayrimenkulün değerinin belirlenme çalışmasına deniyor. Ekspertiz raporu sonucunda banka müşteriye kredi veriyor. Ekspertiz raporda nelere dikkat eder? Peki, ekspertiz nasıl değer biçer?

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

Konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır?

Ev alacak vatandaşları yakından ilgilendiren ekspertiz ücretlerinin nasıl geri alınacağı merak konusu oldu. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır? İşte detaylar...

Kira gelir vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkule sahip olan tüm herkesi ilgilendiren bir konu olan kira beyannamesi 2020 yılında nasıl olacak? Kira gelir vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Konut ekspertiz raporu nasıl alınır?

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecine girmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl başlıyor? Ekspertiz nasıl alınır?

Ekspertiz raporu nasıl düzenlenir?

Ekspertiz raporu konut kredi kullanımı için zorunlu olup, tamamlandıktan sonra bankaya sunuluyor. Peki, ekspertiz raporu nasıl düzenlenir?

Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz başvurusu nasıl yapılır?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlerin, kredi kullanmak istediği evin değerinin tespiti için ekspertiz raporu almaları gerekiyor. Peki, ekspertiz başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı..

İzale–i şuyu davası nasıl açılır?

Gayrimenkule ilişkin önemli konulardan birinin de ortaklık durumu olduğunu daha önce belirtmiştik. Şimdi de İzale – i şuyu davaları hangi mahkemelerde açılır, dava süreci nasıl ilerler, Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduk.

Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız banka başvurudan hemen sonra evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor. Ekspertiz raporu sonucunda eve değer biçiliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Tapu hissesi nasıl devredilir?

Gayrimenkule birden fazla kimsenin sahip olması durumuna hisseli tapu deniyor. Peki, tapu hissesi nasıl devredilir? Tapu hissesi için gereken belgeler neler?

Hisseli tapu nasıl satılır?

Hisseli tapular, gayrimenkule birden fazla kimsenin sahip olması halinde söz konusu oluyor. Bu şekilde hisse sahibi olan kimseler taşınmaz mal hakkında tasarrufta bulunmak isteyebiliyor. Peki, hisseli tapu nasıl satılır?

Ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz; Gayrimenkulün bankalar tarafından detaylı olarak incelenmesine deniyor. Konut kredisi kullanılmak istenildiğinde banka bu şekilde kredi tutarını belirliyor. Peki, ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Konut ekspertiz değeri nasıl hesaplanır?

Kredi ile ev almak isteyenler için ekspertiz raporu gerekiyor ve banka rapordaki değere göre kredi verebiliyor.Peki konut ekspertiz değeri nasıl hesaplanır?İşte ekspertiz değerinin hesaplanması..

ekspertiz gayrimenkule nasıl değer biçer Haberi

ekspertiz gayrimenkule nasıl değer biçer


Ekspertiz nasıl değer biçer?


Bankadan görevlendirilmiş olan eksperler konutu incelemeye alıyorlar. Yapılan incelemeler sonucunda bankaya bir ekspertiz raporu sunuluyor. Arsa değeri, bina değeri, ulaşım, alt yapısı, imar durumu gibi durumları inceleyip değer biçme işi ekspertiz olarak tanımlanıyor.


Ekspertiz raporu kredi için başvurulan bankaların anlaşmalı olduğu değerleme şirketlerinden alınıyor. Tüketici isterse kendisi bir gayrimenkul ekspertizi ile anlaşabiliyor. 


Ekspertiz raporunda bir sorun çıkması halinde ekspertiz raporunun iptali için Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuru yapılabiliyor.


Ekspertiz nasıl değer biçer?

Gayrimenkul eksperleri, hem geçmiş hem de yakın zamanda gerçekleşen satışları karşılaştırarak, beklemede olan satışlar ve gayrimenkul projelerine dair pazar verilerini analiz ederek tespit ediyorlar. Bu analiz sonucunda gayrimenkulü bir piyasa değeri biçerler. Konut ekspertiz raporu  altı ay ile bir yıl arasında güncelliğini yitiriyor.



Konut ekspertizi nasıl yapılır?


Öznur...