09 / 05 / 2024

ekspertiz lisansı almak

ekspertiz lisansı almak

Ekspertiz lisansı nasıl alınır?: Konut değerleme veya gayrimenkul değerleme lisansı alabilmek için öncelikle dört yıllık bir üniversiteden mezun olma şartı bulunuyor. Lisans alındıktan sonra bankalar için ekspertiz raporları hazırlanabiliyor...

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecinden geçmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl ilerliyor? Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl sorgulanıyor? İşte konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021...

Konut ekspertiz raporu nasıl alınır?

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecine girmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl başlıyor? Ekspertiz nasıl alınır?

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecine girmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl başlıyor? Nasıl sorgulanır? işte tüm merak edilenler...

Riskli yapı tespiti lisans belgesi 2018'de nasıl alınacak?

Riskli yapı tespiti işlemleri Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlar tarafından yapılabiliyor. Lisans almak için hangi şartlar gerekiyor? Riskli yapı tespiti lisans belgesi 2018'de nasıl alınacak?

8 soruda ekspertiz raporu!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. Peki ekspertiz raporu nasıl alınır? Ekspertiz raporu için gerekenler neler? Ekspertiz rapor ücreti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

2017 riskli yapı tespiti lisans belgesi ücretleri belli oldu!

Kentsel dönüşümde riskli yapı tespiti yapabilmek için lisans almak isteyen kurum ve kuruluşların 2017'de ödeyeceği bedeller belli oldu.

Ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. İşte, ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Konut kredisi ekspertiz ücreti geri alınabilir mi?

Ev satın almak için bankaların konut kredisine başvuran tüketicilerin karşılaştığı masraflar arasında ekspertiz ücreti yer alıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti geri alınabilir mi?

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Konut kredisiyle satın almak istediğiniz ev için konut ekspertiz raporunun banka tarafından evin değer tespiti için banka tarafından eve bir eksper gönderiliyor. Peki, ekspertiz raporuna itiraz edilir mi? İşte, ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Konut ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?

Konut kredisi kullanılarak satın almak istenilen gayrimenkul için bankadan gönderilen eksper tarafından konut ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, konut ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?İşte konut ekspertiz raporuna itiraz durumu..

Konut ekspertiz değeri nasıl hesaplanır?

Kredi ile ev almak isteyenler için ekspertiz raporu gerekiyor ve banka rapordaki değere göre kredi verebiliyor.Peki konut ekspertiz değeri nasıl hesaplanır?İşte ekspertiz değerinin hesaplanması..

Kentsel dönüşüm lisansı nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde riskli yapılar; Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlar tarafından tespit ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm lisansı nasıl alınır? Kentsel dönüşüm lisansı almak için gerekenler nelerdir?

Sanal alışverişlere kişisel bilgi yasağı geliyor!

Geçen ay yürürlüğe giren kanunla birlikte elektronik para ve ödeme kuruluşları artık BDDK’dan lisans almak zorunda. Bu kanun sayesinde kişisel bilgilerin paylaşılması, işlenmesi ve kaydedilmesi yasaklanıyor.

ekspertiz lisansı almak Haberi

ekspertiz lisansı almak


Ekspertiz lisansı nasıl alınır?


Gayrimenkul ekspertizi, bir gayrimenkulün, gayrimenkul projesinin ya da gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerleme günündeki olası değerinin bağımsız, tarafsız ve objektif ölçütlere ve verilere dayanarak belirlenmesi işlemi olarak tanımlanıyor. Örneğin, bankaların ev alacaklar için verdikleri kredilerin değerlendirmesinde gayrimenkul uzmanlarının yaptığı değerlemeler dikkate alınıyor. Peki söz konusu bu ekspertiz lisansı nasıl alınır? diye merak ediyorsanız hemen cevaplayalım:


Gayrimenkul ekspertiz lisansı nasıl alınır?


Konut değerleme veya gayrimenkul değerleme lisansı alabilmek için öncelikle dört yıllık bir üniversiteden mezun olma şartı bulunuyor. Bu konuyla ilgili Sermaye Piyasası Kurulu'nun resmi internet sitesinden lisanslama sınavları bölümünden sınavlar, başvurularda izlenecek yol, verilmesi gerekli dersler, sınav tarihleri gibi bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Konut ekspertizi uzmanı olarak lisans belgenizi alabilmeniz için bir yıl, gayrimenkul değerleme uzmanı olarak lisans belgesini...