27 / 04 / 2024

ekspertiz raporu yazılır

ekspertiz raporu yazılır

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır?

Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında kiraların enflasyona etkisi ve Merkez Bankası’nın önerilerini kaleme aldı. Peki kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır? İşte Hepşen'in konu ile ilgili o yazısı...

Smartdetect Sensör Yazılım Üretim Ve Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Smartdetect Sensör Yazılım Üretim Ve Pazarlama Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Aleksander Dudnık, Evgenııa Dudnık ve Irına Sotnıchenko Oktay ortaklığında kuruldu.

MEB'den ortaokul ve lise ortak yazılı sınav açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul ve liselerde yapılacak olan yazılı sınavlar hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ortaokul ve lise yazılı ortak sınavları nasıl yapılacak, hangi tür sorular sorulacak? İşte detaylar...

TL'nin değeri her geçen gün erozyona uğruyor! Peki paradan sıfır atılır mı? İslam Memiş'ten olay yorum

İslam Memiş, BTCHaber’de yer alan yazısında son dönemde gündeme gelen "Paradan sıfır atılır mı?" tartışmasını kaleme aldı. İşte İslam Memiş'in o yorumu...

Kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Mülk kiralama için kiracı ve mülk sahibi arasında yazılı bir kira sözleşmesi yapılmalıdır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi icin ne gerekli? Ev kira sözleşmesi nerede yapılır? Resmi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Kaç ay kira ödenmezse icralık olunur? Kira öderken açıklamaya ne yazılır?

Kira, bir mülkün, konutun, bir taşıtın ya da benzeri şeylerin sahibi tarafından, bir süre için ve belli bir bedel karşılığında, başkasının kullanımına verilmesine denilmektedir. Peki Kira öderken açıklamaya ne yazılır? İşte detaylar!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Sözleşmesi olmayan kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Kiracı ve ev sahipleri kiralanan mülke dair bir kontrat imzalarlar. Bu kontratta belli başlı kurallar yazılıdır. Peki bu kontrat yoksa ne yapılır?

Güncel iOS ve iPadOS sürümü yayınlandı! Fakat yazılım casusuluk için kullanılabilir

Veri hırsızlığı ve diğer kötü niyetli faaliyetler için hem siber suçlular hem de "ticari" casus yazılım üreticileri tarafından sıklıkla hedef alınır.  Bir bilgisayar korsanının, Apple'ın iPhone ve iPad işletim sistemleri için yaptığı son güncellemeyle düzelttiği gibi WebKit'te bir güvenlik açığı bul

Android telefon kullanıyorsanız hemen bakın! Bu yazılım banka hesaplarınızı boşaltmakla kalmıyor, eksilere düşürüyor!

Siber güvenlik tehditleri asla bitmez. Ortaya çıkan yeni kötü amaçlı yazılım, bir süredir gördüğümüz en tehlikeli olabilir.

Ölüm veraseti ne demek? Veraset nedir nasıl yapılır?

Veraset ilamına dair yanlış bilinen bazı noktalar vardır. Öncelikle yazımızda veraset nedir ve nasıl yapılır? sorusuna odaklanalım. İşte bu konuda sorulan sorular ve yanıtları!

Yazılı ve sözlü sınav yok! Bakanlık 121 sözleşmeli personel alıyor! İşte kadro dağılımı! Son başvuru 30 Ocak 2023!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 4/B Sözleşmeli Personel Alımı İlanı’nı duyurdu. Bakanlık yazılı ve sözlü sınavsız olmaksızın 121 sözleşmeli personel alımı yapacak. İşte detaylar…

Aile konutu şerhi dilekçesi nasıl yazılır? Aile konutu şerhi dilekçesi örneği 2022!

Aile konutu, bir ailenin evlilik birliği devam ettiği sürece beraber yaşadıkları konuttur. Aile konutu şerhi ise aile yaşamının devam ettirildiği konut üzerinde tapuda malik olmayan eşe verilmiş önemli bir haktır. Peki, aile konutu şerhi dilekçesi nasıl yazılır?

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmadan işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte, ecrimisil davası dilekçe örneği 2022!

ekspertiz raporu yazılır Haberi

ekspertiz raporu yazılır

Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Konut kredisi kullanırken satın alacağınız gayrimenkulün değerlendirilmesi SPK Lisanslı uzmanlar tarafından yapılıyor. Bu uzmanların katıldığı sürece ise ekspertiz süreci deniyor. 


Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olmakla beraber kredi miktarının belirlenmesinde de en önemli etkenlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. 


Bir ekspertiz süreci iki aşamadan oluşuyor.  Hazırlık Aşaması ve Rapor Aşaması. Hazırlık aşamasında eksper evin değerini belirleyebilmek için bir çok etkeni göz önünde bulundururken son aşamasında da bu değerlendirdiği unsurlara göre bir rapor hazırlıyor. Peki bu raporda neler bulunur? Ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?


Bir gayrimenkulün değerinin belirlenmesi işi olan ekspertiz, uzman tarafından gerçekleştiriliyor. Ekspertiz çalışmasında şu hususları dikkate alıyor;


*Gayrimenkulün açık adresi

*Kime ait olduğu /türü

*Kaç yaşında olduğu

*İmar durumu 

*Ulaşım özellikleri 

*Fiziki durumu 

*Altyapısı


Banka rapor...