05 / 05 / 2024

ekspertiz ücretleri 2016

ekspertiz ücretleri 2016

Ekspertiz, uzman tarafından gayrimenkule yönelik değerin ne olduğunun belirlenmesi çalışması olarak ifade ediliyor. Dükkan alım satımlarında bu rapora ihtiyaç duyuluyor. Peki, dükkan ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

Ekspertiz ve oto bakım ücretleri kaç lira oldu? İşte 30 Eylül 2022 Auto King fiyat listesi

Araç alım ya da satım yapmadan ekspetiz ücretlerini incelemenizde fayda var. Birçok kalemde meydana gelen artışlar bu sektörü de etkiledi. Auto King ekspertiz ve kış bakım fiyatları ne kadar oldu. İşte yanıtı.

Ekspertiz ücretleri geri alınabiliyor mu?

Konut kredisi dosya masrafları kapsamında ekspertiz ücretleri de yer alıyor. Peki, ekspertiz ücretleri dosya masrafı kapsamında geri alınabiliyor mu?

Yargıtay'dan konut kredisi dosya masrafı iadesine ilişkin karar!

Yargıtay'dan konut kredisi dosya masrafı iadesi alan tüketicileri ilgilendiren karar geldi. Karar gereğince ekspertiz ücretleri iade edilmeyecek..

Reysaş GYO 2016 yılı gayrimenkul ekspertiz raporlarını yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Reysaş GYO 2016 yılı gayrimenkul ekspertiz raporlarını yayınladı.

Bilirkişi ücretleri 2016!

Bilirkişi ücreti, bilirkişiye sarf etmiş olduğu emek ve mesaisi karşılığı ödenen ücret oluyor. İşte bilirkişi ücretleri 2016..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döner sermaye ücretleri 2016!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döner sermaye ücretleri her sene yeniden belirleniyor. Peki, kentsel dönüşüm riskli tespit ücreti 2016'da ne kadar oldu? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döner sermaye ücretleri 2016..

2016'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar yapılacak?

2016 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı ücretleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki, 2016'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar yapılacak? İşte il il kira yardımı bedelleri..

Dükkan ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

Ekspertiz, uzman tarafından gayrimenkule yönelik değerin ne olduğunun belirlenmesi çalışması olarak ifade ediliyor. Dükkan alım satımlarında bu rapora ihtiyaç duyuluyor. Peki, dükkan ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

Konut ekspertiz ücreti 2016!

Konut kredisi kullanmak isteyen kimselerin kredi kullanım süreçlerinde, ekspertiz raporunu almaları gerekli oluyor. Bunun için belli bir ücret ödemesi yapılıyor. Peki, konut ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

Emlakçı komisyon ücretleri 2016!

Emlakçılar taşınmaz malını satmak isteyen veya kiralamak isteyenler ile alıcı ve kiracıları bir araya getiriyor. Anlaşma sağlanması halinde emlakçıya ücret ödeniyor. İşte emlakçı komisyon ücretleri 2016..

Veraset ilamı noter ücretleri 2016!

Bir kimsenin vefatı halinde yakınlarına kendisinden kalan mirası, mirasçıların kimler olduğu veraset ilamında görülebiliyor. Bu belgenin noterden alınması halinde belli bir ücret ödeniyor. İşte veraset ilamı noter ücretleri 2016..

Kadastro döner sermaye ücretleri 2016!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğünde yapılacak kadastro işlemleri için belli oranlarda tapu döner sermaye ücreti tahsil ediliyor. Peki, kadastro döner sermaye ücretleri 2016 ne kadar oldu?

Tapu döner sermaye ücretleri tarifesi 2016!

Tapu dairesinde yapılan işlemler için alınan masraflar arasında tapu döner sermaye bedeli de bulunuyor. 2016 yılı için bu bedeller yeniden belirlendi. İşte tapu döner sermaye ücretleri tarifesi 2016..

ekspertiz ücretleri 2016 Haberi

ekspertiz ücretleri 2016

Dükkan ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

Ekspertiz, uzman tarafından gayrimenkule yönelik değerin ne olduğunun belirlenmesi çalışması olarak ifade ediliyor. Ekspertiz raporu, eksper tarafından hazırlanıyor.


Ekspertiz raporu için;

- Binanın (gayrimenkulun) kimliği / açık adresi

- Kime ait olduğu / Türü

- Kaç katlı, kaç yaşında olduğu

- İmar durumu, Belediye ve Tapudan sorulur.

- Ulaşım : ulaşım özellikleri araştırılır. 

- Gayrimenkulun Fiziki Durumu : Betonarme, kagir, yığma, çelik karkas, ahşap vb.

- Altyapı

- İtibar (bina ve sahibinin)

- Binanın inşaat değeri yukarıda anlatılanlar pozitif ise bir değer oluşur.


Bu raporlamanın yapılabilmesi için, ekspertiz firmasına müracaat edilmesi gerekiyor. Kredi alımlarında bankaların anlaşmalı olduğu firmalarla da çalışılabiliyor.


Ekspertiz raporunun alınabilmesi için belli bir ücretin de ödenmesi isteniyor. Peki, dükkan ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?


Dükkan ekspertiz ücreti 2016

Geçtiğimiz sene 396 TL olan dükkan ekspertiz...