02 / 05 / 2024

ekvador Bolivar Limanı

ekvador Bolivar Limanı

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar bugün köşesinde " Ekvador'da Yıldırım " başlıklı yazısına yer verdi. İşte " Ekvador'da Yıldırım " yazısının detayları..

Yıldırım Holding Ekvador Puerto Bolivar limanını satın aldı!

CEO Yüksel Yıldırım ile CFO Evrim Öztürk'ün dengesi Yıldırım Holding’in liman işletmeciliğinde önemli oyuncu olma noktasına gelmesini sağladı.

Ekvador Puerto Bolivar Limanı'na 750 milyon dolarlık yatırım!

Yıldırım Holding'in iştiraki olan Yılport Holding, Ekvador'daki Puerto Bolivar Limanının işletme haklarını 50 yıllığına devraldı. Firma , limanın genişletilmesi ve modernizasyonu için toplam 750 milyon dolar yatırım yapacak.

Yılport Holding'den Ekvador'a 750 milyon dolarlık liman yatırımı!

Yıldırım Şirketler Grubu'na ait olan Yılport Holding, Güney Amerika'nın başlıca limanlarından birini 50 yıl işletmek üzere anlaşma imzaladı. Şirket limanı geliştirmek için 750 milyon dolar yatırım taahhüdünde bulundu.

Yıldırım Holding, Ekvador'un Bolivar Limanı için anlaşmaya vardı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar bugün köşesinde " Ekvador'da Yıldırım " başlıklı yazısına yer verdi. İşte " Ekvador'da Yıldırım " yazısının detayları..

Yıldırım Holding Ekvador’da liman yatırımı anlaşması imzaladı!

Yıldırım Holding Ekvador’da 750 milyon dolarlık liman yatırımı yapacak. Limanla ilgili çerçeve anlaşması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekvador'un başkenti Kito'daki temasları sırasında imzalandı.

Marmara Belediyeler Birliği'nden Bir Liman Kenti Olarak İstanbul konferansı!

Marmara Belediyeler Birliği'nde “Bir Liman Kenti Olarak İstanbul” konferansı verecek olan Prof. Dr. İdris Bostan, Haliç'i merkez alarak Osmanlı'nın Deniz Politikalarını anlatacak

Limak Yatırım, İskenderun Limanı'nın yüzde 20'sini InfraMed'e devretti!

Avrupa Yatırım Bankası'nın da kurucuları arasında yer aldığı altyapı fonu InfraMed Infrastructure, Akdeniz çanağındaki alt yapı yatırımlarını tararken ilk demirlediği liman İskenderun oldu

İbrahim Çeçen Karasu Limanı'na 73.1 milyon dolarlık yatırım yapacak!

IC Holdingin bu yıl Karasu Limanı inşaatına odaklanarak 73.1 milyon dolarlık bir yatırıma imza atacak

Ceynak Lojistik Samsun Limanı'nı 30 milyon dolara yeniledi!

Ceynak Lojistik, 2008 yılında yapılan özelleştirme ihalesinde Samsun Limanı'nın 36 yıllığına işletme hakkını 125.2 milyon dolara kazanmış ve devir işlemi Nisan 2010 tarihinde gerçekleşmişti

İzmir'e 18 yeni yat limanı yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İzmir'deki 6 yat limanı sayısını 24'e çıkarmak için ilk adımı attı

İzmir'e 18 yeni yat limanı yapılacak! Kapasite 8 bin 365'e yükselecek!

Karşıyaka ve Bayraklı Yat Limanı'nın proje ihalesine katılmak için 10 şirket ön yeterlilik dosyasını, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne sundu

Ekvador Amazon yerlileri maden ocakları protestosuna başladı!

Ekvador Amazon yerlileri, hükümetin ata topraklarında açık bakır maden ocağı işletilmesine onay vermesi üzerine iki haftalık yürüyüş protestosu başlattı

Avrupalı devlet bankaları İskenderun Limanı'na ortak oluyor!

Krizle savaşını sürdüren AB'nin dev ekonomileri İtalya ve Fransa'ya ait kamu bankaları güvenli liman Türkiye'ye, İskenderun üzerinden girdi

ekvador Bolivar Limanı Haberi

ekvador Bolivar Limanı

7'si Portekiz, 2'si İspanya ve 1'i Peru'da bulunan 10 limanı devralmaya hazırlanan Yıldırım Holding, 3 yıl önce ilgilenmeye başladığı Ekvador'un Bolivar Limanı için de anlaşmaya vardı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti sırasında liman için nihai anlaşma imzalanırken, Yıldırım Holding Ekvador’a 750 milyon dolar yatırım yapacak. MADENCİLİKTEN liman işletmeciliğine, enerjiden tersaneye kadar uzanan faaliyetleri bulunan Yıldırım Holding, 3 yıl önce Ekvador’un Bolivar Limanı’nın genişletilmesi projesiyle ilgilenmeye başladı. Holding CEO’su Yüksel Yıldırım, Liman İdaresi’ne teklifini yaptı:



- Bize verin, genişletelim.Liman İdaresi yanıtladı:

- İhaleye çıkacağız. İş planı yap, ihaleye gir.İhale gerçekleşti, Yüksel Holding’e bağlı YılPort, “en iyi teklif”le öne çıktı.

YılPort, hemen işe girişmeyi düşünürken bazı ayrıntılar nedeniyle konunun yeniden görüşülmesi gündeme geldi.

Ekvador Hükümeti, liman için farklı modeller üzerinde durdu. Yıldırım, o sırada şu talepte...