27 / 04 / 2024

El konulan arsa ödemesi

El konulan arsa ödemesi

Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen el konulan arsa için ödeme yapılabilmesi için birçok ihtimalin olduğunu söyledi..

Antakya Dikmece’de ‘durdurma’ kararının devamına karar verildi!

Antakya Dikmece mahallesinde topraklarına TOKİ konutlar inşaatı için "acele kamulaştırma" kararı ile el konulan ve köylülerin başvurularına ilişkin "yürütmeyi durdurma" kararının devamına karar verildi. 

İkinci el araba piyasası yüzde 10 geriledi! Arabasını satamayanlar arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı!

İkinci el otomobil piyasasına yönelik önemler alınmaya devam ediyor. Son önemlerden sonra ikinci el araba piyasası yüzde 10 gerilerken, galericilerin de içinde bulunduğu araba satıcıları arabalarını arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı.

Kripto parada önemli gelişme resmen duyuruldu! 5 milyar dolar geri alındı!

Yaklaşık bir yıla yakın bir süredir sürekli kötü haberlerin odağındaki kripto para borsalarını hareketlendirecek bir haber geldi ve dünyaca ünlü kripto para borsası FTX’in el konulan 5 milyar dolar tutarındaki likit varlığının geri alındığı resmen duyuruldu.

TMSF el konulan Yeni Dünya Sağlık Hizmetleri şirketini satışa çıkardı

TMSF, Yeni Dünya Sağlık Hizmetleri Hisseleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü satışa çıkardığını açıkladı. Satışa konu olacak ihale tarihi ve saati de açıklandı.

Metaverse'de ikinci el arsa satışları başladı!

Metaverse sanal evreninde arsa satışlarında patlama yaşanırken, platformda ikinci el piyasası da ortaya çıktı. Metaverse’de 15 bini İstanbul’da olmak üzere Türkiye genelinde 30 bin arsanın satışı yapıldı.

Reza Zarrab’ın binasını parça parça çaldılar!

ABD’ye kaçışından sonra mal varlıklarına el konulan Reza Zarrab’ın İstanbul Beyoğlu Fındıklı’da yer alan Royal Holding binası adeta evsizlerin mekanı oldu.

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını katladı!

Koronavirüs salgını sürecinde arsa alımları yükselirken, Çanakkale Köprüsü’nün inşa edildiği Lapseki ve çevresi arsa yatırımında gözde oldu. Bölgede deniz manzaralı arazilerde hızla el değiştirilirken, fiyatlar metrekarede 100 TL'ye kadar yükseldi.

Hileli bir şekilde el konulan gayrimenkuller ne olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, okuma yazma bilmeyen bir babanın gayrimenkullere çocuğu tarafından el koyması ve sonrasında gayrimenkullerin başkasına devredilmesi durumunda ne yapılabileceği soruldu.

Kanal İstanbul güzergahında, 9 senede 26.7 milyon metrekare arsa el değiştirdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) rakamlarına göre, Kanal İstanbul güzergahında, 9 senede toplamda 26.7 milyon metrekareye ulaşan arsanın el değiştirdiği belirtiliyor. 

Murat Ongun'dan Fatih Vatan Caddesi'ndeki araziye ilişkin açıklama!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İçişleri Bakanlığınca el konulan, eski İBB yönetimince satın alınan Fatih Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı araziye ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir Narlıdere'deki 10 yıllık arsa davasından tazminat kararı!

İzmir'e bağlı Narlıdere Belediyesi 10 yıl önce Yeniköy mahallesinde vatandaşın arsasına kamulaştırmadan el koymuştu. Yaklaşık 10 yıl süren yargılama süreci sonrasında mahkeme, Narlıdere Belediyesi'nin arsa sahiplerine tazminat ödemesine karar verdi.

Bu arsa ve araziler havada kapılıyor!

Kendi değerini sürekli katlayan, en çok kazandıran ve bugüne kadar geleceğe yapılan en sağlam yatırım aracı olma özelliğine sahip olan arsa arazi çok güç rakamlarla el değiştiriyor.  İşte bölge bölge en çok değerlenen arsa arazi fiyatları...

Kayseri'de kirasını ödeyemeyen esnaf AVM tarafından icraya verildi!

Kayseri'de, kirasını ödeyemeyen esnaf, AVM'yi işleten şirket tarafından icraya verildi. İş yapamadığı için biriken 40 bin liralık kira borcuna karşılık 500 bin liralık ürününe el konulan Aysun Bıyık'ın, "Ödeyemiyorum arkadaş, ödeyemiyorum" diye çığlık attı.

El konulan arsa ödemesi Haberi

El konulan arsa ödemesi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen "el konulan arsa için ödeme yapılması" ile ilgili soruya yanıt verdi.

1998’de hisseli tapu ile aldığım arsama imar için başvurdum. Kadastro geçerek arsamın yol tarafından 32 metrekarelik kısmına el konuldu. Şu an hisseli tapuda 108 metrekare resmi tapuda 74 metrekare gözüküyor. Bu durumda belediyeye veya hangi kurum ilgileniyor ise başvuru yapıp el konulmuş 32 metrekare arsa için ödeme alabilir miyim. ● G.S. 

Sorunun tek cümle ile yanıtı yok. Kayıtlar incelenmeden buna net bir yanıt verilemez. Zira, arsa hisseli ve buradan kadastro geçtiği söyleniyor.

Kadastro çalışması yapılmamış bir arsadan hisse alınması durumunda, sonradan bu yerden kadastro geçecek ise bu durum hissedarlara bildirilir. Kadastroda maliklerin belirlenmesi, mahallinde tarafların bulunması ile olur. Şayet taraf bulunmuyor ise...