01 / 05 / 2024

elazığ baraj yıkım

elazığ baraj yıkım

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında bölgede bulunan baraj ve göletlerde hasar oluşmadığını açıkladı.

Sular altında kalan Sarıkamış Karakurt köyünde yıkım başladı!

Kars’ın Sarıkamış'ta bağlı baraj suları altında kalan Karakurt köyünde jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri altında  iş makinalarıyla yıkım çalışmaları ve mezarlığın taşınmasına geçildi.

Elazığ'da hasarlı binalar için yıkım ihalesi!

Elazığ Belediyesi, 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğüne sahip depremde ağır zarar alan binalarla ilgili yıkım ihalesini tamamladı. 

Murat Kurum, Elazığ'daki yıkım alanını inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmalarının yürütüldüğü alanlarda inceleme yaptı...

Memduh Büyükkılıç, Elazığ'da yıkımı devam eden binaları inceledi!

Çalışmalarına devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Elazığ’daki deprem bölgesinde bazı incelemeler yaptı.

Elazığ'daki hasar ve yıkım drone ile takip ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Elazığ'da depremin ardından başlatılan hasar tespit ve yıkım çalışmaları drone ile havadan görüntülendi.

Elazığ'da depremde ağır hasar gören caminin yıkımına başlandı!

Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören Çatalçeşme Camisi'nin yıkım çalışmasına başlandı...

Elazığ'da yıkılan binaların öncesi ve sonrasının uydu görüntüleri! 

İTÜ Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Uygulama Araştırma Merkezi, Elazığ'da yaşanan depremdeki yıkımı, uydudan görüntüledi. Sürsürü ve Muratpaşa mahallelerinin öncesi ve sonrası paylaşıldı...

Elazığ'da yıkımına karar verilen 323 binadan 71'i yıkıldı!

Elazığ'da yapılan incelemeler sonucunda yıkımına karar verilen 323 binadan 71 tanesi yıkıldı.

Süleyman Soylu: Yıkımın ardından acil kira yardımını ödemeye başlıyoruz!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası hasar tespit çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Süleyman Soylu; "Yıkımın ardından acil kira yardımını hemen vatandaşlarımıza ödemeye başlıyoruz." dedi...

Hasankeyf'in yıkımına tepki: Hiçbir gerekçesi olamaz!

Ilısu Baraj göletinin ilçe sınırına ulaştığı ve yıkımın sürdüğü Hasankeyf için İstanbul'da panel düzenlendi. Panelde Hasankeyf ve Dicle Vadisi için geç olmadığının altı çizilirken, koruma uzmanı ve mimar Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, gözyaşlarını tutamayarak, "Bu yıkımın hiçbir gerekçesi olamaz" dedi..

Hasankeyf'te yıkım devam ediyor!

Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Hasankeyf’te yıkım çalışmalarına hızla devam ediyor.

Hasankeyf’te yıkım hızlandı!

Batman’da tamamlaması planlanan Ilısu Barajı altında kalacak antik kent Hasankeyf ilçesinin yıkım işlemi sürüyor.

Elazığ Atatürk Stadyumu’nda yıkım başladı!

Yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen Elazığ Atatürk Stadyumu’nda yıkım çalışmalarına başlandı. Elazığspor’un ikinci yarıdaki maçlarını Elazığ dışındaki şehirlerde oynayacağı açıklandı. 

elazığ baraj yıkım Haberi

elazığ baraj yıkım

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Elazığ'da yaşanan depremin ardından bölgede bulunan baraj ve göletlerde hasar meydana gelmediğini duyurdu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Pakdemirli, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı paylaşımda, deprem sonrasında Elazığ ve etrafında bulunan baraj ve göletlerdeki durumla ilgili bilgi verdi.

Bakan Pakdemirli, "Elazığ bölgemizde (Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illeri) bulunan 47 baraj ve gölette, Diyarbakır bölgemizde (Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Siirt illeri) bulunan 30 baraj ve gölette, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş bölge müdürlüklerimizde yer alan tüm baraj ve göletler ilgili teknik personelimizce tetkik edilmiş olup, herhangi bir hasar tespit edilmemiştir." açıklamalarında bulundu. 

Depremin bilançosu: 73 bina yıkıldı, 617 bina hasar...