28 / 04 / 2024

Elazığ Depremi 2020

Elazığ Depremi 2020

Deprem Araştırma komisyonuna deprem sonrasında yaşadıkları mağduriyetleri anlatmak için Elazığ Valiliği önünde toplanan depremzede vatandaşlarla konuşan AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, "Sizin sorunlarınızı çözmeye gelmediler" dedi.

Afet riskini azaltacak planlar devreye alınmalı!

Deprem ülkesi olan Türkiye’de tam bir sene önce Elazığ depremi 41 vatandaşın ölümüne neden oldu. Prof. Dr. Sözbilir, 'Fay yasası' kapsamında yakın gelecekte kırılması beklenen faylar üzerinde belli değerlendirmelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Malatyalı depremzedeler 10 aydır evlerinin yapılmasını bekliyor!

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen ve Malatya’da ağır hasar aldığı sebebiyle evleri yıkılan depremzedeler 10 aydır evlerinin yapılmadığını ve yetkililerin ise bilgi vermekten kaçındıklarını ileri sürdü. 

Elazığ ve Malatya'da 10 bin konut yıl sonunda teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ ve Malatya'daki konut inşaatlarına ilişkin "Bu yıl sonuna kadar 8 bini Elazığ'da, 2 bini Malatya'da olmak üzere 10 bin konutumuzu bitirip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" dedi.

Elazığ'da depremde yıkılan binalar yeniden yapılıyor!

Elazığ'da yaşanan depremde yıkılan 13 okulun yerine yenilerinin yapılması için başlatılan çalışma kapsamında 12 derslikli anaokulunun temeli atıldı.

Elazığ'da depremde hasar gören yapılar için başvurular 13 Ağustos'ta sona eriyor!

Elazığ'da 24 Ocak tarihinde yaşanan depremde hasar gören yapılar için başvuru süresinin 13 Ağustos'ta sona ereceği bildirildi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Elazığ depremi açıklaması! 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam Elazığ'da yaşanan depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ercan, bölgede daha büyük artçı deprem yaşanmayacağını söyledi...

Elazığ ve Malatya'da depremin izleri siliniyor!

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Elazığ ve Malatya'da vatandaşların mağduriyetini en kısa sürede giderilmesi için ilgili bakanlıklar öncülüğünde çalışmalar tam gaz sürüyor...

Elazığ'da hasar gören 98 okul binası kullanılmayacak! 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elazığ'da eğitime verilen aranın yarın sona ereceğini açıkladı. Selçuk, "Elazığ, Malatya, Adıyaman ve Diyarbakır’daki 98 okulda eğitim yapılmayacak" dedi...

Elazığ’da kiralar cep yakıyor!

Elazığ depreminin ardından bir ay geçti ancak hala vatandaşlar hasarlı binalarda yaşıyor. Bölgede kiralar cep yakıyor.

Elazığ depremi sonrası yardımlar ve çalışmalar video da anlatıldı!

İçişleri Bakanlığı'nca 24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan deprem sonrasında gerçekleşen çalışmalar ve yardımların anlatıldığı video hazırladı. Video da hasar tespit çalışmaları anlatıldı.

Elazığ’daki binaların hasar tespitleri askıya çıkıyor!

Elazığ Sivrice'de yaşanan 6.8'lik depremin ardından, binaların hasar durumlarına ilişkin listelerin 17 Şubat'ta muhtarlıklara asılacağı açıklandı...

Elazığ'da depremzedelerin yeni evlere kira ödeyecek durumları yok!  

Elazığ'da yaşanan 6.8'lik deprem sonrasında çadırlarda kalan vatandaşlar, yeni yapılacak evlerde oturmak için kira ödeyecek durumları olmadığını söyledi...

Elazığ'da hasar alıp yıkılan binaların en yenisi 45 yıllık! 

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde yaşanan can ve mal kaybı, binaların dayanıklılığını ve deprem sigortası yaptırmanın gerekliliğini gündeme taşıdı...

Elazığ'da deprem konutları yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Elazığ'daki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, ''Mustafa Paşa'da da temelimizi eş zamanlı atıp, şekilde yıl sonuna kadar konutları bitirmek istiyoruz" dedi.

Bir TOKİ mağduriyeti de bu şehirden! 2020'de kuraları çekilen konutlar hala teslim edilmedi!

Kuraları 2020 yılında çekilen ve hala teslim edilmeyen TOKİ Konutları ile ilgili olarak bir açıklama da İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar'dan geldi. Habip Yaşar yaptığı açıklamada vatandaşların maliyet hesaplamalarında mağduriyetler yaşadığını söyledi.

Elazığ’daki deprem konutları teslim ediliyor!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından inşa edilen konutlar sahiplerine teslim edildi.

Elazığ'da 254 deprem konutu için kuralar çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020 tarihinde yaşanan depremlerde konutları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 254 konut ile 43 iş yerinin kuraları çekildi.

Elazığ'daki depremzedeler kentsel dönüşümle yeni konutlarına kavuştu!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alanlarda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan güvenli ve konforlu konut ve iş yerleri depremzedelere teslim edildi.

Elazığ'da 84 deprem konutu sahibini buldu!

Elazığ'da 2020 yılında yaşanan depremlerde konutları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 84 konut için kura çekimi yapıldı.

Depremzedelere yapılan kira yardımları faiziyle geri alınıyor iddiası! 

Elazığ'da 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında depremzedelere kira yardımı yapıldı. Yapılan o kira yardımı ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Elazığlı depremzedelerden fiyat tepkisi! Eylül'de ödemeleri başlayacak konutların fiyatları açıklanmadı! 

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de yaşanan depremin üzerinden 2.5 sene geçti ancak TOKİ, depremzedeler için inşa ettiği konutların fiyatlarını belirlemedi. Konutlara yerleşen depremzedeler, fiyat belirsizliği sebebiyle tedirgin durumda...

Elazığ'daki 164 deprem konutu sahiplerini buldu!

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020 tarihlerinde yaşanan depremlerde evleri yıkılan ve ağır hasar görenler için inşa edilen 164 konut için kura çekilişi gerçekleştirildi.

Elazığ'da 105 deprem konutu sahiplerini buldu!

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020 tarihlerinde yaşanan depremlerde evleri ağır hasar gören vatandaşlar için 11 farklı yerde hayata geçirilen toplam 105 konutun kuraları çekildi. İşte detaylar...

Elazığ Sivrice'deki deprem konutları bir ay içinde teslim edilecek!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde inşa edilen göl manzaralı konutların bir ay içinde hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Depremzede inşaat mühendisleri Elazığ ve Malatya'daki konutların inşasında rol aldı!

2020 yılının Ocak ayında yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremi yaşayan genç inşaat mühendisleri, inşa edilen konut projelerinde istihdam edildi.

TOKİ, Elazığ'da depremzedeler için 10 milyar TL yatırımla yeni bir kent inşa ediyor!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde konutları yıkılan vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için çalışma sürdüren TOKİ tarafından, 23 bin 249 konuttan oluşan projenin yüzde 90'ı bitirildi. 

Elazığ Sürsürü Mahallesi 2. Etap'taki 493 deprem konutunun kuraları çekildi!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremin sonrasında depremzedeler için Sürsürü Mahallesi 2. etapta yapılan 493 ev için kura çekilişi yapıldı. Meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde 41 kişi hayatını kaybetti.

Elazığ Depremi 2020 Haberi

Elazığ Depremi 2020

Elazığ'da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan çalışmaları incelemek ve depremzedelerin mağduriyetlerini belirlemek için Deprem Araştırma Komisyonu, Elazığ'a ziyarette bulundu.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; yaşadıklarını sorunu anlatmak için toplanan depremzedelere, AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın, "Sizin sorunlarınızı çözmeye gelmediler" açıklaması tepkilere neden oldu. 

AKP'li Demirbağ, daha öncede Elazığlı depremzedelerin corona virüsü salgını sürecinde yaşadıkları mağduriyetleri anlatmak için Twitter'da ‘SahipsizElazığ' kampanyasını açanlara “Covid-19 değil ihanet-19 virüsü var bunların kanında” açıklamasında bulunduğu için tepki toplamıştı. 

Deprem Araştırma komisyonuna deprem sonrasında yaşadıkları mağduriyetleri anlatmak için Elazığ Valiliği önünde toplanan depremzede vatandaşlarla konuşan AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Sen kurada bodrum katı çektin mi, çektin sen çekmez ikinci katta oturan çekecekti illa ki biri çekecekti. Komisyonun Elazığ'a gelmesinin amacı bir...