02 / 05 / 2024

Elazığ işçi tazminatı

Elazığ işçi tazminatı

TOKİ tarafından Elazığ'da inşa edilen Genç Osman İşitme Engelliler Okulu inşaatında çalışan işçi 24 yaşındaki İdris Okşak inşaatın 5 katından düştü. Okşak, ağır yaralandı.

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, yerinde kentsel dönüşüm projesinin Elazığ için sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

DASK, 26.5 Milyar TL'yi aşan tazminat ödemeleriyle dikkat çekiyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 560 bin hasar ihbarını alarak gerçekleştirdiği tazminat ödemelerinin 26.5 milyar TL'yi aştığını duyurdu.

DASK ödemeleri 25 milyar TL’ye yaklaştı!

DASK, 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası ödenen tutarı paylaştı. DASK, sigortalılarına ödediği tazminat tutarı 25 milyar TL’ye ulaştığını duyurdu.

İşte depremin ardından DASK’ın ödediği tazminat miktarı!

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem afetinin ardından hızla harekete geçen DASK, felaketin yaşandığı günden bu yana yapılan ihbar sayısı ve şimdiye dek ödediği tazminat rakamını açıkladı.

TOKİ Elazığ 2023 projesi için tarih belli oldu! 214 konutluk yeni projeyi aman kaçırmayın!

TOKİ Elazığ 2023 projesi için tarih belli oldu... Tam 214 konutluk yeni projeyi aman kaçırmayın... İşte TOKİ Elazığ 2023 projesi ile ilgili detaylar...

Kıdem tazminatı için yeni rakam! 36 bin lira detayı

EYT düzenlemesi sonrası milyonlar kıdem tazminatı hesaplama telaşına girdi. Asgari ücret zammı ile kıdem tazminatı tabanı yüzde 54,6 zamlanarak 1 Ocak 2023’ten sonra 10 bin TL'nin üzerine çıkacak. Ancak kıdem tazminatı tavanı 2023 rakamları içinse memur zammı beklenmekte. İşte tüm detaylar...

2023 kıdem tazminatı! 2023 yılı kıdem tazminatı değişti mi, ne kadar oldu? Kıdem tazminatı tavanı 2023 ne oldu?

Kıdem tazminatı yeni asgari ücretle birlikte değişti. Yeni asgari ücretle birlikte yeniden belirlenen 2023 yılı kıdem tazminatı tavan fiyatı, asgari ücretin 8 bin 506 TL'ye çıkarılmasıyla güncellendi. İşte detaylar!

Kıdem tazminatı ve işsizlik maaşına asgari ücret ayarı! Resmen belli oldu! Hemen bu rakamlara bakın!

Asgari ücretin belli olmasıyla beraber kıdem tazminatı ve işsizlik maaşı tutarları da değişti. Yeni ödemeler resmen belli oldu! Hemen bu rakamlara bakın!

İstifa edip tazminat alma hakkı doğdu! Ancak bu şartları yerine getirmelisiniz! İşte detaylar!

Kıdem tazminatı, işten çıkarılma durumunda işverenden talep edilen ücrettir. Ancak bu durum değişiyor. İşte detaylar!

EYT'de son viraja girildi! Kıdem tazminatı, borçlanma ve maaş hesabı peş peşe yapıldı! İşte o ayrıntılar...

EYT çerçevesinde emekli olacak bütün çalışanların kıdem tazminatı hakkı korunacak. Hem EYT'liler hem işverenler düzenleme ile ilgili merak içinde. İşte EYT düzenlemesi ile ilgili merak edilen sorular ve o soruların yanıtları...

EYT ile emekli olacaklar dikkat! Başvuru, tazminat, işten ayrılma, tekrar çalışma... Hemen bu detayları kontrol edin!

EYT'lilerin emekli olmaları için geri sayım resmen başladı. EYT ile emekli olacaklar dikkat! Başvuru, tazminat, işten ayrılma, tekrar çalışma... Hemen bu detayları kontrol edin!

EYT düzenlemesinde şok! İşveren ve çalışan hakları neler? İstifa, kıdem tazminatı ve prim desteği... Hemen bakın!

EYT'den faydalanmak isteyen vatandaşların ve işverenlerin akıllarında birçok soru var. İstifa, kıdem tazminatı ve prim desteği... Peş peşe açıklandı. İşte EYT ile ilgili merakla araştırılan o soruların yanıtları...

EYT’de kıdem tazminatı krizi! Patronlar düzenlemeyi engellemeye mi çalışıyor? İşte son durum…

EYT düzenlemesinin Aralık ayında meclise gelmesi va yasalaşması beklenirken patronlar kıdem tazminatı için hükümete bir mektup yazdı. EYT’lilere kıdem tazminatı ödenecek mi ödenmeyecek mi? İşte son durum…

Elazığ işçi tazminatı Haberi

Elazığ işçi tazminatı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Elazığ'da yaptırdığı Genç Osman İşitme Engelliler Okulu inşaatında sıvacı olarak çalışan 24 yaşındaki İdris Okşak, 2010 yılında inşaatın 5'inci katından düşerek ağır yaralandı. Çok sayıda ameliyat geçiren ve 6 gün yoğun bakımda kalan talihsiz işçi, tedavi sonucunda sol kolunu tamamen kullanamamaya başladı. Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılık, Okşak'ın kendi dikkatsizliği sonucu düştüğünü belirtip, takipsizlik kararı verdi. TOKİ inşaatında çalışırken 5'inci kattan 1 düşerek yaralandı. Taşeron firma ve TOKİ'nin 236 bin lira tazminat ödemesine karar verildi. Kolu sakat kalan 'İşçi İdris' parasını bir türlü tahsil edemedi! 


4 YILDA 4 HAKİM DEĞİŞTİ! 

Verilen kararın ardından Okşak'ın avukatı Barış Yavuz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan olayla ilgili iş kazası raporunu istedi. Bakanlığın gönderdiği cevapta TOKİ inşaatını yapan taşeron firmanın...