03 / 05 / 2024

elazığda kurulan konteyner evler

elazığda kurulan konteyner evler

Elazı Sivrice'de meydana gelen depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için çalışmalar devam ediyor. Ekipler Sivrice ve Maden ilçelerine bağlı köylerde yaşayan 73 aileye 73 aileye konteyner ev gönderiyor...

Elazığ'da 6,8 şiddetindeki deprem sonrası yıkılan evler TOKİ tarafından yeniden inşa edildi

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde yapımına başlanan göl manzaralı 305 konut, 86 iş yeri tamamlandı.

TOKİ, Elazığ'da depremzedeler için 10 milyar TL yatırımla yeni bir kent inşa ediyor!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde konutları yıkılan vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için çalışma sürdüren TOKİ tarafından, 23 bin 249 konuttan oluşan projenin yüzde 90'ı bitirildi. 

Elazığ'da depremin verdiği zarar büyük ölçüde telafi edildi!

Elazığ'da depremin yarattığı hasar devletin eliyle gideriliyor. Peki üzerinden 2 yıl geçen depremin ardından neler yapıldı? İşte ayrıntılar...

Elazığ'da 340 deprem konutunun kurası çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri hasar gören Rüstempaşa ve Abdullahpaşa mahallelerinde ki hak sahipleri için inşa edilen 340 konutun kura çekimi gerçekleştirildi.

Elazığ'da konteyner kentte kalan kiracılara konut verilecek mi?

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen depremin ardından  24 bin yeni konut inşa edilmişti. Konteyner kentte kalan kiracılara bu konutların verilip verilmeyeceği  merak konusu olurken AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım bu konuya açıklık getirdi.

Elazığ'da 50 deprem konutu ve 58 iş yeri için kuralar çekildi!

Elazığ'da, geçtiğimiz sene 24 Ocak'ta yaşanan depremde ağır hasar gördüğü için konut ve iş yerleri yıkılan depremzedeler için yaptırılan 58 iş yeri ve 50 konutun kura çekimi yapıldı.

Elazığ'da 1894 deprem konutu için kura çekildi! 

Elazığ'da, geçen yıl meydana gelen 6.8 ve 5.3'lük depremler sonrası Toplu Konut İdaresi tarafından inşa edilen 1894 deprem konutu için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Elazığ'da deprem konutları için kura çekimi yapıldı!

Elazığ'da inşa edilen 379 adet deprem konutu için kura çekimi gerçekleşti.

Elazığ'da 395 deprem konutunun kura çekilişi yapıldı!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri yıkılan vatandaşlar için inşa edilen konutların kura çekilişi yapıldı.

Elazığ'da depremzedelere hibe edilen evlere borç çıkartıldı iddiası!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde ailesini kaybeden depremzedelere devlet tarafından 'hibe' konutlara 340 ila 360 ğı ileri sürüldü. TOKİ'nin depremzedelere yolladığı ihtarnamede satış sözleşmelerini imzalamamaları halinde işgalci olacağı belirtildi.

Elazığ'da deprem konutları ve iş yeri için kuralar çekildi!

Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası depremzedeler için inşa edilen 379 konut ve 99 iş yeri için kura çekimi gerçekleşti. 

Elazığ'da 526 deprem konutu için kura çekildi!

Elazığ'da geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan evler yerine inşa edilen 526 konut için kura çekilişi yapıldı. 

Elazığ'da inşa edilen 489 deprem konutunun kurası çekildi!

Elazığ'da geçen yıl meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan konutlar yerine inşa edilen 489 konut için kura çekimi gerçekleşti. 

elazığda kurulan konteyner evler Haberi

elazığda kurulan konteyner evler

Merkez üssü Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından yaraların sarılması için yürütülen çalışmalara destek veren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Valilik öncülüğünde özellikle kırsal kesimde yaşayan depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için de çalışmalara devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ekipler, kent merkezi ile Sivrice ve Maden ilçelerine bağlı köylerde evleri hasar gördüğü için çadırda kalan 73 aileye konteyner gönderiyor.

Jandarma ekipleri son olarak Sivrice ilçesinin Topaluşağı köyünde yaşayan yaşlı bir çiftin konteyner ihtiyacını karşıladı.

"Devletimize çok teşekkür ederiz"

Topaluşağı köyü muhtarı Celal Ercan, depremin ilk gününden itibaren devletin, jandarma ekiplerinin sürekli yanlarında olduğunu dile getirdi.

"Şimdi de devletimiz çadırdaki vatandaşlar için konteyner getirmeye başladı. Devletimize çok teşekkür ederiz. Sürekli yanımızdalar. Bunu da atlatacağız inşallah." diyen Ercan, daha önce çadır kuran, gıda...