07 / 05 / 2024

elbirliği ile mülkiyet ortaklığın giderilmesi

elbirliği ile mülkiyet ortaklığın giderilmesi

Elbirliği mülkiyetinde ortaklardan her biri malın paylaşmasını isteyebiliyor. Peki, elbirliği mülkiyeti ortaklığın giderilmesi davası nasıl açılır? Dava için hangi mahkemeye ve nasıl başvuruda bulunulması gerekir?

Devlet desteği ile müstakil ev sahibi olmak kolaylaştı mı?

Ev sahibi olmak hayalini kuran vatandaşlar için devletin sağlamış olduğu destekler ile birlikte müstakil bir yaşam artık çok daha ulaşılabilir bir hal almaktadır.

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yol yapımı gerekçesiyle bir taşınmazı bedelsiz kamulaştırdığı belirlendi. AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi. İşte ayrıntılar...

Çorum'da bir vatandaş arazisinden geçen yolu 'Dur, özel mülkiyet' afişi ile ulaşıma kapattı!

Çorum'un Osmancık ilçesinde yaşayan bir vatandaş, arazisinden geçen yolu ''Dur, özel mülkiyet' afişi asarak tel örgüyle ulaşıma kapattı.

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentsel dönüşüm uygulamalarında meydana gelen sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ekici, elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumunu ele aldı.

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

Euro ile maaş almak isteyenlere Haziran 2023 müjdesi geldi! Almanya 800 bin işçi alımında o kişilere öncelik verecek!

Euro ile maaş almak isteyenlere Haziran 2023 müjdesi geldi... Almanya 800 bin işçi alımında o kişilere öncelik verecek...

Çocuklu ailelere nefes kesen son dakika müjdesi! Kimliği ile başvuran 3.295 TL alacak!

Çocuklu ailelere nefes kesen son dakika müjdesi verildi! Kimliği ile başvuran PTT'den 3.295 TL yardım parasını alacak. İşte haberin bütün ayrıntıları...

Yeni mülkiyet sistemiyle konut fiyatları yarı yarıya düşebilir!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan, yeni mülkiyet sistemi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki yeni mülkiyet sistemi konut fiyatlarını düşürecek mi? İşte yanıtı..

Bekçi olmak isteyenlere müjde! Polis Akademisi 3 bin 250 bekçi alım duyurusu ve şartlarını açıkladı

81 ile 3 bin 250 bekçi alım başvuru tarihleri 28 nisan 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak. 3 bin 250 bekçinin kadroya alınacağı bekçi alım başvuru duyurusu ve alım şartları belli oldu. Polis Akademisi bünyesine alınacak adaylar nasıl başvuru yapacak?

Çaykur kura sonuçları isim listesi yayınlandı mı? İŞKUR 2022 Çaykur işçi alımı sonuçları…

28 Şubat ile 4 Mart tarihlerinde alınan başvuruların ardından Çaykur’a işçi alımı için yapılan kura çekimi tamamlandı. Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin’de istihdam edilecek Çaykur işçi alımı için kura çekimi, 29 Mart Salı günü saat 10:00’da yapıldı.

3 bin bekçi alımı ne zaman? 2022 yılı bekçi alımı başvuru şartları ve tarihi bekleniyor…

3 bin bekçi alımı için tarih ve başvuru şartları merakla bekleniyor. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde istihdam edilmek üzere 3 bin çarşı ve mahalle bekçi kadrosu ihdası, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Resmî Gazete’de yayımlandı. 

Elbirliği Mülkiyeti nedir? Elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir?

Elbirliği mülkiyeti genellikle miras yolu ile elde edilen gayrimenkullerde görülmektedir. Bu tarz mülkiyetlerde tapu üzerinde ortakların isimleri yer alsa da kişilerin payları ve oraları belirtilmemiştir. Peki, elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir? İşte elbirliği mülkiyeti hakkında bil

Tapuda elbirliği nasıl bozulur? Tapuda elbirliğini bozmak için ne yapılır?

Tapuda elbirliği bozma işlemi sadece bir mirasçının başvuru ile gerçekleştirilebilir. Yani her bir mirasçının ayrı ayrı başvuruda bulunmasına gerek yoktur. Gerekli belgelerin ibrazı ve başvurunun ardından tapuda elbirliği bozulur ve sahip olunan mal, paylı mülkiyete dönüşür… 

elbirliği ile mülkiyet ortaklığın giderilmesi Haberi

elbirliği ile mülkiyet ortaklığın giderilmesi

Elbirliği mülkiyeti ortaklığın giderilmesi!

Elbirliği mülkiyetinde ortaklardan her biri malın paylaşmasını isteyebiliyor. Bunun için elbirliği mülkiyeti ortaklığın giderilmesi davası (İzale-i şuyu davası) açılabiliyor.


Paydaşlığın giderilmesi davasında dava açma hakkı paydaşlara ait oluyor. Paydaşlığın giderilmesi davasını paydaşlardan her biri ayrı ayrı açabileceği gibi birden fazla paydaş diğer paydaşlara karşı da açabiliyor. Davanın davalısı ise diğer paydaşlardır. 


Davalı durumunda olan paydaşların da davacılar gibi taşınmazdaki ortaklığın ne şekilde giderilmesi gerektiğine ilişkin talepte bulunma hakları bulunuyor. Elbirliği mülkiyeti ortaklığın giderilmesi davası, taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yer sulh hukuk mahkemesinde açılıyor.


İzale-i şuyu davası dilekçesi:

DAVACI :

VEKİLİ :

DAVALILAR : 1-

2-

3-


KONU : Taşınmazdaki Paydaşlığın Giderilmesi İsteminden ibarettir.


AÇIKLAMALAR :


1- Müvekkilim davalılarla birlikte paydaş oldukları dava konusu 198 Ada, 29 parsel üzerine iki katlı yazlık bir...