07 / 05 / 2024

Elbirliği mülkiyetinde dava

Elbirliği mülkiyetinde dava

Elbirliği mülkiyetinde ortaklardan her biri malın paylaşmasını isteyebiliyor. Peki, elbirliği mülkiyeti ortaklığın giderilmesi davası nasıl açılır? Dava için hangi mahkemeye ve nasıl başvuruda bulunulması gerekir?

MG Mart 2024 kampanyasını açıkladı! Hem 0 faiz hem de takas desteği müjdesi geldi!

Otomotiv devleri arasında yer alan MG merakla beklenen Mart 2024 kampanyasını açıkladı. MG'nin Mart ayı kampanyası kapsamında hem 0 faiz hem de takas desteği müjdesi geldi...

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentsel dönüşüm uygulamalarında meydana gelen sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ekici, elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumunu ele aldı.

Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi geldi. Paylaşılan bilgiye göre, Dulkadiroğlu ilçesindeki 40 yetiştiriciye 130 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

Adana'da depremde 2 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidi ve mühendisine dava!

Adana'da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde Kubilay Apartmanı'nın yıkılmasıyla ilgili olarak tutuklanan müteahhit Murat Helete ile tutuksuz teknik uygulama sorumlusu inşaat mühendisi Mehmet G. hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Adana'da depremde 96 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidine dava! 

Adana'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 96 kişinin hayatını Alpargün Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün hakkında, 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Vatandaşlara kış desteği müjdesi! Başvuran herkese bin TL kış desteği verilecek! Resmen açıklandı! Bu fırsatı kaçırmayın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi insanlara kış desteği müjdesi geldi. Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından yaptığı duyura göre 76.400 haneye para yardımı yapılacak.

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Sıfır otomobil alacakların beklediği müjde geldi! O kampanyalar peş peşe açıklandı! Duyan bayiye koştu! Hemen bir bakın!

Sıfır otomobil alacakların beklediği müjde sonunda geldi. O kampanyalar peş peşe açıklandı! Duyan bayiye koştu...İşte 2022 yılının o son kampanyaları...Hemen bir bakın...

Denge İsg İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Denge İsg İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi Güngören'de İdris Furat tarafından kuruldu!

İzalei Şuyu davası nedir? İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

İzale-i Şuyu, paylı veya elbirliği mülkiyetine konu taşınır veya taşınmaz malda ortaklar arasındaki paydaşlığa son vererek kişisel mülkiyete geçişi sağlayan bir dava türü olarak ifade ediliyor. Peki, İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

Çiftçilere tohum ve gübre desteği müjdesi! Belediyelerden üreticilere dev destek başladı! 

Çiftçiye dev tohum ve gübre desteği müjdesi geldi. Belediyeler, ayçiçeği üretecek çiftçiler için ayçiçek tohumu ve gübre desteği sağlıyor...

Çiftçilerin beklediği müjde geldi! Bakan resmen açıkladı! Hesaplara yatıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci milyonlarca çiftçinin beklediği müjdeyi verdi. Bakan Vahit Kirişçi yaptığı açıklamada 150 milyon 167 bin 123 liralık tarımsal destek ödemelerinin hesaplara yatacağını söyledi.

Elbirliği mülkiyetinde dava Haberi

Elbirliği mülkiyetinde dava

Elbirliği mülkiyeti ortaklığın giderilmesi!

Elbirliği mülkiyetinde ortaklardan her biri malın paylaşmasını isteyebiliyor. Bunun için elbirliği mülkiyeti ortaklığın giderilmesi davası (İzale-i şuyu davası) açılabiliyor.


Paydaşlığın giderilmesi davasında dava açma hakkı paydaşlara ait oluyor. Paydaşlığın giderilmesi davasını paydaşlardan her biri ayrı ayrı açabileceği gibi birden fazla paydaş diğer paydaşlara karşı da açabiliyor. Davanın davalısı ise diğer paydaşlardır. 


Davalı durumunda olan paydaşların da davacılar gibi taşınmazdaki ortaklığın ne şekilde giderilmesi gerektiğine ilişkin talepte bulunma hakları bulunuyor. Elbirliği mülkiyeti ortaklığın giderilmesi davası, taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yer sulh hukuk mahkemesinde açılıyor.


İzale-i şuyu davası dilekçesi:

DAVACI :

VEKİLİ :

DAVALILAR : 1-

2-

3-


KONU : Taşınmazdaki Paydaşlığın Giderilmesi İsteminden ibarettir.


AÇIKLAMALAR :


1- Müvekkilim davalılarla birlikte paydaş oldukları dava konusu 198 Ada, 29 parsel üzerine iki katlı yazlık bir...