05 / 05 / 2024

elde edilen değer artış kazancı vergisi

elde edilen değer artış kazancı vergisi

Gelir Vergisi Hukuku gereğince, gayrimenkullerin elden çıkarılmasında, malını elden çıkaran kimseler değer artış kazancı vergi yükümlüsü olabiliyor. İşte, gayrimenkullerin elden çıkarılmasından elde edilen değer artış kazancı 2014 rehberi..

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

Mercedes-Benz’den Aksaray’a GES yatırımı! Toplam 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak!

Mercedes-Benz Türkiye, Aksaray Kamyon Fabrikası'nda 1.3 MWp kurulu gücünün bulunduğu güneş enerjisi santralini devreye aldı. Santral ile yıllık 900 ton karbon salımının önüne geçilmesi amaçlanırken elde edilen enerji ile çevreye 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak.

Yasin Yerebakan kimdir? Bankacılık sektöründe kaç yıl çalıştı? Değer Varlık’ta ne iş yapıyor?

Yasin Yerebakan kaç yılında ve nerede dünyaya geldi? Hangi bölümden mezun oldu? Hangi görevlerde bulundu? Değer Varlık’ta hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Yasin Yerebakan ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Hazine'ye ait taşınmazlardan elde edilen gelirler TBMM'de!

Son 5 yılda Adana'daki ve son 18 yılda ülke genelindeki Hazine'ye ait taşınmazların satışından ve kiralanmasından elde edilen gelirler meclis gündemine taşındı. Bağımsız Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmarda ‘değer artış payı’ neler getirecek?

Türkiye'de ilk kez uygulanmaya başlanan imarda ‘değer artış payı’ neler getirecek? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

İmar barışı başvuruları ve elde edilen gelir TBMM'de!

İmar barışı uygulamasına yapılan başvurulara ve elde edilen gelir meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün!

193 Sayılı GVK’da yer alan mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak belirtiliyor. Değer artış kazancı elde edenlerin vergi ödemeleri gerekiyor. Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün..

Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün!

Gayrimenkullerin satılması halinde elde edilen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün...

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2018!

Gayrimenkullerin satılması durumunda elde edilen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2018 ne kadar?

Değer artış kazancı vergisi 2018 beyan dönemi başladı!

Gayrimenkulünü geçtiğimiz sene satan ve gelir elde eden kimselerin mükellef olduğu değer artış kazancı vergisinde ilk taksit ve beyan dönemi başladı..

Değer artış kazancı vergisi 2018!

Geçtiğimiz sene ev veya işyerini satarak kazanç elde eden kimseler, bu sene değer artış kazancı vergisi ödeyecek. Peki, Değer artış kazancı vergisi 2018 ne kadar?

Ankara'da gayrimenkulden elde edilen kazanç artıyor!

EKN Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eken, Ankara'da gayrimenkulden elde edilen kazanç artışını değerlendirdi.

Değer artış kazancı vergisi ödeme tarihi 2017!

Değer artış kazancı vergisi, satılan taşınmaz mallardan elde edilen gelirler için ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi ödeme tarihi 2017 ne zaman?

elde edilen değer artış kazancı vergisi Haberi

elde edilen değer artış kazancı vergisi

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasından elde edilen değer artış kazancı 2014!

Gelir Vergisi Hukuku gereğince, gayrimenkullerin elden çıkarılmasında, malını elden çıkaran kimseler değer artış kazancı vergi yükümlüsü olabiliyor. Bu kapsamında değer artış kazancı vergisi ile ilgili bilgiler gayrimenkullerin elden çıkarılmasından elde edilen değer artış kazancı 2014 rehberinde açıklanıyor.


Değer artış kazancı vergisi..

Gayrimenkul alım-satımı sırasında vergilendirme ile ilgili hak ve ödevlerin değerlendirilmesi açısından öncelikle dikkat edilmesi gereken husus gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediğidir. 

Gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden 

başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı 

olarak gelir vergisine tabidir. 

Buna göre aşağıda belirtilen mal ve hakların beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancıdır; 

-Arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları,...