27 / 04 / 2024

elektrik enerjisi santrali

elektrik enerjisi santrali

Türkiye, yerli enerji kaynaklarına yönelik yatırımlarını artırıyor. 30 yıl yetebilecek rezerve sahip sahada iki katı kadar elektrik üretilmesi hedefleniyor...

Bursa Nilüfer'de 1.4 milyar TL'ye icradan satılık elektrik üretim santrali!

T.C. Bursa 7. İcra Dairesi, Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Minareli Çavuş Mahallesi'nde yer alan elektrik üretim santralini 1 milyar 388 milyon 375 bin 367 TL'ye satıyor...

TOKİ Elektrik Enerjisi Alımı İşi ihalesi 27 Nisan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Elektrik Enerjisi Alımı İşi ihalesi 27 Nisan tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ Elektrik Enerjisi Alımı İşi ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Elektrik Enerjisi Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak. 

TOKİ Elektrik Enerjisi Alımı İşi ihalesi 5 Mayıs'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Elektrik Enerjisi Alımı İşi ihalesi 5 Mayıs tarihinde yapılacak.

TOKİ Elektrik Enerjisi Alım İşi ihalesi yarın yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Elektrik Enerjisi Alımı İşi(e-ihale) ihalesi yarın yapılacak.

TOKİ Elektrik Enerjisi Alım İşi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Elektrik Enerjisi Alım İşi ihalesini yarın saat 11:00'de gerçekleştirecek.

TOKİ Elektrik Enerjisi Alım İşi ihalesi 17 Aralık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Elektrik Enerjisi Alım İşi ihalesi 17 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ankapark’taki otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali kuruldu!

Ankapark’taki açık otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretilecek GES ile yılda yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek.

Mirtaş Elektrik Enerjisi Anonim Şirketi kuruldu!

Mirtaş Elektrik Enerjisi Anonim Şirketi bugün Zeytinburnu’nda 400 bin TL sermaye bedeli ile Canhan Taşdemir tarafından kuruldu.

Afyon Dinar RES, 235 bin konutun elektriğini karşılayacak!

Türkiye'nin ikinci büyük rüzgar enerjisi santrali Dinar RES tamamlandı. Afyon'da hayata geçirilen Dinar RES, yılda 564 milyon kilovatsaat elektrik üretilerek, 235 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Katı Atık Yönetim Sistemi 400 bin konuta elektrik veriyor!

Katı Atık Yönetim Sistemi kapsamında 28 tesiste, yılda 1 milyon 386 bin megavatsaat elektrik enerjisi üretiliyor. 400 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılanıyor.

Zorlu Enerji'den Pakistan'a güneş enerjisi santrali!

Zorlu Enerji, Pakistan'da enerji anlaşması imzaladı. Şirket, Pakistan'ın Pencap Eyaletinde 100 megavat kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali yapacak

Ilısu Barajı ekonomiye yılda 1,3 milyar lira katkı sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Toplam maliyeti 1 milyar avro olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile sadece elektrik enerjisi üretiminden ülke ekonomisine yılda 1,3 milyar lira katkı sağlanacak." ifadelerini kullandı.

elektrik enerjisi santrali Haberi

elektrik enerjisi santrali

Afşin-Elbistan, Karapınar-Ayrancı, Afyon-Dinar, Eskişehir-Alpu ve diğer sahalarda 18.500 MW yeni yerli santral kapasitesi ortaya çıkarıldı. Bu kapsamda 30 milyar dolarlık yatırım planlanıyor. Enerji yönetimi maden üretimindeki kazancını da 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.


YAKLAŞIK 30 YIL YETER


Afşin-Elbistan havzasında yeni termik santraller yapılması için düğmeye basıldı. 12 milyar dolarlık yatırımla bu havzada 5 bin MW kurulu güce sahip termik santral inşa edilecek. Maden Tetkik ve Arama Kurumu, Karapınar'da 1.8 milyar tonluk linyit rezervi keşfetti. 5 bin MW gücündeki termik santrale yaklaşık 30 yıl yetebilecek rezerve sahip sahada Atatürk Barajı'nın iki katı kadar elektrik üretilmesi hedefleniyor. 


Havzada 6 milyar dolarlık yatırım ile 3 bin MW gücünde termik santral kurulması planlanıyor. Dinar'daki 1 milyar tonluk kömür rezervinin elektrik üretiminde kullanılması hedefleniyor. Havzada 5 milyar...