18 / 05 / 2024

elektrik kesintisinden tazminat alınır mı

elektrik kesintisinden tazminat alınır mı

Bağlama bedeli artık yok Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) uzmanları, milyonlarca elektrik abonesinin, dağıtım şirketinden hizmet kalitesindeki aksama nedeniyle tazminat kazanabilecekleri olayları ve tazminat tutarlarını tek tek belirledi.

Elektrik ve su aboneliğini kesen konut sahibine büyük ceza!

Kiracı ve konut sahipleri arasında arabulucuya taşınan anlaşmazlıklara her geçen gün farklı konular taşınıyor. Bazı konut sahipleri yüksek kira artışı ya da evden çıkmayı kabul etmeyen kiracıların elektrik ve suyunu keserek bezdirmeye çalışıyor. Ancak bu durumda ev sahibine tazminat cezası veriliyor

Elektrik kesintilerinden etkilenen abonelere tazminat ödenecek!

Mücbir sebepler haricinde günlük kesinti süresinin 12 saatten uzun olması halinde, elektrik dağıtım şirketleri etkilenen abonelere 50 ila 100 lira arasında tazminat ödemek zorunda kalacak.

Arazi tazminatı nedir ve tutarı nasıl hesaplanır?

Teknisyen olarak görev yapan elektrik teknikeriyim (görevde yükselme sınav) olmadan kadro olamaz dediler. Ama arazi tazminatımı ödemiyorlar. Mezbahalarda bakım onarım yapıyorum vinç, pano v.b. bu kanuna uymuyor dediler...

TBMM'de yangın mı çıktı?

TBMM'de elektrik kesintisinden sonra devreye giren jeneratörden çıkan duman, yangın paniği yaşanmasına neden oldu. Meclis'te öğlen saatlerinde yaşanan elektrik kesintisinden sonra jeneratör devreye girdi.

Elektrik kesintisi 12 saati aşarsa 50 TL tazminat ödenecek!

Bağlama bedeli artık yok Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) uzmanları, milyonlarca elektrik abonesinin, dağıtım şirketinden hizmet kalitesindeki aksama nedeniyle tazminat kazanabilecekleri olayları ve tazminat tutarlarını tek tek belirledi.

HK Grup İnşaat Elektrik Taahhüt şirketi kuruldu!

HK Grup İnşaat Elektrik Taahhüt Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu

Emek Elektrik'in acı günü! Dr. Uğur Ertan yaşamını yitirdi!

Emek Elektrik'in eski genel müdürü Dr. Uğur Ertan yaşamını yitirdi

Eflin İnşaat Elektrik şirketi kuruldu!

Eflin İnşaat Elektrik Metal Nakliye Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu

Erbil Elektrik Hırdavat Mobilya şirketi kuruldu!

Erbil Elektrik Hırdavat Mobilya Peyzaj ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu

Elektrik faturasını düşürmenin uzun ve kısa vadeli yolları!

Elektrik faturasını düşürmek için, A sınıf enerjili beyaz eşya kullanmak gibi uzun vadeli, ampulleri değiştirmek gibi de kısa vadeli çözümler var

Kuzu Grup Bahçeşehir'deki şantiyesi için elektrik mühendisi arıyor!

Kuzu Grup Bahçeşehir'deki şantiyesinde görevlendirilmek üzere 5 yıl deneyimli elektrik mühendisi arıyor

Gölköy Elektrik ve Elektronik Telekom şirketi kuruldu!

Gölköy Elektrik ve Elektronik Telekom İnşaat Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu

MPPT Elektrik Elektronik Makine şirketi kuruldu!

MPPT Elektrik Elektronik Makine Araştırma Geliştirme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu

elektrik kesintisinden tazminat alınır mı Haberi

elektrik kesintisinden tazminat alınır mı


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) uzmanları, milyonlarca elektrik abonesinin, dağıtım şirketinden hizmet kalitesindeki aksama nedeniyle tazminat kazanabilecekleri olayları ve tazminat tutarlarını tek tek belirledi. 35 milyon dolayında konut abonesini ilgilendiren 'Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği 'nde sağlanan haklar şöyle: 


- Günlük bildirimli bile elektrik kesintisi süresi 12 saati geçemez. Bu süreye uyulmazsa konut abonesinin 50 TL, diğer - abonelere 100 TL tazminat hakkı doğar. 

Fatura son ödeme tarihinden en az on gün önce iletilir. Bu süreye uyulmazsa kullanıcından sadece faturanın anaparası tahsil edilir. Kesme yapılmışsa kesmebağlama bedeli alınmaz. 

- Dağıtım şirketinden kaynaklanan gerekçelerle) Kullanıcı zararı gerekçesiyle yapılan başvurunun 20 iş günü içerisinde sonuçlandırılması gerekiyor. Bu süreye uyulması halinde konut abonelerine 25 TL, diğer abonelere 60 TL ödenir. 

- Müşteri...