28 / 08 / 2024

elektrik piyasası gelişim raporu

elektrik piyasası gelişim raporu

Yenilenebilir enerji kaynaklarının 2018'de yüzde 44,7 olan toplam kurulu güçteki payı, 2019'da yüzde 45,2’ye yükseldi.

Konut GYO'ları kira talebinin arzı aşmasıyla gelişim sağlıyor!

Konut GYO'ları kira talebinin arzı aşması ile birlikte gelişim sağlamaya devam ediyor. 

Modern Gelişim Yapı Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Modern Gelişim Yapı Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar’da 1.000.000,00 TL sermaye bedeli ile Murat Temel ve Oktay Temel ortaklığında kuruldu.

Tema Gelişim Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Tema Gelişim Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaey bedeli ile Fatih Tamince tarafından kuruldu. 

Arn İçecek Eğitim Gelişim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Arn İçecek Eğitim Gelişim Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İpek Üner tarafından kuruldu.

Gelişim Nalburiye İnşaat Elektrik Malzemeleri Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gelişim Nalburiye İnşaat Elektrik Malzemeleri Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ersin Şiret tarafından kuruldu.

Sultangazi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre,  Sultangazi ilçesi, Cumhuriyet, 50. Yıl ve Esentepe Mahalleleri, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanının Bir Kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Vatandaşları dehşeti düşüren gelişme! Elektrik faturalarına zam yolda!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karar doğrultusunda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, elektrik piyasasındaki azami fiyat limitini yükseltti. Kararın elektrik faturalarına zam olarak yansıması bekleniyor.

Meta Gelişim Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Meta Gelişim Enerji Anonim Şirketi Ümraniye’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Birtan Yavaşcı tarafından kuruldu.

Özkaçmaz İnşaat Demir Çelik Nakliye Elektrik Elektronik Bilişim Lojis. Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özkaçmaz İnşaat Demir Çelik Nakliye Elektrik Elektronik Bilişim Lojis. Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu’nda 1 milyon TL sermaye bedeli  ile Doğukan Demirci tarafından kuruldu.

Zenia İnşaat Demir Çelik Nakliye Elektrik Elektronik Bilişim Lojis  Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zenia İnşaat Demir Çelik Nakliye Elektrik Elektronik Bilişim Lojis  Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Fatih’te  1 milyon  TL sermaye bedeli  ile Muammer İpci tarafından kuruldu.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin temeli atıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için temel atma töreni gerçekleşti. Proje ile 2 bin 103 konut inşa edilecek.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için düğmeye basıldı! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında temel atma töreni yarın gerçekleşiyor. 

Duru Gelişim Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Duru Gelişim Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 250 bin TL sermaye bedeli ile Raife Kocakoşak tarafından kuruldu.

elektrik piyasası gelişim raporu Haberi

elektrik piyasası gelişim raporu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) "2019 Yılı Elektrik Piyasası Gelişim Raporu"na göre, geçen yıl lisanslı kurulu güç bir önceki yıla oranla yüzde 2,1 artarak 84 bin 957 megavat oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; geçen yıl lisanslı kurulu güçte aslan payı yüzde 30,5 ile doğal gazın olurken, bunu yüzde 24,3 ile barajlı hidroelektrik, yüzde 11,9 ile linyit ve yüzde 10,6 ile de ithal kömür santralleri izledi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının 2018'de yüzde 44,7 olan toplam kurulu güç içerisindeki payı da 2019'da yüzde 45,2’ye yükseldi. Toplam termik kurulu gücün oranı ise 2018'de yüzde 55,3 iken 2019'da yüzde 54,8’e geriledi.

Lisanslı üretimde lider hidroelektrik santralleri

Geçen yıl lisanslı elektrik üretim miktarı, bir önceki yıla göre yüzde 0,6 azalarak 294 bin 251 gigavatsaat oldu. Bu üretimde...