29 / 07 / 2024

elektrik sayaçları neden değişiyor

elektrik sayaçları neden değişiyor

Ölçü ve Ayar Kanunu ve bu kanuna dayalı ikincil mevzuat gereğince elektrik tüketimini ölçen sayaçların periyodik olarak 10 yılda bir kontrol edilip damga ayar işlemlerinin yapılması gerekiyor. Peki, elektrik sayaçları neden değiştiriliyor?

Konut satışları neden düştü? 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Haziran ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 5,2 azaldı. Peki konut satışları neden düştü? 

İstanbul'da konut satışlarındaki düşüşün nedeni belli oldu! Ünlü ekonomistten çarpıcı İstanbul yorumu!

TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, İstanbul'da konut satışlarındaki düşüşün nedenini sosyal medya hesabından açıkladı. Peki İstanbul'da konut satışları neden düştü? Konut satışlarındaki düşüşün atında yatan neden ne? İşte detaylar...

Emlakçılar neden ağlıyor? 

Profesör Dr. Soner Gökten Para Medya'da kaleme aldığı yazısında son dönemde en çok ağlayan emlakçıları ve galericileri yazdı. İşte Prof. Dr. Soner Gökten'in o yazısı...

Türk vatandaşları neden yurt dışından konut alıyor? Yüzde 25 zam sınırı, yeni vergiler sektörü karıştırdı!

Finans uzmanı Tunç Satıroğlu, 'Türk vatandaşları neden yurt dışından konut alıyor?' sorusunun yanıtını verdi ve sektörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Emlakçılar neden satılmayan evlerin fiyatını düşürmez? 

Bazı emlakçıların ilandaki fiyatları, ev sahibi istese de düşürmediği gündeme geldi. Peki emlakçılar neden satılmayan evin fiyatını düşürmez? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Doğalgaza yeni sistem geliyor! 81 ilde sayaçlar sökülecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 81 ilde doğalgaz sayaçları tek tek söküleceğini duyurdu. Muayenesi yapılmış sayaçlar ile 2025 senesine kadar değiştirilmediği zaman 10 bin Türk Lirası para cezası olacak. Bu süreçte, karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut satışlarındaki düşüş, büyük vergi kaybına neden oluyor. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azaldı ve 75 bin 569 oldu. Yatırım Danışmanı Cihat Çicek, kredisizlik nedeniyle azalan konut satışlarının vergi kaybına neden olduğunu söyledi.

Adalar'da satılık ev patlaması! Her sokakta en az bir ilan var!

Adalar'da son zamanlarda satılık ev ilanları dikkat çekiyor. Hemen hemen her sokakta bir ilan var. Peki Adalılar neden evlerini satıyor? 

Bakanlık mahkeme kararlarını tanımadı, rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin elektrik sayaçları söküldü!

Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan ve Üsküdar Küçüksu'da yer alan 29 Mayıs Sitesi’nde kentsel dönüşüm gerekçesiyle riskli olmamasına rağmen tahliyeye zorlanan site sakinlerinin şimdi de elektrik sayaçları söküldü.

Konut satışları aylık yüzde 12,2 arttı: Yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Konut satışları Mart'ta yıllık yüzde 0,1 düşerken aylık yüzde 12,2 yükseldi. Peki yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Kripto fenomeni Murat Ali Calman yabancıların Türkiye'den artık neden konut satın almadığını açıkladı. Peki yerli yatırımcılar neden yurt dışından konut alıyor? Yabancılar niçin yurt içinden konut kiralıyor? İşte nedenleri...

Emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye eder?

Son yıllarda yatırımcılar yurtdışına yönelmeye başladı. Kiralara yüzde 25 sınırlaması yatırımcıların Türkiye'deki evlerini satıp yurt dışından ev almasına neden oluyor. Peki emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye ediyor? İşte ayrıntılar...

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

elektrik sayaçları neden değişiyor Haberi

elektrik sayaçları neden değişiyor

Elektrik sayaçları neden değiştiriliyor?

3516 sayılı Ölçü ve Ayar Kanunu ve bu kanuna dayalı ikincil mevzuat gereğince elektrik tüketimini ölçen sayaçların periyodik olarak 10 yılda bir kontrol edilip damga ayar işlemlerinin yapılması gerekiyor.


Bu nedenle, 10 yıllık damga süresini dolduran sayaçlar damga ayar işlemleri için sökülerek yerine geçici olarak aynı özelliklere sahip sayaç takılıyor. Bu sayaçlardan ayarlanması ve/veya tamiri mümkün olmayanlar ise yenisi ile değiştirilmektedir. 


Bunun yanında, müşteri talepleri doğrultusunda  sökülen mekanik sayacın yerine çok zamanlı tüketimi ölçme özelliği olan elektronik  sayaç ile değişim işlemleri de yapılabilmektedir.


Sayaç kontrollerinde, abonelik sözleşmesi mal sahibinin üzerinde olmasına rağmen, kiracının veya bir başkasının dilekçesine istinaden sayaç değişimi yapabilir miyiz?


Sayacın hatalı tüketim değerleri gösterdiğinin tespiti halinde, yönetmelik hükümleri çerçevesinde değiştirilmesi gerekmektedir. İlgili sayaç kullanıcısı abone değil ise...