16 / 05 / 2024

Elektrik üretimi ne durumda

Elektrik üretimi ne durumda

Rüzgardan elektrik üretimi yüzde 11 arttı. Türkiye'de rüzgardan üretilen elektrik miktarı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 11,65 artarak 8 milyon 366 bin megavatsaate ulaştı

Jeotermalden elektrik üretimi ikiye katlandı!

Jeotermalden elektrik üretimi ikiye katlandı. Türkiye'nin coğrafi konumu ve jeolojik yapısı nedeniyle yenilenebilir enerji kaynakları bakımından sahip olduğu imkanlardan azami ölçüde yararlanılmasına yönelik çabalar sürüyor.

Elektrik üretiminden 4,3 milyar dolarlık özelleştirme geliri elde edildi!

AA muhabirinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye, son 6 yılda gerçekleştirdiği elektrik üretim santrali özelleştirmelerinden 4 milyar 281 milyon dolar gelir elde etti.

Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor! Fiyat açıklandı: Yeni Kona Elektrik fiyatları ne kadar?

Tarzı ve donanım özellikleriyle, B-SUV segmentinde iddialı konuma gelecek olan Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor. Peki Hyundai Yeni Kona Elektrik fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve fiyat bilgisi...

Akaryakıta zam yağıyor! Benzin, motorin, otogaz, elektrik hangisi ne kadar yakıyor?

Akaryakıta yapılan zamlar durmak bilmiyor. Motorine yapılan zammın ardından bu akşam gece yarısından itibaren benzine de zam geliyor. Gazeteci Murat Tosun X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, benzin, motorin, otogaz, elektrikli araçların 100 km’de ne kadar yaktığını paylaştı. Takipçilerinde

Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Başakşehir'de yapıldı.

Enes Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Enes Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hacoğlu tarafından kuruldu.

Karakaya HES'in 36 yıllık türbinleri yenilenmeye başlandı...

Türkiye'nin ikinci büyük hidroelektrik santrali olan (HES) Karakaya HES'in 36 senelik türbinlerinde başlatılan ve 2026 yılında da tamamlanması planlanan restorasyon projesiyle, senelik 178 gigavatsaat ilave elektrik üretimi gerçekleştirileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Türkiye'nin elektrik üretimi ağustos ayında yüzde 4,1 artış gösterdi

Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 4,1 yükselerek 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat olarak gerçekleşti. Üretin ne kadar oldu ve ne kadar artış gösterdi? İşte haberin ayrıntıları...

BOTAŞ resmen açıkladı! Doğal gaza yüzde 20 zam geldi!

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayi ve KOBİ’lerin kullandığı ve elektrik üretimi için kullanılan doğalgaza yüzde 20 oranında zam yapıldı.

Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Cumhurbaşkanı açıklamıştı! İndirim yarın başlıyor! Peki elektrik faturaları ne kadar düşecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği elektrik fiyatlarında yaşanacak olan indirim yarından itibaren hayata geçiyor. Peki  elektrik faturaları ne kadar düşecek? İşte yüzde15'lik elektrik indiriminin detayları...

Tarımda öncü olacak! Pilot bölge bile seçildi

 Yenilenebilir enerji kurulu gücüne sahip EnerjiSa Üretim, güneş enerjisinin tarım alanında da kullanılması gerektiğini söyledi ve ''güneş enerjisiyle elektrik üretimi ve tarımın birlikte gerçekleşebildiği agrovoltaik projesini, İstanbul Komşuköy’de hayata geçiriyoruz.'' dedi.

Elektrik fiyatları belirlendi! İşte bugün ve yarın için elektrik fiyatları

Yeni yıla sayılı günler kala, zamların ayarlandığı şu günlerde en çok merak edilen konular arasında enerji dünyası yer alıyor. Elektrik fiyatları ne kadar? Olacak diye yapılan aratmalar trend haline geldi. Bir megavatsaat elektriğin fiyatı yarın ve bugün ne kadar?

4 kişilik bir ailenin elektrik yardımı ne kadar?

Elektrik yardımı vatandaşların gündeminde yer almaktadır. Özellikle geniş aileler elektrik yardımının ne kadar olduğunu merakla sorguluyor. İşte bu konuya dair detaylar!

Hyundai Kona Elektrik'te şimdi al Haziran 2023'te öde fırsatı! Kona Elektrik bu ay ne kadar? 11 Kasım 2022 fiyat listesi

Hyundai Kona Elektrik, Kasım ayına özel şimdi al Haziran 2023'te öde fırsatıyla satışta. Peki Hyundai Kona Elektrik  bu ay ne kadar? İşte 11 Kasım 2022 fiyat listesi...

Elektrik üretimi ne durumda Haberi

Elektrik üretimi ne durumda

Türkiye'de rüzgardan üretilen elektrik miktarı geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 11,65 artarak 8 milyon 366 bin megavatsaate ulaştı. Rüzgar santrallerinden elde edilen elektrik 850 milyon dolar daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı.


Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, son dönemde yerli ve yenilenebilir enerji yatırımlarının teşvik edildiği Türkiye'de, bu çabaların karşılığı alınmaya başlandı.


Rüzgar enerji santrallerinde 2013 yılında 7 milyon 494 bin 49 megavatsaat elektrik üretildi. Bu üretim miktarı Türkiye'nin toplam elektrik üretiminin yüzde 2,8'ini oluşturdu.


Geçen yıl rüzgar enerji santrallerinden elde edilen elektrik miktarı yeni yatırımların devreye girmesi ve kapasite artışlarıyla birlikte yükseldi. Türkiye'nin geçen yıl rüzgara dayalı elektrik üretim tesislerinden elde ettiği elektriğin miktarı 8 milyon 366 bin 804 megavatsaate ulaştı. 


Rüzgar enerji santralleri geçen yıl 2013'e göre 872...