19 / 05 / 2024

elektrikli oto satış

elektrikli oto satış

Kısa bir süre öncesine kadar piyasada en çok rağbet gören otomobil tipi olarak bilinen dizel motorlu araçlar mazotun 30 liraya kadar yükselmesi ve elektrikli otomobil üretminin hız kazanması nedeniyle düşüşe geçti. Dizel motorlu araçlar yakın bir tarihte üretimden tamamen kaldırılacak.

ODMD açıkladı! Togg, elektrikli otomobil satışlarında açık ara lider!

Türkiye elektrikli otomobil pazarında senenin ilk çeyreğinde satış lideri olarak 4 bin 145 araç ile Togg oldu. Buna göre pazar payı ise yüzde 29,7 olarak gerçekleşen Togg’u Alman ve Güney Kore markaları takip ederken Tesla ise ilk 10 içinde bile yer bulamadı.

Türkiye elektrikli otomobil satışlarında ilk 5'e gözünü dikti!

Türkiye, bu senenin ilk iki ayında gerçekleştirdiği 8 bin 255 "tam elektrikli" otomobil satışı ile, birçok Avrupa Birliği (AB) ülkelerine kıyas ile daha iyi performans göstermiş oldu. 

Opel, elektrikli araç satışlarını yüzde 22 oranında artırdı...

Opel'in elektrikli araç satışlarını, geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 22 oranında artırdığı kaydedildi. 

Türkiye'de satılan elektrikli otomobiller ve güncel fiyatları...

2023 senesinde elektrikli otomobil satışlarında yüzde 844 oranında yükseliş yaşandığı kaydedildi. Buna göre, 2024 senesine girilmesi ile beraber markalar listelerini güncellemeye başladığı belirtildi. İşte haberin detayları... 

Elektrikli otomobil satışları 2024'te daha da artacak! Markaların yeni modelleri de geliyor!

Veriler ve gelişmeler, dünyada da yaygınlaşmakta olan elektrikli ve hibrit otomobillerin, Türkiye otomobil pazarından aldığı payın artmayı sürdürdüğüne ve daha da yükseleceğine işaret ediyor. Markalar, yeni modellerini 2024'te bir bir satışa sunacak. 

Toyota açıkladı! Toyota'dan 2026’ya kadar 6 yeni elektrikli araç...

Toyota'dan yapılan açıklama doğrultusunda, 2026 yılına kadar 6 yeni elektrikli otomobil satışa sunacağını kaydetti. İşte haberin detayları...

Türkiye'de elektrikli otomobil satış rakamları zirve yaptı

Türkiye'de bu yılın 10 ayında en çok satılan elektrikli otomobil modeller sırası ile açıklandı, Tesla Model Y, Togg T10X ve Nissan Qashqai e-Power satışta yerlerini aldı. Buna göre ekim ayı itibarı ile elektrikli otomobil satışlarının pazardan aldığı pay yüzde 6,5 olarak artış gösterdi.

Tesla'da hemen teslim sıfır araçlara 250 - 300 bin TL'lik şok indirim!

Türkiye'de elektrikli otomobil satışlarının zirvesine oturan Tesla, hemen teslim edilebilecek modellerinde büyük indirime gittiğini duyurdu. Tesla'da hemen teslim sıfır araçlara 200 bin ve 431 bin TL'lik şok indirim...

Elektrikli otomobil satışları ikiye katlandı: Elektrikli araçta 10 kat artış!

Türkiye otomotiv pazarında, sene başından beri süren rekor trendi Ekim ayında da sürdü. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Ekim ayına ilişkin tüm verilerini açıkladı. Elektrikli otomobil satışları ikiye katlandı.

Bakan Bolat açıkladı, emlak ve oto satışlarında manipülatif çabaları ağır cezalar geliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan yönetmelikle emlak ve oto satışlarında sahte isimler ve hesaplarla ücretleri arttırmak için yapılan manipülatif çabaların ağır bir şekilde cezalandırılacağını kaydetti.

Ticaret Bakanı Bolat: Emlakta, daire, dükkan ve arsa fiyatlarında düşme var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv ve gayrimenkul sektöründe düşüş olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Bolat, 1 Kasım'da yürürlüğe girecek yönetmelikle emlak ve oto satışlarında sahte isim ve hesaplara ağır ceza verileceğini söyledi.

Türkiye'de elektrikli otomobile yoğun talep! Satışlar yüzde 862,8 arttı!

Türkiye'de son dönemde elektrikli otomobiller yoğun talep görüyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneğinin (ODMD) derlediği verilere göre 9 ayda 39 bin elektrikli otomobil satıldı.

Elektrikli araçların pazar payındaki artış hız kazanıyor 

PwC’nin strateji danışmanlığı grubu Strategy&’in elektrikli araç satış trendlerine odaklanan raporuna göre, bataryalı elektrikli araç (BEV) satışları 2023 yılının ikinci çeyreğinde analiz edilen 20 pazarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 52 artış gösterdiği belirtildi. 

elektrikli oto satış Haberi

elektrikli oto satış

Otomobil piyasasında talep gören otomobiller hızlı bir değişim sürecine girdi. Artan enerji maliyetlleri, küresel ısınma tehdidini gittikçe etkisini artırması nedeniyle büyük ölçekli otomobil firmaları benzinli ve dizel motorlu araçların üretimini yakın bir tarihte sonlandıracak. Önümüzdeki dönem yollarda şimdiden atalarını görmeye başladığımız hibrit teknoloji ve elektrikli araçlara bırakacak.

Türkiye otomotiv pazarında da dünyadaki akımla bağlantılı olarak elektrikli araçların satışları arttı. Bir döenm en çok talep gören dizel motorlu ve dizel motor otomatik vites seçenekli araçların satışları gözle görülür bir şekilde düşmeye başladı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nden (ODD) yaptığı derlemeye göre, yılın ilk yarısında otomobil ve hafif ticari araç satışları yüzde 9,3 azalışla 357 bin 904 adede geriledi.

Söz konusu dönemde otomobil satışları yüzde 10,3 azalarak 278 bin 282 adet, hafif ticari araç pazarı da yüzde 5,6 düşüşle 79 bin...