10 / 05 / 2024

Elektrikte tek zamanlı tarife

Elektrikte tek zamanlı tarife

Puantlı tarife olarak da bilinen çok zamanlı tarife; üç farklı zaman dilimlerinde farklı uygulanan elektrik tarifesine deniyor. Peki, elektrikte tek zamanlı tarife nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik mühendislerinden fatura uyarısı: Tek zamanlı tarifeye geçin!

Yeni yıldan beri geçerli olan "kademeli tarife" ile elektrik faturaları iyice kabaran vatandaşlar, bu defa EPDK'nın duyurduğu "tek zamanlı" ve "çok zamanlı" tarifeler sebebiyle sıkıntı yaşıyor. Peki elektirik tarifelerinde vatandaş nasıl bir yol izlemeli?

Elektrik faturasında yeni tarife! Ocak ayı faturalarına dikkat!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun karına göre tüm mesken tek zamanlı alçak gerilim aboneliklerinde 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kademeli tarife uygulamasına geçildi. Peki bu ay faturalarda neye dikkat edilmeli? İşte detaylar...

3 zamanlı elektrik tarifesi 2016!

Elektrik tüketimi kullanılan sayaca göre farklı şekilde hesaplanabiliyor. Peki, tek zamanlı ve 3 zamanlı elektrik tarifesi nedir? 3 zamanlı elektrik tarifesi 2016 nasıl yapılır?

Çok zamanlı elektrik tarifesi nedir?

Elektrik tarifeleri tek zamanlı ve çok zamanlı tarife olarak iki şekilde kullanılabiliyor. Peki, çok zamanlı elektrik tarifesi nedir? Çok zamanlı tarifeden enerji almak için ne yapılması gerekir?

Elektrik faturasındaki puant ne demek?

Elektrik aboneliklerinde, elektrik saati seçimi ile tek zamanlı tarife üzerinden faturalandırma yapılabildiği gibi, çok zamanlı tarife üzerinden de faturalandırma yapılabiliyor. Peki, elektrik faturasındaki puant ne demek?

Elektrikte tek zamanlı tarife nedir?

Puantlı tarife olarak da bilinen çok zamanlı tarife; üç farklı zaman dilimlerinde farklı uygulanan elektrik tarifesine deniyor. Peki, elektrikte tek zamanlı tarife nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik puant saatleri 2015!

Elektrikte çok zamanlı tarife olan puantlı tarifede, tüketimlerin düşük tarife olan Gece’ye kaydırılması halinde ucuz tarifeden yararlanma fırsatı doğuyor. Peki, elektrik puant saatleri 2015 hangi saat dilimleridir?

Gelecek Yapı Tek Bina Tuzla'da 189 bin TL'ye 3+1! Yeni proje!

Gelecek Yapı tarafından yükselen Tek Bina Tuzla Aydınlı projesinde 3+1 daireler 189 bin liradan satılıyor. Tek Bina Tuzla projesinde konutların ödemelerinde banka kredisi ile taksitli ödemeler yapılıyor...

Tek Art İnşaat 2012 genel kurul toplantısı sonucunu yayınladı!

Tel-Art İnşaat Ticaret Sanayi ve Yatırımlar A.Ş, 2012 olağan genel kurul toplantısı sonucunu yayınladı. Tek-Art İnşaat'ın toplantı sonucunda almış olduğu kararlar haberimizde yer alıyor...

Bütün illerin şehiriçi ulaşımında tek kart dönemi geliyor!

Ulaştırma Bakanlığı, başka şehre gidildiğinde geçerliliği olmayan ödeme sistemlerinin tek kartta toplanabilmesi için çalışmalara başladı. Uygulamanın hayata geçirilmesiyle bütün şehirlerin ulaşımında aynı ödeme sistemi kullanılabilecek....

Hatay'da tek katlı bir evde yangın çıktı!

Hatay'da daha önce tamirhane olarak kullanılan tek katlı tek odalı binada patlama meydana geldi. Patlamanın tamirhanede bulunan akaryakıttan kaynakladığı değerlendirilirken patlamada can kaybı yaşanmadı...

Yapıtek'in hisseleri İtalyan inşaat grubuna satıldı!

Çimbeton' un bünyesinde faaliyet gösteren Yapıtek Yapı Teknolojisi San. ve Tic. A.Ş' nin hisseleri, inşaat sektöründe faaliyet gösteren İtalya merkezli Caltagirone Grup' a satıldı..

Emlak vergisi tek mesken indirimi!

Emlak vergisi Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre, emlak vergisinde yapılan indirimler arasında tek mesken indirimi bulunuyor. Emlak vergisi tek mesken indirimi için belediyeye dilekçe verilmesi gerekiyor...

Elektrikte tek zamanlı tarife Haberi

Elektrikte tek zamanlı tarife

Elektrikte tek zamanlı tarife nedir?

Elektrikte tek zamanlı tarife; günün tüm zamanlarında tüketilen elektrik enerjisine tek bir fiyat olarak uygulanan tarife olarak karşımıza çıkıyor.


Buna karşın çok zamanlı tarife ise; üç farklı zaman dilimlerinde farklı uygulanan elektrik tarifesine deniyor. Puantlı tarife olarak da bilinen çok zamanlı tarife için en yakın BEDAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezi’ne yazılı olarak başvurmanız gerekiyor.


3 zamanlı tüketim değerlerini gösterebilen elektronik sayacı olmayan abonelerin bu tarifeden yararlanabilmeleri için bu özelliğe sahip sayaç temin etmesi gerekmektedir.


Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark BEDAŞ tarafından şu şekilde açıklanıyor; Elektronik sayaç üç zamanlı ölçüm yapabilmektedir. Üç zamanlı ölçüm aralıkları: 06.00–17.00 Gündüz  / 17.00-22.00 Puant  / 22.00–06.00 Gece zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılabilmektedir.

Tüketimlerinizi, düşük tarife olan Gece’ye kaydırdığınız...