19 / 07 / 2024

elektrikte yaşam tarzından doğan artış

elektrikte yaşam tarzından doğan artış

Türkiye’de elektrik talebinin yaşam aktiviteleriyle ilgili olduğunun altını çizen Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Bakanlar Kurulu’ndaki enerji sunumunda, "Hayat tarzı bireyselleştikçe elektrik tüketimi artmaktadır." diye konuştu.

Manisa'da inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi!

Manisa Şehzadeler Karaağaçlı Mahallesi'nde inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi...

yooistanbul projesinde yaşam başlıyor!

Say Yapı'nın Ortaköy'de inşa ettiği yooistanbul projesinde teslim tarihi yaklaşıyor. Örnek rezidansları ziyarete hazır olan proje, ayrıcalıklı yaşam tarzının en güzel örneğini İstanbul’a sunacak.

Londra'da yükselen kiralar teknede yaşamı patlattı!

Kanallarda dolaşarak yaşayacağınız bir tekneye dairenizi değişir misiniz? Bu yaşam tarzı Londralı gençler arasında giderek yayılıyor. 24 yaşındaki Matthew Winters iki yıldır Londra'nın en pahalı semtlerinde oturmuş. Ama şimdi bir teknede yaşıyor.

Arhavi Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi yenileniyor!

Doğu Karadeniz’in ilklerinden olan ve Arhavi ilçesine bağlı Dikyamaç Köyündeki “Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi”ne Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilgisi dikkat çekiyor.

Silverline ile ankastre yaşamın tam odağında!

Yeni yaşam tarzının bir sembolü olarak mutfakların gözdesi haline gelen ankastre, teknoloji odaklı ve şık tasarımları ile mutfaklarda daha dekoratif formlarda karşımıza çıkmaya başladı.

Nurol Park'ta yaşam başladı!

NUROL GYO’nun ilk karma projesi NUROL PARK’ta yaşam başladı. Basın Ekspres yolu üzerinde farklı bir yaşam tarzının hayata geçirildiği projede daire sahibi ilk 120 kişiye 18 Temmuz’dan başlayarak anahtarları teslim edildi.

Salamis Park, Kuzey Kıbrıs'ın yeni yaşam alanı!

Akol Group’un inşa ettiği Salamis Park, Kuzey Kıbrıs’ın yükselen değerlerinden olan Gazimağusa’nın Yeniboğaziçi bölgesine artı bir değer ve yeni bir yaşam tarzı getiriyor. Akol Group, aynı zamanda bir yaşam tarzı inşa ediyor.

Nova Suites Kağıthane'ye yeni bir yaşam getiriyor!

Nova Suites İstanbul’un yükselen değerlerinden Kağıthane ilçesine artı bir değer ve yeni bir yaşam getiriyor. Proje ayrıcalıklı tasarımıyla yalnızca bir rezidans değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı inşa ediyor.

VİKO, yeni ürünüyle yaşam alanlarını İtalyan tarzı şıklıkla tanıştırıyor!

Yenilikçi ürünleriyle sektörde fark yaratan VİKO, Thea ailesinin en gözde üyesi ULTIMA Serisi ile yaşam alanlarını İtalyan tarzı şıklıkla tanıştırıyor.

Folkart, Çeşme'de yaşamı yeniden tasarlayacak!

Folkart, Türkiye'nin gözbebeği Çeşme'de yaşam tarzını yeni baştan bir projeyi gerçekleştirmek için gün sayıyor. Eylül ayı içerisinde inşaatına başlanacak olan "Folkart Blu Çeşme" isimli projenin lansmanı önümüzdeki nisan ayında yapılacak.

Ontan İnşaat Modda Mavişehir'de yaşam başladı!

İzmir'in yaşam merkezi Mavişehir'de Ontan İnşaat yatırımı olarak inşa edilen; özgürlük ve modern yaşam tarzını yansıtan, MODDA Mavişehir sahipleri kent hayatı içinde huzur ve konforlu bir atmosferde yaşamaya başladı.

Modda Mavişehir'de yaşam başladı!

Ontan İnşaat'ın yatırımı olan, özgürlük ve modern yaşam tarzını yansıtan, akılcı, işlevsel ve estetik mimari projesi ile ilgi odağı olan MODDA Mavişehir'de, konut sahipleri huzur ve konforlu bir atmosferde yaşamaya başladı.

Muhteşem Gatsby romanının yazıldığı villa satılıyor!

Dünyaca ünlü ABD'li yazar Scott F. Fitzgerald'ın 'Muhteşem Gatsby' romanını kaleme alırken ikamet ettiği lüks villa 3.8 milyon dolara satışa çıkarıldı. Fitzgerald'ın 'Muhteşem Gatsby' romanını yazarken bu yaşam tarzından etkilendiği düşünülüyor.

elektrikte yaşam tarzından doğan artış Haberi

elektrikte yaşam tarzından doğan artış

Yıldız’ın verdiği bilgiye göre, Ramazan ayında ilk sahura kalkılan gece büyük artış göstererek 3500 MW’a ulaşan elektrik tüketimi akşam yemeğinde ise azalarak 750 MW’a düşüyor. Yıldız’a göre akşamları insanların sofralarda toplanması bireysel elektrik tüketimini azaltıyor. Yıldız, “Hayat tarzı bireyselleştikçe elektrik tüketimi artmaktadır. 2002 yılında bir hanede 3,95 kişi yaşarken, bu rakam 2012’de 3,81’e inmiştir. Özellikle batı bölgelerde insanların tek kişilik evlere çıkması, kişi başı gelir artış hızından daha hızlı elektrik tüketim artışına neden olmaktadır” bilgisini de verdi.


2023’E 122 MİLYARLIK YATIRIM


Elektrik arz güvenliğinin sürdürülebilmesi için 2023 yılına kadar yaklaşık 122 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç olduğunu belirten Yıldız, elektrik ve doğalgaza ilişkin şu ilginç istatistikleri de aktardı:


-Geçen yıl 240 milyar kWh elektrik üreten Türkiye, 5.83 milyar kWh elektrik ithal ederken, 2.95...