02 / 05 / 2024

Elektronik fatura sistemi

Elektronik fatura sistemi

Maliye Bakanı Şimşek, e-Fatura uygulamasında gelinen son noktaya ilişkin açıklama yaptı. Şimşek, elektronik fatura sistemi ile 650 milyon lira tasarruf sağlandığını ve 100 bine yakın ağacın kesilmekten kurtarıldığını bildirdi.

Elektronik fatura sistemi ile 650 milyon lira tasarruf sağlandı!

Maliye Bakanı Şimşek, “Elektronik fatura sistemi ile 650 milyon lira tasarruf sağlandı ve 100 bine yakın ağaç kesilmekten kurtuldu" dedi. Bakan Şimşek, 2 yıl içinde e-Fatura kullanan mükellef sayısının 100 bine ulaşmasını hedeflediklerini söyledi.

Elektronik Beton İzleme Sistemi 432 bin 797 yapıda kullanıldı! İnşaat betonunda çipli takip dönemi!

Beton kalitesinin çip yardımıyla elektronik ortamda denetlenmesi için oluşturulan ve teknolojik altyapısını AselsanNET'in oluşturduğu Elektronik Beton İzleme Sistemi, 432 bin 797 yapıda kullanıldı. İşte sistem ile ilgili detaylar...

Elektronik Beton İzleme Sistemi'yle 405 bin yapı denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile tüm şehirlerdeki 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetlediklerini dile getirdi.

Konut satış ve kiralama ilan platformu sil baştan değişiyor: Elektronik İlan Doğrulama Sistemi kuruluyor!

Konut satış ve kiralama ilan platformunda yeni sistem geliyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 1 Kasım itibariyle girilen ilanlar için Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kuruluyor'' dedi.

Garanti Bonus kartı olanlara büyük sürpriz! Bu para hesaplara yatacak!

Bankalar market, elektronik, fatura ödeme gibi pek çok alanda kampanyalar düzenleyerek müşterilerini memnun etmeye ve aynı zamanda yeni müşteriler kazanmayı hedefliyor. Bu kapsamda, Garanti BBWA de elektronik alışverişlerine özel bir kampanya düzenledi.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurular e-Devlet'ten yapılacak!

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, "2 milyon 171 bin 646 çiftçiyi kapsayan Çiftçi Kayıt Sistemi'ne elektronik yönetimle başvuru yaparak, üreticilere iş ve zaman kazandıracak bir sistemin hayata geçirileceğini açıkladı.

Sürücüler aman dikkat! Yeni uygulama başladı cezası 3 bin TL!

Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES), bir ilde daha hayata geçti. Sistem, egzoz gazı emisyon ölçümleri yaptırılmayan araçları plaklarından anında tespit edecek. Araçlarının ölçümlerini yaptırmayan sürücülere ise sistem üzerinden oluşturulan bir tutanakla 2 bin 815 lira ceza kesilebiliyor.

Uygulama başladı! Arabası olanlar dikkat!

Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi projesi 81 ilde uygulamaya geçti. Egzoz Emisyon ölçümleri yaptırılmayan araçlar, birkaç saniyede tespit ediliyor.

Tapuda 35 milyonluk vurgun Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'yle engellendi! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tapuda sahteciliğin önüne daha hızlı geçmek amacıyla geçen sene Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'ni (EKDS) başlattıklarını ve böylece 35 milyon liralık vurgunun önüne geçildiğini söyledi.

Arnavutluk'a Çipli Beton İzleme sistemi kurulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dünyada ilk olacak uygulamanın Arnavutluk'ta hayata geçeceğini açıkladı. Kurum Arnavutluk'ta Çipli Elektronik Beton İzleme Sistemi'nin kurulacağını dile getirdi. 

İzmir fay hattına erken uyarı sistemi geliyor!

Kocaeli'de erken uyarı sistemi üzerine doktora yapan elektronik ve haberleşme yüksek mühendisi Süleyman Tunç, İzmir'de faya yakın yerlere erken uyarı sistemi kurmayı planladıklarına dikkat çekti. 

Yıldırım’da koronavirüse karşı ‘e-imar’ sistemi!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında gerekli tedbirlerin alınması ve uygulanması konusunda çalışmalar gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, bu yıl hayata geçirdiği ‘e-imar dijital onay sistemi’ ile imar işlerinin belediyeye gidilmeden elektronik ortamda gerçekleştirilebiliyor.

Kamu binalarına çipli takip sistemi!

Elektronik beton izleme sistemi yapı denetimlerinde kullanılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ile bağlı kuruluşların tüm yapı denetimini yürüttüğü tüm yapı işlerinde de artık beton izleme sistemi kullanılacak…

Elektronik Beton İzleme Sistemi uygulanmaya başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşaatlarda kullanılan betonun denetimini, beton numunelerine yerleştirilen çiplerle elektronik ortamda takibini sağlayacak Elektronik Beton İzleme Sistemi'nin uygulanmaya başladığını, bu kapsamda 23 bin 500  çipli beton numunesi alındığı açıklandı. 

Elektronik fatura sistemi Haberi

Elektronik fatura sistemi

Kağıt fatura nedeniyle artan maliyeti düşürmek ve kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele için Elektronik Fatura Kayıt Sistemi'ni (EFKS) hayata geçirdiklerini anımsatan Şimşek, ardından 2010 yılında elektronik fatura (e-Fatura), geçen yıl da elektronik arşiv (e-Arşiv) uygulamalarını başlattıklarını söyledi. 


EFKS'nin, yeni konsepti ve daha geniş mükellef kesimlerine de yayılacak şekilde yerini 30 Aralık 2014 tarihinden itibaren e-Arşiv uygulamasına bırakacağını anlatan Şimşek, 31 Ekim 2014 tarihine kadar elektronik olarak düzenlenmiş satıcı-alıcı fatura nüshası toplamının EFKS'de 6,2 milyar adeti, e-Fatura uygulamasında ise 150 bin adeti bulduğunu ifade etti. 


Bu sayede hem mükelleflerin maliyetlerini aşağı çektiklerini hem kayıt dışılığı önlemede önemli bir adım attıklarını hem de çevreyi koruduklarını vurgulayan Şimşek, "Uyguladığımız elektronik fatura sistemi ile en düşük maliyetle hesaplandığında bile 650 milyon lira tasarruf sağlandı...