18 / 05 / 2024

elle yazılan vasiyetname

elle yazılan vasiyetname

Medeni Kanun gereğince, vasiyetname ile miras bırakabiliyor. Vasiyetname resmi bir şekilde düzenlenebildiği gibi el yazısı ile yazılabiliyor. Peki, elle yazılan vasiyetname geçerli midir? Vasiyetnameden hangi hallerde dönülebilir?

SGK 23 ilacı geri ödeme listesine aldı! İşte geri ödemeye alınan o ilaçlar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) içerisinde bulunan ilaçlara bir yenileri daha eklendi. Buna göre artık reçeteye yazılan bu ilaçlar sigorta kapsamında alınabilecek. İşte haberin tüm detayları...

Yanlış yazılan faturalar iade edilecek! İşte tüm detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğal gaz faturaları için duyurduğu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Doğal gazda 1 ay faturasız dönem ve 25 metreküplük indirimin detayları vatandaşlar tarafından merak edilirken tüm ayrıntılar da netleşti. İşte tüm detaylar...

Plakaya yazılan ceza ödenmezse ne olur? Trafik cezalarında zaman aşımı var mı?

Trafik cezalarına dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorular ve merak edilen yanıtları!

Unutulan rapor parası nasıl alınır?

Rapor parası her çalışanın aklını kurcalayan bir konudur. Raporu yazılan ancak unutulan rapor parası pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Trafik cezaları nasıl ödenir?

Trafikte uygun olmayan davranışlarda bulunan sürücülere trafik cezası yazılmaktadır. Peki yazılan bu trafik cezaları nasıl ödenir? İşte detaylar!

Tapu kaydındaki kimlik bilgileriyle ilgili şok detay! Yargıtay kararını verdi!

Tapu kaydına yanlış yazılan kimlik bilgileri ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Eğer bir kişinin nüfusta kaydı yok ise o kişinin mirasçıları veya tapu maliki, sahibi olduklarını öne sürdükleri bir gayrimenkul için ne yapabilir?

Pazarda bunlara mutlaka dikkat edin! Para iadesi alabilirsiniz

Pazara gittiğimizde aldatılıyoruz. Etiketlere yazılan hangi rakamlar yanlış? Yarım kilo satmak yasak mı? Uzmanlar açıkladı. İşte detaylar…

İSKİ'den 5 yıllık KDV birikimi! Faturalara yansıtılacak!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), bakım ücreti üzerinden 5 yıl süreyle eksik yazılan KDV'yi faturalara yansıtacağını ve abonelerden tahsil edileceğini duyurdu.

Soner Çetin'den imar affı çıkışı!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kendisi hakkında yazılan iftira mektupları ve Uğur Mumcu Bulvarındaki 32 katlı bina başta olmak üzere imar konularında açıklamalarda bulundu.

Site yöneticileri bunlara dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Yasal nisapla dışarıdan ücretli yönetici atadık. Yönetici, bilgisayar kullanarak kayıtları tutuyor, kendine göre bir formatı var. İşletme defterine ‘çıktı alıp, yapıştırırım’ diyor. İşletme defterini elle yazıp işlemiyor. Bu doğru mu?' sorusunu yanıtladı.

Kira depozitosu kaç aylık alınır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kira depozitosunun 3 aydan fazla alınmasının cezai müeyyidesi var mıdır? Şahıs kefaletinde eşinin imzası, elle yazılması, azami kefalet miktarı ve vade belirtilmesi şart mıdır? Yıllık kontrat devam ederse, 3 yıl müddetle geçerli olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?​​​​​​​

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''4 yıldır aynı evde kiracıyım. Yıldan yıla kiramı sözleşmede yazılan şekilde artırıyorum. Şimdi ev sahibi evden çıkmamı istiyor. Evden çıkmak istemiyorum. Ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı....

Garipçe Kalesi harabeye döndü!

Osmanlı İmparatorluğu döneminde düşmana geçit vermeyen Garipçe Kalesi, çöp dağları ve üzerine yazılan yazılar nedeniyle harabeye dönüştü.

elle yazılan vasiyetname Haberi

elle yazılan vasiyetname

Elle yazılan vasiyetname geçerli midir?

Medeni Kanun gereğince, vasiyetname ile miras bırakabiliyor. Vasiyetname el yazısı ile de bırakılabiliyor. El yazılı vasiyetnamenin yapıldığı yıl, ay ve gün gösterilerek  başından sonuna kadar mirasbırakanın el yazısıyla yazılmış ve imzalanmış olması gerekiyor.


El yazılı vasiyetname, saklanmak üzere açık veya kapalı olarak notere, sulh hâkimine veya yetkili memura bırakılabiliyor. Peki, vasiyetnameden dönülür mü?


Vasiyetten dönme

Vasiyetten, yeni vasiyetname yazmak ile ve yok etme ile dönülebiliyor. Vasiyetten dönme esasları, Medeni Kanun'da şu şekilde açıklanıyor:


Yeni vasiyetname ile

Mirasbırakan, vasiyetname için kanunda öngörülen şekillerden birine uymak suretiyle yeni bir vasiyetname yaparak önceki vasiyetnameden her zaman dönebilir. Vasiyetnamenin tamamından veya bir kısmından dönülebilir.


Yok etme ile

Mirasbırakan, yok etmek suretiyle de vasiyetnameden dönebilir. Kaza sonucunda veya üçüncü kişinin kusuruyla yok olan ve içeriğinin aynen ve...