04 / 05 / 2024

elmalı şehir ormanı

elmalı şehir ormanı

Elmalı Gölü çevresinde bulunan 8 bin 780 dekar alan üzerine kurulacak olan proje ile meşe, kızılçam, sahil çamı ve fıstıkçamı ağırlıklı olan mevcut orman dokusu zenginleştirilerek peyzaj değeri yükseltilecek.

Elmalı Gölü çevresine dev şehir ormanı kuruluyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından dünyanın en büyük şehir parkları arasına girecek olan Elmalı Şehir Ormanı İstanbul'da kuruluyor. Orman, Elmalı Gölü çevresinde bulunan 8 bin 780 dekar alan üzerine kurulacak..

Elmalı Su Parkı için ilk adım atıldı!

İstanbul'un en önemli aktivite ve yeşil alanlarından biri olarak planlanan Elmalı Şehir Ormanı projesi için ilk somut adım atılıyor. Projenin ihalesi 8 Ekim'de gerçekleşecek...

İstanbul'a iki Central Park kurulacak!

Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul'a kurulacak olan Central Park'ın biri Alibeyköy'de diğeri ise Elmalı'da yükselecek...

Alanya Belediyesi 75 hektarlık macera parkını kiraya verecek! Yıllık kira bedeline çok şaşıracaksınız!

Antalya İli Alanya Belediye Başkanlığı, Asmaca Mahallesi Alanya Şehir Ormanı'nda yer alan Macera Parkı'nı kiraya verecek. Söz konusu ihale 30 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Antalya Aksu'da tesis yapımı ve işletilmesi ihalesi!

Antalya Aksu Belediyesi tarafından, Güzelyurt Şehir Ormanı Mesire Alanına, Sssyal, Kültürel ve sportif projelerin yapımı ve 24 yıl süre ile işletilmesi işi ihale edilecek. Tahmin edilen bedel (ilk yıl kira bedeli) 750 bin TL olarak belirlendi. 

Sultangazi’ye 5 bin metre bisiklet yolu yapılıyor!

Sultangazi Belediyesi, Hacı Bektaş-ı Veli Şehir Ormanı'nda yolun bir kısmını bisiklet yoluna ayrıldı. Mimar Sinan Şehir Ormanı’na da yapılacak olan bisiklet yoluyla birlikte Sultangazi’ye 5 bin metrelik bisiklet yolu kazandırılacak

M Kılıç İnşaat Orman Ürünleri Plastik Otomotiv Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

M Kılıç İnşaat Orman Ürünleri Plastik Otomotiv Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kılıç tarafından kuruldu.

Alacan İnşaat Plastik Metal Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alacan İnşaat Plastik Metal Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 350 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Özkaya tarafından kuruldu.

Atılış İnşaat Metal Orman Ürünleri Reklam Kimya ve Deri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atılış İnşaat Metal Orman Ürünleri Reklam Kimya ve Deri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de  400 bin TL sermaye bedeli ile Veli Demiröz tarafından kuruldu. 

Atatürk Kent Ormanı 19 Mayıs’ta açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Atatürk Kent Ormanı’nı 19 Mayıs'ta açacaklarını müjdeledi...

Atatürk Orman Çiftliği yeniden kurulacak!

Atatürk Orman Çiftliği, Ankara Büyükşehir ile Çankaya'nın park alanı arsaları birleştirilerek yeniden kurulacak...

Keserci Yapı İnşaat Mobilya Nakliyat ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keserci Yapı İnşaat Mobilya Nakliyat ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Sabır Keserci tarafından kuruldu.

Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı'nda 1. Bölge tamamlandı!

Dünyanın en büyüğü olacak olan Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı, mega kent İstanbul’a nefes aldıracak. Elmalı Gölü çevresine kurulan orman, New York’taki Central Park’ın 3 katı büyüklüğe sahip olacak.

Antalya Elmalı Otogarı’nın inşaatında son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı Otogarı'nda zemin seviyesine ulaştı.

Delta2020 İnşaat Elektrik Lojistik Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Delta2020 İnşaat Elektrik Lojistik Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 350 bin TL sermaye bedeli ile Emircan Topay tarafından kuruldu.

Deylen Orman Ürünleri Yapı Malzemeleri İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deylen Orman Ürünleri Yapı Malzemeleri İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Şeker tarafından kuruldu.

elmalı şehir ormanı Haberi

elmalı şehir ormanı


Dünyanın sayılı parkları arasında bulunan New York’taki Central Park’tan bile büyük şehir ormanı İStanbul Elmalı Gölü çevresinde kuruluyor.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından dünyanın en büyük şehir parkları arasına girecek olan Elmalı Şehir Ormanı İstanbul'da kuruluyor. Elmalı Gölü çevresinde bulunan 8 bin 780 dekar alan üzerine kurulacak olan proje ile meşe, kızılçam, sahil çamı ve fıstıkçamı ağırlıklı olan mevcut orman dokusu zenginleştirilerek peyzaj değeri yükseltilecek. Şehir ormanının kapladığı alanın bir bölümü mesire alanı olarak vatandaşların kullanımına uygun hale getirilecek. Dünyanın sayılı parkları arasında bulunan New York'taki Central Park, San Francisco'daki Golden Gate Park, Viyana'daki Wiener Prater, Paris'teki Bois de Boulogne parklarından daha büyük bir alana kurulacak Elmalı Şehir Ormanı, dünyanın en büyük şehir ormanlarından biri olacak.

KUŞ GÖÇLERİ İZLENEBİLECEK


Parka ayrıca...