19 / 05 / 2024

Elmalı Şehir Ormanında neler olacak

Elmalı Şehir Ormanında neler olacak

Elmalı Gölü çevresinde bulunan 8 bin 780 dekar alan üzerine kurulacak olan proje ile meşe, kızılçam, sahil çamı ve fıstıkçamı ağırlıklı olan mevcut orman dokusu zenginleştirilerek peyzaj değeri yükseltilecek.

Cam binalar Maslak'ı ikiye böldü! Plazalar bölgesi ve Belgrad Ormanı'nda ısı farkı 10 derece!

Metropollerdeki cam giydirme binalar gün geçtikçe artıyor. Bu yapıların güneş ışığını yansıtma görevi üstlenmesi de kentlerde ısı adaları oluşmasına sebep oluyor. Hal böyle olunca da plazalar bölgesi ve Belgrad Ormanı'nda ısı farkı 10 dereceye kadar çıkıyor...

İstanbul yaşam maliyetinde 185'inci sıraya yerleşti! Megakent 227 şehir arasında expat çalışanlar için cazibeli konumda!

Mercer, Yaşam Maliyeti Araştırması’nın sonuçlarını tek tek açıkladı. İstanbul yaşam maliyetinde, 227 şehir arasında 185'inci sıraya yerleşti. İşte ayrıntılar...

Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? Şehir Hatları'nda yaz tarifesi ne zaman başlayacak? 

Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? Şehir Hatları'nda yaz tarifesi ne zaman başlayacak sorularının yanıtları İstanbullular tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? 

TOKİ İstanbul Nisan 2023 kuraları peş peşe çekiliyor! İşte Esenler, Arnavutköy, Başakşehir kuralarında son dakika!

TOKİ İstanbul Nisan 2023 kuraları peş peşe çekiliyor... İşte Esenler, Arnavutköy, Başakşehir kuralarında son dakika...

Eskişehir Tepebaşı’nda daire imkanı! 3+1 daire sahibi olun! İşte detaylar!

Eskişehir Tepebaşı’nda bir konut sahibi olabilirsiniz 82 metrekare, 3+1 daire sizleri bekliyor. İşte detaylar!

Eskişehir Odunpazarı'nda kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Eskişehir İli Odunpazarı Belediye Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Alanya Belediyesi 75 hektarlık macera parkını kiraya verecek! Yıllık kira bedeline çok şaşıracaksınız!

Antalya İli Alanya Belediye Başkanlığı, Asmaca Mahallesi Alanya Şehir Ormanı'nda yer alan Macera Parkı'nı kiraya verecek. Söz konusu ihale 30 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Eskişehir Büyükşehir Odunpazarı'nda arsa satıyor: 74.6 milyon TL'ye!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda yer alan arsayı 74 milyon 592 bin 400 TL bedelle satışa çıkardı.

TOKİ Eskişehir Odunpazarı'nda 1048 konutluk yeni proje inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda 1048 konut inşa edecek. Projenin ihalesi 11 Nisan 2022 tarihinde yapılacak.

Eskişehir Odunpazarı'nda 8.5 milyon TL'ye satılık arsa!

T.C. Eskişehir 3. Satış Memurluğu Eskişehir Odunpazarı'nda yer alan arsayı 8 milyon 460 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Sultangazi’ye 5 bin metre bisiklet yolu yapılıyor!

Sultangazi Belediyesi, Hacı Bektaş-ı Veli Şehir Ormanı'nda yolun bir kısmını bisiklet yoluna ayrıldı. Mimar Sinan Şehir Ormanı’na da yapılacak olan bisiklet yoluyla birlikte Sultangazi’ye 5 bin metrelik bisiklet yolu kazandırılacak

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak inşaat!

İBB'nin Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi. Geçtiğimiz aylarda yandaş bir şirkete 26 milyon TL'lik ihale veren İBB yönetimi, proje onay merci olan İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden izin almadan kaçak yapı inşaatlarına başladı.

Eskişehir Odunpazarı'nda 3.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Odunpazarı Belediye Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda yer alan arsayı 3 milyon 376 bin 520 TL bedelle satışa çıkardı.

Elmalı Şehir Ormanında neler olacak Haberi

Elmalı Şehir Ormanında neler olacak


Dünyanın sayılı parkları arasında bulunan New York’taki Central Park’tan bile büyük şehir ormanı İStanbul Elmalı Gölü çevresinde kuruluyor.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından dünyanın en büyük şehir parkları arasına girecek olan Elmalı Şehir Ormanı İstanbul'da kuruluyor. Elmalı Gölü çevresinde bulunan 8 bin 780 dekar alan üzerine kurulacak olan proje ile meşe, kızılçam, sahil çamı ve fıstıkçamı ağırlıklı olan mevcut orman dokusu zenginleştirilerek peyzaj değeri yükseltilecek. Şehir ormanının kapladığı alanın bir bölümü mesire alanı olarak vatandaşların kullanımına uygun hale getirilecek. Dünyanın sayılı parkları arasında bulunan New York'taki Central Park, San Francisco'daki Golden Gate Park, Viyana'daki Wiener Prater, Paris'teki Bois de Boulogne parklarından daha büyük bir alana kurulacak Elmalı Şehir Ormanı, dünyanın en büyük şehir ormanlarından biri olacak.

KUŞ GÖÇLERİ İZLENEBİLECEK


Parka ayrıca...