Elvan Gıda Haberi
Bütün hikaye bundan 62 yıl önce açılan bir şekerci dükkanında başladı. Trenlerde şeker satarak harçlığını çıkaran Mustafa Kadiroğlu ve çikolata ustası babası Ahmet Hamdi Kadiroğlu’nun Zeytinburnu’nda açtığı dükkan zaman içinde bir pastaneye dönüştü. Ailenin tüm fertlerinin gece gündüz çalışmasıyla büyüyen işletme bugün çikolatadan gofrete, şekerden kruvasana 700 çeşit ürünü bünyesinde barındıran bir deve dönüştü. Alanındaki ilk ar-ge tesisini kuran Elvan ilk inovasyon ürünü yerli kruvasan üretimi için dünyanın en büyük tesisini Eskişehir’de kurdu. 2023 yılına kadar yılda 3 milyon ton üretim ve bu rakamlara ulaşmak için 100 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını anlatan Elvan Şirketler Grubu Grup Başkanı Hidayet Kadiroğlu ile Elvan’ın hikayesini ve hedeflerini konuştuk.
-Türkiye’nin en köklü gıda şirketlerinden birinin üçüncü kuşak patronusunuz. Elvan Şirketler Grubu’nu anlatır mısınız?
Türkiye’nin şeker,...