07 / 05 / 2024

Elysian

Elysian

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, etkinliği değerlendirirken, gayrimenkulün ülke ekonomisi için önemli bir sektör olduğunu vurguladı.

Elysian Haberi

Elysian

Kurum, “Sektörün sürekli canlı olması önemli bir fırsattır. Hükümet gerekli düzenlemeleri yapıyor. Yurtdışında, ABD’de mülk alındığında oturma hakkı veriliyor. Yabancıya gayrimenkul satıp döviz girdisini artırmak için oturma hakkı mı, vatandaşlık mı, bunlar tartışılıp bir an önce karar verilmesi lazım. Eskiden projelerde yüzde 5 olan yabancıya satış payı bazı projelerde yüzde 20’ye kadar çıktı” dedi. Kurum, Türkiye’deki genel istikrar ve terör olaylarının bitmesiyle de yabancı yatırımcının yatırım için Türkiye’yi tercihte sıkıntı görmeyeceğini kaydetti. 


Konutder’in ev sahipliğinde Cityscape’in bilgi ortaklığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İstanbul Ticaret Odası (İTO), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) desteğiyle düzenlenen, “Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması” etkinliğinde Körfezli yatırımcılar Türkiye’ye yatırımdan vazgeçmedikleri mesajını verdi.


Ankara saldırısından sonra Türk firmalarının acısını...