19 / 05 / 2024

emek sinemasında planlara uygun yıkım yapılmadımı

emek sinemasında planlara uygun yıkım yapılmadımı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ( TMMOB ), Emek Sineması'nda planlara uygun yıkım yapılmadığı ve çevredeki binalara zarar verildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı...

Depremde 12 kişiye mezar olan Emek Apartmanı'nda kritik gelişme: Malzeme kalitesiz çıktı, mühendis tutuklandı!

Hatay'da geçen sene 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinde 12 kişinin hayatını kaybettiği Emek Apartmanı'nın inşaat mühendisi tutuklandı.

Dg Homeart Gayrimenkul Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dg Homeart Gayrimenkul Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da Derya Eğer ve Gökçe Emek ortaklığında kuruldu.

Turkcell Platinum ve Platinum Black müşterilerine özel! Havada ücretsiz sinema keyfi

Turkcell Platinum ve Platinum Black müşterileri için açık hava sinema günleri başladı. Turkcell Platinum ve Platinum Black müşterileri, 30 Eylül 2022 tarihine kadar farklı kategorilerdeki 8 farklı filmi Açık Hava Sineması’nda ücretsiz izleyebilecek. Kampanyadan faydalanabilmek için için Turkcell’in

Atlas Sineması'nın restorasyonu tamamlandı!

İki sene önce restorasyona alınan Beyoğlu'nun simgelerinden Atlas Sineması, şaşaaya büründü. 2021’in ilk aylarında açılacağı belirtilen Atlas Sineması'nda restorasyonun sonuna gelindi.

Atlas Sineması 2021’in ilk aylarında açılacak!

İki sene önce restorasyona alınan Atlas Sineması, içinde sinema müzesinin de olacağı yeni konseptiyle 2021 yılının ilk aylarında kapılarını açıyor.

Rexx Sineması’nda yıkım başladı!

Kadıköy’ün en sevilen sinema salonları arasında yer alan Rexx Sineması’nda yıkım çalışmaları başladı. Metal saclarla çevrili olan sinema binasını görenler sosyal medyada üzüntülerini paylaştı.

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı'nda çalışmalar başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağlanabilmesi için projelendirilen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ihalesi tamamlanan Emek-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı'nda saha çalışmasının başladığı bildirildi.

Kamer İnşaat'tan Cercle d’Orient binası açıklaması!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Lale Özgentürk, bugünkü yazısında Emek Sineması’nın da bulunduğu Cercle d’Orient binasına ilişkin Kamer İnşaat'ın açıklamalarına yer verdi.

Yeni yasalar ile kentsel dönüşüm hızlandırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Taksim 360 yenileme projesi ile restorasyonu tamamlanarak yenilenen tarihi “Emek Sineması”nda incelemelerde bulundu ve kentsel dönüşüm süreçleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Antakya Emek Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum!

ANTAKYA'nın Emek mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmakta olan binaların hem can güvenliği tehlikesinin bulunduğunu hem de çevre kirliliğinin hat safhada ulaştığını iddia eden vatandaşlar, ilgililerden gerekli önlemleri almalarını istediler.

Pursaklar Belediye hizmet binasında inşaat başladı!

PURSAKLAR Emek Caddesi üzerinde 10 katlı olarak inşa edilecek Belediye Hizmet Binası'nda ilk kazma vurularak temel çalışması tamamlandı.

Antakya Emek ve Aksaray'da 3 bin 312 yapı yıkılacak!

Antakya Belediyesi'nin Emek ve Aksaray'da 1300 binadaki 3312 yapının yıkılması ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeniden modern şekilde inşasıyla ilgili çalışması Belediye Meclisi'nden geçti.

Termal Grup'un Darıca Emek'te yapacağı proje tartışma yarattı!

Darıca Belediyesi’nin Haziran Meclisi bir hayli gergin geçti. Emek Mahallesi’nde Termal Grup tarafından yapılmak istenen projeye CHP Grubu sert tepki gösterdi. Başkan Şükrü Karabacak ile CHP’liler arasında sert polemikler yaşandı.

emek sinemasında planlara uygun yıkım yapılmadımı Haberi

emek sinemasında planlara uygun yıkım yapılmadımı


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Emek Sineması'nda planlara uygun yıkım yapılmadığı ve çevredeki binalara zarar verildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. 


TMMOB Büyükkent Şubesi üyeleri, Karaköy'deki binasında Emek Sineması'nın yıkım süreciyle ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Mücellal Yapıcı, İstanbul'un kültür yaşamına damgasını vuran Emek Sineması'nın 5366 sayılı yasanın kurbanları arasına girdiğini ve herkesin gözleri önünde, bir tarih katliamı sonucunda yıkıldığını söyledi.


Yapıcı, "Söz konusu inşaat, odamız tarafından 2863 sayılı yasaya ve koruma ilkelerine aykırılığı nedeniyle dava konusu edilen kurul akrarlarına dahi aykırı olarak sürdürülmektedir. Bunun ötesinde yapılan kazı uygulaması sırasında gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle başta Cerle D'orient, İsketinc Apartmanı ve Melek Apartmanı olmak üzere kültür varlıklarına zarar verilmiş ve çevre binalar can ve mal sağlığı açısından tehlike...