01 / 05 / 2024

emekli oldum emlak vergisi ödeyecek miyim

emekli oldum emlak vergisi ödeyecek miyim

2022 yılında emekli olanların emlak vergisi muafiyetinin ne zaman başladığı merak ediliyor. Siz de "Yeni emekli oldum emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

Emekliyim tek evim var emlak vergisi ödeyecek miyim?

Sıfır oranlı emlak vergisinde gerekli koşullara sahip ve geliri olmayan tek mesken sahipleri emlak vergisi ödemiyor. Siz de "Emekliyim tek evim var emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

Milyonlarca EYT’liye müjde! EYT’liler emlak vergisinden muaf olacak!

EYT yasasının çıkması ile beraber emekli olan çok sayıda vatandaş, emlak vergisi muafiyetine de hak kazandı. Yeni emekliler için muafiyet 2024’te başlıyor. Yani bu sene emekli olarak emlak vergisi muafiyeti için başvuran bir kişi, gelecek sene itibarıyla vergi ödemeyecek.

Siz de emlak vergisinden muaf olabilirsiniz! İşte emlak vergisi muafiyeti şartları 2023!

Siz de son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak vergisinden muaf olabilirsiniz. Peki pek çok kişinin gündeminde yer alan emekli emlak vergisi muafiyeti şartları nelerdir?  İşte pek çok kişiyi ilgilendiren emekli emlak vergisi muafiyeti şartları 2023...

Kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte 2023 emlak vergisi muafiyeti

Ev sahipleri, her sene mayıs ve kasım aylarında iki taksit olacak şekilde emlak vergisini ödemeleri gerekiyor. Bazı durumlarda ise emlak vergisinden muaf olunabiliyor. Peki kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte emlak vergisi muafiyeti...

EYT'den emekli olanlara emlak vergisi muafiyeti müjdesi!

Emeklilere 200 metrekareden küçük tek bir ev için emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar bu muafiyetten nasıl yararlanacak?

Emlak Konut GYO'da bayrak değişimi! Hakan Gedikli görevi, Cengiz Erdem'e devretti!

Emlak Konut GYO Genel Müdür Hakan Gedikli, emekli olması sebebiyle görevi Cengiz Erdem'e devretti. Peki Cengiz Erdem kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? 

Emlak vergisinden kimler muaf? EYT'liler emlak vergisi ödeyecek mi? Tek tek belli oldu! 

Emekli aylığına hak kazanan EYT’liler de gelecek sene itibarıyla ev hanımları, şehit yakınları, işsizler ve gaziler gibi emlak vergisi muafiyetinden faydalanacak. İşte ayrıntılar...

EYT'lilere vergi muafiyeti müjdesi! Resmen ödenmeyecek! EYT'lilerin vergi muafiyeti ne zaman başlıyor?

Son günlerde sık sık 'Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar emlak vergisi muafiyetinden nasıl faydalanacak?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. EYT'lilerin vergi muafiyeti ne zaman başlıyor?

EYT'li emekli göçü başladı! O illerde emlak fiyatları katlandı!

EYt’den emekli olup büyük şehirlerde pahalılık nedeniyle yaşamını sürdüremeyen vatandaşların belli bazı illere göç ettikleri belirtilirken, ev fiyatlarında yaşanan dramatik artış yüzde 175’leri buldu. İşte EYT emeklilerinin en çok göç ettiği iller…

EYT’lilerin yeni çilesi! Emeklilik hayal mi oldu? Emekli oldum zannedenler hüsrana uğradı!

EYT düzenlemesinde kademeli prim günü kriteri pek çok kişinin kafasını karıştırdı. Emekli olduğunu zannedenler hüsrana uğradı. İşte detaylar!

Yeni emekli oldum ne zaman maaş alırım? Emekli olmak için kaç günüm kaldı?

Emekliliğe dair neredeyse her gün binlerce soru sorulmaktadır. Çalışan vatandaşlar, ne zaman emekli olacaklarını öğrenmek istiyor. İşte emekliliğe dair sorulan sorular ve yanıtlar!

Emekli ve işsiz vatandaşlar ödemeyecek! Kasım ayının sonuna kadar süresi var!

Emekli, işsizler ve ev hanımları emlak vergisi ödemiyor. Bu süre de kasım ayının sonuna kadar uzatıldı. İşte detaylar!

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Eşi çalışan emekli emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi muafiyet uygulamasından faydalanabilen kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, eşi çalışan emekli emlak vergisi öder mi?

emekli oldum emlak vergisi ödeyecek miyim Haberi

emekli oldum emlak vergisi ödeyecek miyim

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırlarındaki tüm gayrimenkuller için senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmazın değerine ve türüne göre değişkenlik gösteriyor.

Kanunda konut sahipleri için sıfır oranlı vergi uygulaması bulunuyor. Aranan şartlara uygun kimseler bir dilekçe ile belediyeye müracaat ederek emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Bu kimseler arasında emekliler de bulunuyor. Peki, emeklilerin muafiyet hakkı ne zaman başlar?

EMEKLİLERİN EMLAK VERGİSİ MUAFİYET ŞARTLARI

Muafiyetten yararlanabilmek için 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olma, başka gelire sahip olmama, tek konutun yanında başka evin hissesine ya da yazlık bir eve sahip olmama şartı aranıyor.

Emekli eşlerden birinin adına kayıtlı birden fazla gayrimenkulün bulunması, diğer eşin indirimli bina vergisi oranından yararlanmalarına engel teşkil etmiyor.

Tek bir konutu olan emekli,...