17 / 05 / 2024

emekli primi

emekli primi

Türkiye’de emeklilik şartları insanların en çok merak ettiği konulardan biriyken eksik gün konusu ise tam bir muamma. Peki, emeklilikte eksik günler için ne yapmak gerekiyor? Emeklilikte eksik günler çalışmadan nasıl tamamlanır? Tüm detaylar haberimizde…

Ayda 6 bin lira Bağ-Kur primi ödeyip 10 bin TL emekli maaş mı, yoksa hisse almak mı kazançlı!

Yapılan ek zamla en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseltildi. Borsa eğitmeni Gani Gülaydın, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu maaşı almak için Bağ-Kur’a ödenen 6 bin TL primle Koç Grubu hissesi alınsa emeklilikte paşalar gibi yaşanacağını söyledi. Peki vatandaş ne tepki verdi!

Emekli olmak isteyenler dikkat! Eksik primi tamamlamak için işte o şartları karşılamalısınız...

Eksik primi olan milyonlarca vatandaş nasıl emekli olabileceğini sorguluyor. Peki, eksik primi olana emeklilik şartında güncelleme olacak mı? İşte detaylar...

Emekli olmayı hayal ederken bu husus hayallerinizi yıkabilir! 1 TL bile aylığınıza engel olabilir

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'nin halledilmesinin arkasından 3 Mart itibari ile başvuru yapan 1 milyon 200 bin kişinin emekli maaşları bağlandı. Geçmiş senelerden kalan 1 TL'lik borç ya da eksik primi varsa emekli aylığı bağlanamıyor. İşte emeklilik için dikkat edilmesi gereken hususlar.

EYT kısmı emeklilik koşulları nedir? Hangi EYT'liler emekli olma hakkı elde eder?

EYT yasası ile birçok vatandaş emeklilikte buluşsa da da bazı vatandaşlar yasadan yararlanamadı. SSK ile iş kanununa göre EYT bağlamında olmalarına rağmen primi az olan kişiler 15 sene ve 3600 prim gününü doldurmuşsa daha çok çalışmadan emekli olma hakkı elde ediyor.

Priminiz eksikse dikkat! Bu üç şartı taşıyanlar emekli olacak!

EYT’li vatandaşlar ve primi eksik olanlar bu üç şartı yerine getirirseniz emekli olabilirsiniz. İşte detaylar!

Kadınların sigorta primi kaç gün?

Sigorta primi kadınlarda ve erkeklerde farklılık göstermektedir. Çalışan kadınlar, ne zaman emekli olacağına dair sorular sormaktadır. İşte “Kadınların sigorta primi kaç gün?” sorusunun yanıtı!

Sigorta primi eksik olanlar müjde! 1.444 liraya emeklilik fırsatı!

Sigorta primi eksik olan vatandaşlar ile çalışma imkanı bulamayanlara, isteğe bağlı emekli olma imkanı tanınıyor. Bunun için aylık bin 144 lira prim yatırmak yeterli oluyor.

Emekli olamayanlar müjde! Bir dilekçe ile toplu para alabiliyorsunuz!

Yıl ve yaş şartlarını doldurmasına karşın primi tamamlayamadığı için emekli olamayanlara toplu para imkanı sunuluyor. Bunun için SSK ve Bağ-Kur’luların SGK’ya bir dilekçe ile başvurması yeterli oluyor.

Balıkesir Bandırma Edincik TOKİ Emekli Evleri!

Balıkesir Bandırma Edincik TOKİ Emekli Evleri fiyatları henüz netleşmedi. Başvuruların 30 Aralık 2015 tarihinde sona ereceği projede 2+1 daire seçeneklerine yer veriliyor.

TOKİ Amasya Merzifon emekli kura çekiliş tarihi!

TOKİ Amasya Merzifon emekli kura çekiliş tarihi belli oldu. Başvuru süreci devam eden projede yüzde 20 peşinatta kalan tutar 240 ay vadelendiriliyor.

Afyon Merkez TOKİ emekli başvuru dönemi!

Afyon Merkez TOKİ emekli başvuru dönemi devam ediyor. Kura çekiliş tarihi 27 Ocak 2016 olarak belirlenen projede toplamda 300 adet konut satışa sunuluyor.

TOKİ Muğla Yatağan Emekli Evleri fiyatları!

TOKİ Muğla Yatağan Emekli Evleri fiyatları henüz açıklanmadı. Başvuruların 30 Aralık 2015 tarihine kadar devam edeceği projede 79 adet konut satışa sunuluyor.

Konya Meram TOKİ Emekli Konutları başvuru!

Konya Meram TOKİ Emekli Konutları başvuru bedeli 500 TL olarak belirlendi. Tamamı 2 oda 1 salon dairelerden oluşan projenin kura çekimi 2 Şubat 2015 tarihinde gerçekleşecek.

emekli primi Haberi

emekli primi

Hiç kuşkusuz ki Türkiye’de çalışan kişilerin, emeklilik hayali onlar için büyük heyecana sebep oluyor. Fakat emeklilik adımlarında zaman zaman bazı sorunlar ile karşılaşabiliyoruz. Çalışan kişiler, emeklilik hesabı yaptıkları zaman yaş ve yıl dışında eksik prim engeli ile karşılaşıyor. Bu gibi durumlarda da prim eksiğini doldurmak için ‘borçlanma’, ‘borçları yapılandırma’ ya da ‘hizmet tespit davası’ gibi çıkış yolları var. En çok kullanılan yöntem ise bu durumda borçlanma oluyor.

TOPLU ÖDEME

Borçlanma için toplu para yatırılmasına gerek duyuluyor. Yatırılacak miktarın en düşük tutarı o an mevcut olan asgari ücrete göre belirleniyor. Hem kadın hem erkek sigortalı kişilerin doğum, askerlik, staj ya da yurtdışı borçlanması yolu ile eksik günlerini tamamlama olanakları da bulunuyor. Bazı dönemlerde Bağ - kur’lu esnafa dönük ise tamamlanan günlerin ihyası...