30 / 04 / 2024

emeklilik hesaplama

emeklilik hesaplama

Milyonlarca insanın merakla beklediği emeklilik konusu çözüme kavuşuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 'Sırayla çözeceğiz, EYT konusu önümüzde bekleyen dosyalar arasında' demişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili çalışmalara başladı.

Bugün emekli olanlar kaç lira maaş alacak? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama 2023! 

Emeklilik için gün sayan vatandaşlar, kaç lira maaş alacaklarını merak ediyor. Peki SSK ve Bağkur'lu 4A, 4B, 4C'li maaş hesaplama nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Vergi borcu gecikme zammı hesaplama!

Vergi borcunun zamanında ödenmemesi halinde, borca gecikme zammı uygulanıyor. Vergi borcu gecikme zammı oranları ile hesaplama tablosu GİB tarafından açıklanıyor. İşte vergi borcu gecikme zammı hesaplama..

Kira zammı hesaplama Temmuz 2015!

Süresi dolan kira sözleşmeleri için mal sahibi kiracısına belli oranlarda zam yapabiliyor. Kiracı eğer mesken kiracısı ise en fazla ÜFE oranlarında zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama Temmuz 2015..

Gayrimenkul gelir vergisi hesaplama 2015!

Gayrimenkul gelir vergisi; taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte gayrimenkul gelir vergisi hesaplama 2015..

Değer artış kazancı hesaplama programı!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince değer artış kazancı vergisi edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. İşte değer artış kazancı hesaplama programı 2015..

İnşaat KAKS hesaplama örneği!

Kat alanı kat sayısı olan KAKS, yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, KAKS nasıl hesaplanır? İşte inşaat KAKS hesaplama örneği...

TOKİ geri ödeme hesaplama oranları 2015!

2015 yılı (Temmuz - Aralık ayları) ikinci altı aylık dönemde uygulanacak TOKİ geri ödeme hesaplama oranları açıklandı. İşte açıklanan TOKİ geri ödeme hesaplama oranları 2015..

TOKİ taksit artışı hesaplama!

TOKİ taksit artışı hesaplamalarında esas alınan oranlar, yorumlara sebebiyet vermemek amacıyla İdarece hesaplanmıyor.ilgili ve yetkili Kurumlar tarafından hesaplanıyor. İşte TOKİ taksit artışı hesaplama oranları 2015..

Tapu harcı hesaplama 2015!

Arsa, arazi, ev ve işyeri gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri Tapu Müdürlüğünde yapılıyor. Peki, ne kadar tapu harcı ödenir? İşte tapu harcı hesaplama 2015 formülü ve örneği..

Tapu harcı hesaplama aracı!

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Gerçekleşen devir işlemi için tarafların belli oranlarda harç ödemesi yapması gerekiyor. İşte tapu harcı hesaplama aracı..

Rayiç bedel üzerinden tapu masrafı hesaplama!

Tapu dairesinde gerçekleşen devir işlemleri için belli oranlarda tapu masrafı ödeniyor. Peki, tapu devri için taraflar ne kadar harç öder? İşte rayiç bedel üzerinden tapu masrafı hesaplama formülü..

Konut kredisi temerrüt faizi hesaplama 2015!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan tüketicilerin geri ödemelerde zorlanması ve gecikme yapması halinde uygulanacak faiz hesaplamaları yönetmeliklerde belirtiliyor. İşte konut kredisi temerrüt faizi hesaplama 2015...

Değer artış kazancı vergisi hesaplama örneği!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte değer artış kazancı vergisi hesaplama örneği...

emeklilik hesaplama Haberi

emeklilik hesaplama

Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı, asgari ücrete ek zam, memur ve emekli maaşlarına zam, 3600 ek gösterge çalışmalarından sonra emeklilikte yaşa takılanlar olarak bilinen EYT için de düğmeye bastı. Bakanlık bünyesinde özel ekip görevlendirildi.

Milyonlarca insanın beklediği haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde, "EYT" olarak bilinen "Emeklilikte Yaşa Takılanlar"ın durumuyla ilgili özel çalışma ekibi bir araya getirildi. 

Kamu görevlilerinin ek göstergelerinin yeniden belirlenmesi ve asgari ücrete ara zam yapılmasına dair çalışmaları tamamlayan Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı, kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve EYT'lilerin durumuyla ilgili çalışmalara hız verdi.

Bu kapsamda, EYT'ye ilişkin çalışmaları yürütmek üzere Bakanlık bünyesinde bir ekip iş başı yaptı.. Birkaç alternatif ve önerinin değerlendirildiği çalışma kapsamında sendikalarla görüşmeler yapılacak..

Çalışmayla ilgili bakanlıklarla da temas halinde yürütülecek çalışmalarla sorunun çözümü konusunda en...