03 / 05 / 2024

emin sıfatıyle Zilyet kime denir

emin sıfatıyle Zilyet kime denir

Zilyetlik, taşınmaz mallardan bir yarar sağlamak üzere olanları fiilen hakimiyet altında bulundurma olarak tanımlanıyor. Zilyet kime denir? Zilyetlik devri nasıl olur? İşte Medeni Kanun esasları...

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Naci Görür’den yine korkutan deprem uyarısı! ‘Böyle depremler beklenebilir!’

AFAD tarafından paylaşılan verilere göre, dün Siirt merkezde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini 4.1 olarak kayıtlara geçti. Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür’den “Böyle depremler beklenebilir” uyarısı geldi.

Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı 200 milyon TL'ye satıldı! 

Geçtiğimiz günlerde 17.5 milyon dolara satışa çıkartılan Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı 200 milyon TL'ye Papara’nın sahibi Ahmet Faruk Karslı’ya satıldı.

Arabuluculuk dönemi 1 Eylül'de başlıyor: Artık ‘Almanya’dan oğlum gelecek’ sözüyle kiracı çıkarılamayacak! 

1 Eylül itibarıyla kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk dönemi başlıyor. Peki arabuluculuk sistemi nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Erdem Kardeşler Hafriyat İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Erdem Kardeşler Hafriyat İnşaat Limited Şirketi bugün Avcılar'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Emin Süha Erdem tarafından kuruldu.

Aile Bakanlığından adeta son dakika Mayıs 2023 müjdesi geldi! Böyle ödeme görülmedi!

Aile Bakanlığından adeta son dakika Mayıs 2023 müjdesi geldi. Böyle ödeme görülmedi. Kimlik kartınızla siz de alabilirsiniz... İşte detaylar...

15 Mayıs sabahı dolar güne böyle uyanacak! Şimdiden planınızı yapın! Bu rakamı gören yatırımcılar zil takıp oynayacak

Seçime yaklaşık bir ay kaldı. 14 Mayıs'ta sandıktan çıkan sonuç ekonomiyi nasıl etkileyeceği merak edilirken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den dolar yorumu geldi. 15 Mayıs sabahı dolar güne böyle uyanacak! Şimdiden planınızı yapın!  

Euro 1 gün sonra böyle olacak! Yastık altında euro saklayanlar sıra size geldi! Bakmayan çok pişman olacak

Euro/TL kurunda yukarı yönlü hareket devam ediyor. Yatırımcılar ve euro almak isteyenler euronun yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. İşte Euro 1 gün sonra böyle olacak! Yastık altında euro saklayanlar sıra size geldi! Bakmayan çok pişman olacak!

Jetle künefe söylüyordu ünlü iş insanı iflasını istedi

Ekim Alptekin’in EA Mühendislik Müteahhitlik İnş. San. Ve Tic. A.Ş.’nin iflasına İstanbul Anadolu Ticaret Mahkemesi karar verdi. Bilirkişi gelen veriler ışığında, Mehmet Karasu’nun ticari işletmeyi kısmen de olsa kendi adına işlettiğini sadece tacir sıfatına haiz olduğunu göstermediğini ifade etti.

Kritik dolar yorumu! FED üyesi öyle bir açıklama yaptı ki herkesin ağzı açık kaldı! Doların sırrı resmen çözüldü

St Louis Fed Başkanı Bullard'tan kritik dolar yorumu geldi. FED üyesi dolar ile ilgili öyle bir açıklama yaptı herkesin ağzı açık kaldı. Doların sırrı resmen çözüldü.  

McDonald’s’tan doyuran haber! 1 menü alana 1 menü bedava günleri başladı

McDonald’s’tan kaçırılmayacak fırsat… 15 Ekim 2022 tarihine kadar 1 menü alana 1 menü bedava kampanyası başladı. Fast food deyince dünyada ilk akla gelen markalardan biridir McDonald’s… Şimdi öyle bir kampanya haberi duyurdu ki kaçacak gibi değil. 1 Eylül’de başlayan bir menü alana bir menü bedava k

Halkbank herkese 1.000 TL veriyor! İşte bankanın tek şartı…

Türkiye’nin kampanyalarıyla sevilen bankası Halkbank müşterilerinin bir sözüyle herkese 1.000 TL veriyor. İşte merak edilen o kampanyanın detayları…

Milyonlara son dakika müjdesi! Çalışan ve emeklilere 7 bin 200 TL verilecek! Ödemeler bu cuma başlıyor! Hemen başvurun!

Çalışmalarına devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ‘Haydi e-devlete’ sözüyle yaptığı açıklamada sosyal yardım müjdesi verdi. Bakan Yanık yaptığı açıklamada hayata geçirilen sosyal yardım uygulamasına çalışanlar ve emeklilerin de başvurabileceğini kaydetti. İşte detaylar...

emin sıfatıyle Zilyet kime denir Haberi

emin sıfatıyle Zilyet kime denir

Zilyet kimdir?

Zilyetlik, taşınmaz mallardan bir yarar sağlamak üzere olanları fiilen hakimiyet altında bulundurma olarak tanımlanıyor. Zilyet kime denir? 


Zilyet, taşınmaz maldan bir yarar sağlamak üzere o taşınmaz malı fiilen hakimiyeti altında bulunduran gerçek ve tüzel kişilere deniyor.


Zilyet yani mal sahibi olan kişi aslında sahibi olduğu malın hakimiyetçisi durumundadır. Örneğin bir ev sahibi evini başkasına kiralayana kadar o evin aynı zamanda zilyeti durumundadır. 


Ancak evini başkasına kiraladığı anda o evin zilyetliğinden çıkmış oluyor. Evin yeni zilyeti, kiracısı konumuna geçmiş oluyor. Zilyetlik bu yüzden değişkenlik gösteren bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Zilyetlik kavramı ile ilgili esaslar Medeni Kanunda şu şekilde açıklanıyor:


A. Zilyetlik kavramı ve türleri

I. Kavram

MADDE 973.- Bir şey üzerinde fiilî hâkimiyeti bulunan kimse onun zilyedidir.


Taşınmaz üzerindeki irtifak haklarında ve taşınmaz yüklerinde hakkın...